İşkur İşçisiyle İlgili Ne Yapmalıyım?

Handee
17 Şubat 2023 12:33

Merhaba değerli hocalarım, köyde öğretmenlik yapıyorum işkur işçisi 4 aylık çalışıyormuş ve ocakta tekrar başvuru yapılıyormuş benim de ilk yılım olduğu için bilmiyordum bugün öğrendim muhtar arayıp sizin haberiniz var mıydı vs benim de haberim yoktu başvuru sürecini kaçırmış çalışan ve başvuruda bulunamamış kimse okulda işçi yok şuan benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor ne yapıcam hiçbir bilgim yok yardımcı olur musunuz ?

cbci
17 Şubat 2023 17:28

bu sizin değil çalışanın takip etmesi gereken durum. ilçe milli eğitime belirtin durumu onlar çözer belki. ya da muhtara söyleyin kaymakama söylesin. bir şekilde çözülür.

Handee - 18 Şubat 2023 01:10
Çok teşekkür ederim🙏 bilmediğim için dedim acaba benden kaynaklı bir durum mu oldu.
OmehD8
17 Şubat 2023 18:15

Çalışmak isteyenin başvurması gereken bir şey zaten hocam. Sizlik bir şey yok. Sizlik olan durum çalışansız kalacak olmanız. Bu yüzden bu tür şeyleri takip edip köyde bu işi hakkıyla yapabilecek olanlara haber vermeniz.
Benim köyde bir kaç kişi başvuruyor genelde. Yan köylerle haberleşerek başvurudan haberleri oluyor ya da sosyal medyadan.

Sizin okulunuza ilçeden çıkan birini verip vermemek ilçe memin inisiyatifinde. Ama çalışanın git-gel yapması sıkıntı olacağı için pek isteyen olmaz. O yüzden köyden birisi olması iyi oluyor.
İlçeyle bir konuşun. Bazen sonradan da İş-Kur ile sözleşme imzalatma durumu olabilir. İlçe mem iletişim kurarak halledebilirse, kontenjan varsa halledilebilir.

Handee - 18 Şubat 2023 01:15
Çok teşekkür ederim hocam, çok yardımcı oldunuz. Çünkü hiçbir bilgim yoktu bu konu hakkında kendimi sorumlu tuttum bende benim açımdan da çok zor olacak çünkü her gün gidiş geliş yapıyorum benim için de çok zor bir durum olacak umarım ilçe MEM yardımcı olur.
OmehD8 - 18 Şubat 2023 19:27
Bir çok meslektaşımız gibi aynı durumdayız hocam. Allah hepimize kolaylık versin.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK