Karadere İlkokulu (BALIKESİR BURHANİYE)

Karadere İlkokulu

TÜM OKULLAR -> BALIKESİR -> BURHANİYE
Kurum Kodu744517
Hizmet Puanı14
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi7
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (12 Mart 2012)

2004 yılında o çalışmada ben de bulundum beni ücretli öğretmen olarak oraya görevlendirdiler. Sabah 7 gece 1 çalıştım.... Okulu açtık 3 gün öğrenciler ile zaman geçirdim. Ardından depodaki öğretmeni atadılar. MeM iyi bir kazık atmıştı bana ama koylu çok iyidir...



Gönderen: Gizli (27 Eylül 2010)

TARİHİYLE KARADERE KÖYÜ
Burhaniye ’nin 14 km uzağında ve güneydoğusuna düşen Karadere 641 kişinin yaşadığı bir köydür. Köyümüzde yaklaşık olarak 300-350 hane bulunmaktadır. Ayrıca 1 sağlık evi, 2 cami, 3 bakkal ve 3 kahvehane bulunmaktadır.
Köy ile ilçe merkezi arasındaki karayolu asfalttır. Köyün sabah ve akşam olmak üzere ulaşımını sağlayan aracı bulunmaktadır.
Karadere Köyü’nde 5 sınıflı bir okul vardır; diğer ilköğretim öğrencileri Bahadınlı İlköğretim Okulu’na taşınarak eğitimleri sağlanmaktadır.
Köyde hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynağıdır.Köyün 5 adet yaylası olup, köy sakinlerinin büyük çoğunluğu yazları yaylalara taşınmaktadır.
Köyün yakınında Asarkaya ve Dede Kaya adı verilen kutsal iki kaya kütlesi yer alır.
Karadere Köyü İlkokulu 1957 yılında köylü ve devlet işbirliğiyle yapılıp 1958 yılında tek öğretmenli öğretime açılmıştır.İlk mezunlarını 1963 yılında vermiştir.Okul daha sonraki öğretim yıllarında değişik sayıda öğretmenlerle öğretim yapmıştır.
Okulun 2 dershanesi vardır. Dershane sayısı yetersiz olduğundan lojman odaları dershane olarak kullanılmıştır.
Okulun adı “Karadere İlkokulu “ iken 1997-1998 öğretim yılında 8 yıllık kesintisiz eğitimin kabul edilmesinden dolayı “Karadere İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir.
Okulumuza 2004 yılında devlet – millet işbirliği ile komple bakım yapılmış ve bugünkü haline getirilmiştir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK