İlkokul Arkadaş İlişkileri

Evkusu
11 Aralık 2023 01:31

Merhabalar, Çocuğum 2.sınıf öğrencisi. Yeni haberdar olduğum bir durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Çocuğum sınıfta yapılan deneme sınavında yanındaki arkadaşı of puf bu soru ne deyince öndeki arkadaşının sayfasına gözü istemeden kaymış ( öyle söyledi) ve gördüğü cevabı arkadaşına söylemiş. Kendi kağıdını da arkadaşına göstermiş. Ayrıca da kendince bir mantık geliştirip ben ona gösterdiysem ben de ondan bakmalıyım diyerek o da arkadaşının cevaplarından yazmış.

Kısaca anlatmam gerekirse, ben çocuğumu dürüst yetiştirmeye çalışıyorum. Bu durum beni biraz endişelendirdi. Arkadaşıyla ilgili geçen seneden beri başka sıkıntılar vardı. Çocuğumun babasıyla ilgili yalan söylüyor vs demiş, küfür etmiş eşime. Çocuktur dedik, bir süre sonra unuttuk. Fakat anladığım çocuğuma sanki baskı kuruyor: izinsiz eşyalarını alıyor, karşılıksız futbolcu kartı vs veriyor, benimki ona geri vermeye kalkarsa ya da istemediğini söylerse kesinlikle almıyor, benim çocuk ona küsünce peşinden ayrılmıyor ve sürekli ya neden kü

gunmetgunduz
11 Aralık 2023 14:06

2. Sınıfta deneme sınavı yapıp da o çocukları şimdiden sınav kaygısına sokan meslektaşıma selam olsun.

Evkusu
11 Aralık 2023 01:34

küsüyorsun, ne oldu gibi sorularla peşini bırakmıyormuş.

Sorum forumdaki ilkokul öğretmenlerimize: ben bu durumu rehber öğretmen ile görüşeceğim fakat sizce ben abartıyor muyum? Bu konuyu araştırdığımda çocuğunuzu arkadaş ilişkilerinde serbest bırakın, karışmayın vs diyorlar, hayatı öğrenecek vs gibi cümleler söylüyorlar... Geçen sene de arkadaşıyla ilgili fazla yönlendirme yaptık sanırım bu sene o kadar da çok anlatmıyor çocuğum bize, ben dolaylı yollardan öğreniyorum. Tecrübeli öğretmenlerimiz yanıtlarsa sevinirim.

isikayhan
11 Aralık 2023 10:22

Okulun rehber öğretmeni size yardımcı olacaktır

Evkusu - 11 Aralık 2023 11:55
teşekkür ederim.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK