Kodla(Ma)Nisa 2. Festivalinde Öğrenciler Projelerini Sergiledi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında il genelinde yürütülen Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında düzenlenen Kodla(Ma)nisa 2. Festivalinde öğrenciler yazılım, robotik ve tasarım uygulamalarını sergiledi. Öğrenciler, engelliler temalı festivalde, diğer projelerinin yanında engellilerin hayatını kolaylaştıran projelerini de sundular. 

Manisa Büyükşehir Fuar Alanında düzenlenen Kodla(Ma)nisa Festivalinin açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışından sonra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve  Protokol üyeleri stantları gezdiler. Hazırlanan çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerinden bilgiler aldılar.

Programın ödül töreni bölümünde İl Müdürümüz Recep Dernekbaş bir konuşma yaptı. İl Müdürümüz yaptığı konuşmasında geleceğin bilişimcilerini yetiştirmenin önemine değinerek sözlerine şöyle devam etti:” Teknoloji üretip satan yeniliklerin öncüsü olan bir ülke olmanın, bilgi toplumu olmanın ve millet olarak kalmanın tek yolu eğitimden geçmektedir.Geleceğin bilişimcilerinin yetiştirilmesinin gaye edinildiği, Teknolojiye ayak uyduran, teknolojiyi satın alan değil; teknoloji üretip satan, yeniliklerin öncüsü olan bir ülke olmanın hedeflendiği Kodlamanisa projesinde Sayın valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e, İlçe Kaymakamlarımıza, İl Koordinatörümüz Şube Müdürü Bayram Işık’a, Proje il sorumluları Alı Yıldırımgil ve Şeref Kaplan’a, ilçe proje sorumlularına, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım.”dedi.

Rize Valiliğince yürütülen KODLARİZE Projesi ekibi de Kodla(Ma)nisa 2. Festivaline katılarak projelerini sergilediler. Bilişim üzerine faaliyette bulunan firmalar Festivalde yer aldı. Öğrencilerin verdiği konser de festivale renk kattı.

 

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK