İdareci Kıyımına Hayır

Ülkemizde meydana gelen olayların sonuçlarının, belli bir keyfiyet üzerine ortaya çıktığı günlerden geçmekteyiz. Paralel yapıyı kendi politikasıyla oluşturmuş sistemin, bu yapıyla mücadele etme düşüncesinden, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da nasibini aldığını görmekteyiz.


Bunun en büyük örneğini okullara müdür atama yöntemindeki değişikliklerde izliyoruz. Okul müdürü atama yönetmelikleriyle, son 10 yıllık süreçte kazanılmış sınav ve ek 2 gibi kazanımlar hiçe sayılarak, yeni bir yasa çıkarılmıştır. Görev süresi 4 yıl ve üzerinde olan okul müdürlerinin, okulundaki çalışmalarla değerlendirileceği ve Milli Eğitim Müdürü ve vali onayı ile seçileceğini belirten yasanın, ilk bakışta; objektif yapıldığında mantıklı olacağı kanaati oluşabilir. Ancak Milli Eğitim müdürlüklerinin değerlendirme süreçlerindeki adil ve hakkaniyetli tavrının çok önemli olduğu unutulmamalıdır.

Ayrımcılıkla yapılacak değerlendirmelerin bir idareci kıyımına dönüşmesi, idarecilerin hakkının gasp edilmesi anlamını taşır. Okullara müdür seçilirken, partisine, sendikasına, cemaatine göre yapılan bir değerlendirmenin eğitimin hedefleriyle uyuşur bir yanının olmadığı açıkça ortadadır.

Okuluna emek vermiş, çalışmaları ile örnek olmuş okul müdürlerinin yasadaki ölçütlerle değerlendirilmesi bir haktır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak, hukuken bir zarara uğramış okul idarecilerinin yanında olduğumuzu ve bu konuda açılacak davaların hukuk servisimiz tarafından takip edileceğini belirtiriz.




Anadolu Eğitim Sendikası Genel Merkez
  • 8 2
  • 22 Ağustos 2014 00:45 1.774
  • gunahkar
    24 Ağustos 2014 15:35
    0 0
    sarkat öğretmenim

    tamam yazdığınız hikayeyi ve müdürünüzün mağduriyetini anlıyorum da sendika belirtip parantez içinde namaz kılıyor demek ne oluyor yahu...

    sendikalar ne zamandan beri din, mezhep temelli gruplar oldu. namaz kılar kılmaz kime ne,

    sorun mağdur olmasıdır. namaz kıldığı halde mağdur olması değil
  • emine yüzgeç
    23 Ağustos 2014 13:03
    3 0
    Kriter demeyin.. Hepimiz puanlamada asıl olan kriterin ne olduğunu biliyoruz.Eski düzenlemede değişmesini istediğimiz çok şey vardı tamam ama bu yapılan:Bindik bi alamete gidiyoh gıyamete amaneyy...
  • asenas
    23 Ağustos 2014 12:06
    1 4
    Adım adım demokratikleşeceğiz...İyi kötü kriterler gelmeye başladı...Eskiden bu standartlar da yoktu...Bu standartların en uygun hale gelmesi için sendikalar mücadeleye devam edecek...Bu karşı çıkmaktan çok daha hayırhah....
  • firuza
    23 Ağustos 2014 11:48
    3 0
    Müdür değilim ama müdürlere yapılan haksızlığı da görmemek çok yanlış olur. Ben istedim hadi git mantığı bir yönetim şekli değil. Müdürüne güvenmiyorsan sınav açarsın, çıkan puana göre atarsın. Bir okul müdürü, şube müdürünün, ilçe eğt müdürünün puanına mı kaldı! Bizden sizden anlayışı ile eğitim yürümez. Yazıkkkk...
  • mehmet78
    23 Ağustos 2014 09:25
    2 0
    puanmış veli öğrenci görüşüymüş hikaye anlatmayın burada gerçek liyakat sahibi insanların atamaları yapılmazken kendilerine yakın olan insanlar göreve getiriliyor.Bu da bir kul hakkıdır savunanlar da kul hakkına giriyor gerçekleri görmezlikten gelip kimsenin hakkına girmeyin.Cenabı Allah adildir kimsenin şüphesi olmasın.
  • sarkat
    23 Ağustos 2014 02:37
    2 1
    Abdil hocam bilmiyorsun bari konuşma ya. Öğretmen, veli, O.A. birliği 40 puan, MEB ilçe müdür ve 2 şube müdürü 60 puan. Bizim okul müdürü okuldan 40 puan aldı. Ama İlçe ve Şube müdürlerin düşük aldığı için müdürlük düştü. Niye mi sırf Eğitim Sen li diye. (Adam beş vakit namazında)
    Müdürümüz mükemmel bir insan. Ama buna bakan yok. Sendika kaybettirdi. Ayrıca 60 puan veren hem ilçe milli eğitim müdürü, hemde şube müdürleri atanalı daha 1,5-2 ay oldu. Acaba tanımadıkları kişiye nasıl puan verdiler.

    Çok kirli işler duyuyoruz. Malum sendika yöneticileri ve kendi atadıkları şube müdürleri malum yerlerde toplanıp bu listeleri oluşturuyor. Sonra olay bitiyor.

    Bu olayda Liyakat değil kimse kusura bakmasın yalakalık ön planda. Şube Müdürlüğü atamaları iptal oluyorsa bu on kere iptal olur.

    Bu duruma oh iyi olmuş diyenler, neyin adaletinden bahsediyor. Sonra çocuklara nasıl adaleti anlatacaksınız.
  • ibrahim_35
    23 Ağustos 2014 00:49
    2 1
    Hiçbir müdürlük o koltukta oturanın malı değildir, onlarda bir şekilde değerlendirilmeyi hazmetmeliler. Bİr kere kadroyu alıp emekli olana kadar üretmeden yenilenmeden kendini geliştirmeden orada oturmak olmamalı. Bunun adına kıyım denmez, belki de yenilenme diyebiliriz..
  • dnz55
    22 Ağustos 2014 23:46
    0 0
    Eğer demokrasiden bahsediliyorsa puanlar eşit olmalı, müdürlük yapmaması gerekenler var. Malüm sendikadan da değiller. Hala bazıları her türlü rüzgarda gemisini yüzdürüyor. Ha yapmaması gerekenler yapmasın. A sendikası B sendikası fark etmez.
  • mosit
    22 Ağustos 2014 20:19
    4 13
    Yaw he he görev alsaydınız kıyım yoktu alamadınız kıyım var bu tepkileri şimdi gösterenler kesinlikle samimi değiller..
  • sebocan
    22 Ağustos 2014 16:51
    7 3
    Türkiye'nin en kaliteli okulu ödülünü almış (Bakan Avcı bizzat bu ödülü vermiş) bir okulun bir müdürü 62 puanda kalıyorsa neyin demokrasisinden söz edilebilir ki? Malum sendikaya üye değil ondan olabilir mi acaba?
  • ilter_ogrt
    22 Ağustos 2014 16:32
    4 2
    abdil7 hocam iyi güzel yazmışın ancak öğretmenin öğrencinin velinin vb verilen puanlar sadece %40 oluyor. iş yine milli eğitimin verdiği puanda bitiyor. bende öğretmenim, bana artistlik yapılmıyor. işimi sağlam yaparsam kimse bu hakkı elde edemez. düz mantık yazsaydım şunu yazardım, alsınlar bütün müdürleri biz müdür olalım değil işte, sıra öğretmenlere geliyor. genel seçim gibi birşey oldu demişsiniz ama pek mantıklı gelmedi bu
  • abdil7
    22 Ağustos 2014 16:03
    2 11
    bu neyin çığırtkanlıgı ki okulda çalışan öğretmen idarecisine puan veriyor öğrenci puan veriyor okul aile birligi üyeleri puan veriyor bundan demokratik bir şey olabilirmi ki zaten sisteme mudahale gibi bir sonuç olamaz ,bundan sonra öğretmene artislik yapamazlar babalarından kalma dükkan devride kapandı, genel seçim gibi bir şey oldu artık
  • ilter_ogrt
    22 Ağustos 2014 13:38
    8 1
    Biz öğretmenler sadece bugüne kadar çalıştığımız idarecileri eleştirebiliriz, binlerce idareci görevden alınmış ! oh iyi olmuş ! ' demek vicdansızlık olur. Asıl düşünülmesi gereken konu, önce şube müdürleri devamında il - ilçe müdürleri şimdi ise okul müdürleri bir şekilde görevden alındı. Paranoya olabilir belki ama ben sıra öğretmenlere geldi diyorum. Bazı sendikaların sus pus olması şaşırtıcı. Örneğin eğitim bir-sen üyeleri, sizler 220 bin kişilik bir sendikasınız. Hepinizi müdür yapamazlar,bir gün siz öğretmenlere de dokunulduğunda ah vah edemezsiniz. Sanırım bunun tarihi 'ekim' ayı olacak. Sonumuz hayrola..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK