Kırsalda Okullaşma Hamlesi Büyüyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından aktif olarak kullanılmayan köy okullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında, Ankara’da ilk Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı. Altındağ Aydıncık köyünde yer alan, içinde anaokulu da bulunan merkezin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İnşallah, 12 Eylül’de eğitim öğretim yılı başladığı zaman bin köy okulunu halk eğitimi merkezi, köy ilkokulu, anaokulu olarak açabilme ve Külliye’de çok güzel bir tanıtımla tüm kamuoyuyla bu adımı paylaşabilme imkânımız olacak” dedi.

Milliyet'ten Hande Atılgan'ın haberine göre;Kovid-19 sürecinden sonra insanların yavaş yavaş köylere dönmeye başladığını belirten Bakan Özer, “Nasıl ülkelerin enerji teminiyle ilgili süreçleri çok iyi kontrol etmesi gerekiyorsa, artık tarım ve hayvancılık da en kritik alanlar olmaya başladı. İşte bu eğilimleri göz önünde bulundurarak, ‘köylerdeki okullarımızı atıl durumdan kurtaralım ve vatandaşımızın erişimine açalım’ dedik. İlk etapta bin 800 köyde, 12 bin çocuğumuz, sadece bu yönetmelik değişikliğiyle ana sınıflarında yer buldu” diye konuştu.

Tüm Köy Yaşam Merkezleri’nde mutlaka Halk Eğitimi Merkezi olacağını kaydeden Bakan Özer, şunları söyledi: “Orada vatandaşlarımız tarım, hayvancılık veya kişisel gelişimle ilgili hangi eğitimi istiyorlarsa erişebilecekler. Eğer Halk Eğitimi Merkezi olarak da açabilme imkânı yoksa Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte yaz kamplarına dönüştüreceğiz. Yani ilkokulundan anaokuluna halk eğitimi merkezinden gençlik kampına, çok fonksiyonlu bir şekilde kullanabilme imkânı olacak köy yaşam merkezlerinde.”
 
 
  • 0 6
  • 04 Ağustos 2022 10:31 2.038
  • tossty
    05 Ağustos 2022 15:58
    1 0
    Benim köyümdeki civar köylerden taşıma yapılan okul binasını depreme dayanıksız diye yıktılar iki yıl önce. Yenisi de yapılmadı öğrenciler şehre taşındı iki yıldır. Taşıma yapılan okuldan memnun olmayan veliler çocuklarını özel okullara kaydettiriyor. Küçük bir Anadolu şehri özel okul kültürü de pek gelişmiş değildir üstelik
  • Oddo38
    04 Ağustos 2022 13:23
    3 0
    Ankara'nın kalabalık köylerinde uygulanır.
    Bizim gibi Anadolu'nun köylerine sıra gelmez hiç bir zaman.
    Zaten nüfus da az buralarda.
  • php_korsan
    04 Ağustos 2022 11:15
    3 2
    Kampüs yap, kampüs yap...
    Çocukların gerektiginde köylerden yorucu işlerden uzaklaşması lazım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK