Kuruçay Kuzgunkayası Ortaokulu (SAMSUN VEZİRKÖPRÜ)

Kuruçay Kuzgunkayası Ortaokulu

TÜM OKULLAR -> SAMSUN -> VEZİRKÖPRÜ
Kurum Kodu731265
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi5
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: seti (11 Ekim 2010)

Bu okulun yapımı sırasında Altınkaya İlköğretim okulunda görevliydim ve bu okulun açılışını yapan Muhammet Süer Öğretmenimin emeği çoktur. Ona da ayrıca teşekkürler.



Gönderen: Gizli (11 Ekim 2010)

Kuruçay Kuzgunkayası İlköğretim Okulu
Kuruçay Köyü’ne okul ilk defa 1949 yılında yapılmıştır. 1985 yılında Kızılırmak üzerine Altınkaya Barajı’nın yapılmasıyla birlikte köyle birlikte okul da sular altında kalmıştır. Bunun üzerine 1985 yılında Kuzgunkayası ve Kabagöz Mahallelerine 1’er derslikli okul yapılmıştır. 2002 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitimin sürdürülebilmesi için Kuzgunkayası’ndaki okula ek 5 derslikli bir bina yapılmıştır. Toplam 6 dersliği bulunan okul; ihtiyaca cevap veremediği için öğretmenler odası, araç-gereç odası ve kütüphane de derslik haline getirilmiştir. Okulumuza İmmallahı, Kızılpelit, Kayaarası Mahallelerindeki öğrenciler taşımayla gelmektedir. Ayrıca Kabagöz Mahallesinde ve Altınkaya Köyünde 5 yıllık okul bulunduğu için burada
5. sınıfı bitiren öğrenciler taşımayla öğrenimlerine okulumuzda devam etmektedir. Kuzgunkayası Mahallesi Sinop’un Durağan ilçesiyle sınır olduğu için Durağann ilçesine bağlı ve okulumuza yakın olan Ova Mahallesindeki öğrenciler de okulumuzda öğrenim görmektedirler. Okulumuzda 200 tane öğrenci bulunmaktadır. Mevcut bina ve derslik durumu, ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Okula ait 3 er odalı 3 tane lojman bulunmaktadır. İlçeye ulaşım zor olduğu için öğretmenler köyde kalmak zorundalar. Lojmanların yetersiz kaldığı durumlarda köyden ev de bulunabilmektedir.Öğretmenlerin ihtiyacını karşılayacak yeni lojmanların yapılması gerekmektedir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK