Kar Tatili Nedeniyle Tatil Olan Günlerde İYEP Kursu Ek Ders Ücretleri Ödenecek

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama;

''Üyelerimizden gelen talepler üzerine olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili yapılan günlerde yapılamayan İYEP kursu ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görüş istemiştik.

Görüş yazımıza binaen Milli Eğitim Bakanlığı’nca tarafımıza gönderilen yazıda özetle “Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin kar yağışı nedeniyle eğitim  kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde, kendilerine verilmiş ders görevi varsa, (İlkokullarda Yetiştirme Programı dâhil, ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi hariç) bu ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir.” ifadelerine yer  verilerek kar tatili olan günlerde İYEP kursu kapsamında yapılamayan derslere ait ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiği yönünde görüş verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşü uyarınca, olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili yapılan günlerde yerine getirilemeyen İYEP kurslarına ait ek ders ücretleri öğretmenlere ödenecektir.''

 

İlgili yazı için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın cevabi yazısı için tıklayınız.

 

  • 2 0
  • 15 Ocak 2019 11:39 3.327
  • Aktif Haberler
  • gökcebogaz55
    15 Ocak 2019 19:22
    2 0
    Muratdemirbaş hocam sınıfçılarda daha doğrusu öğretmen milletinde bu dirayetsizlik olduğu müddetçe daha çok sırtımıza binerler lafa gelince ülkenin aydın kesimi diye geçiniriz.
  • hazanın dünyası
    15 Ocak 2019 15:52
    2 0
    İyi niyetliyiz diyelim
  • muratdemirbaş
    15 Ocak 2019 15:20
    10 0
    Branşçı Haftasonu Bir Gün Ders Yapsın 180 Tl Alsın. Sınıfçı Bir Hafta Boyunca 15 Saat Ders Yapsın Aynı Parayı Alsın. Mesele Miktar Meselesi Değil, Adaletsizlik Var Ortada. Düzeltilmesi Gerekiyor. Onlar Bu İşten Ek Puan Alırken Sınıfçılara Yine Yok. Saf Mıyız Biz? :)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK