İl Emri İptal Edilir Mi?

nebileyim
11 Ağustos 2023 00:50

Mazeret tayininde 1. Aşamaya başvurmadan mazeretten gideceğimiz ildeki normu açık olan okulları göremiyoruz. 2. Aşamada herhangi tercih yapmayınca süreç nasıl işliyor? İl emri verilirse iptal ettirebilir mi? Bulunduğum okulda ilişik kesmediğim için norm fazlası olabilir miyim? Bu sene ikinci il dışı tayin hakkı verileceği söyleniyor ,ben il emrine atanırsam iptal sürecinde (ekim ayına kadar sürebiliyormuş) normumun bulunduğu okula herhangi biri gelip norm fazlası olabilir miyim? Gerek il milli eğitim gerek eğitim sitelerinde kesin bilgiye ulaşamadım.Net bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok sevineceğim.Tayin başvurumu bu cevap doğrultusunda iptal ettireceğim.

münevveras
11 Ağustos 2023 03:34

2.asamada tercih yapmasanız da il emrine atanıyorsunuz hocam. Dilekçe yazıp iptal ettirebiliryorsunuz. Geçen sene 2. Aşamada tercih yapmadım ama il emrine atandım. Dilekçe verip iptal ettirdim. Yerime atama olmadı. ( Geçen seneki sayfaları incelediğimde yerime atama olsaydı norm fazlası olmayacağım yazıyordu. Bu sene değişir mi bilmiyorum)
Eşime il dışı çıkmıştı ilişik kesmedi. İkimizde iptal için dilekçe verdik. Eşimin yerine atama oldu ve eşim norm fazlası oldu. ( İl dışı kılavuzunda yazıyordu bu biz göze almıştık. Norm fazlasından daha iyi bir okul oldu.)

4boncuk
11 Ağustos 2023 16:31

İptal edilir hocam ne sanki Allah'in emrimi canınızı sıkmayın


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK