Let’s Stop the War Together

Okulumuz İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram, Bilişim Teknolojileri ve İnşaat Teknolojileri Alanlarında öğrenim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda yürütülen Let’s Stop the War Together (Hep Birlikte Savaşı Durduralım) isimli projeyi başarıyla tamamlamıştır.

Bu projede öğrenciler, savaş ve barış kavramlarını yaratıcı ve empatik yollarla ele alarak farklı ülkelerden öğrencilerle dijital iş birliği içerisinde barış mesajları oluşturmuşlardır. Projemiz, kültürlerarası etkileşimi artırmayı, öğrencilerin empati kurma becerilerini geliştirmeyi ve savaşın yalnızca insanlara değil; doğaya, kültürlere, dillere, tarihî ve mimari mirasa da zarar verdiğine dikkat çekmeyi amaçlamıştır. Proje boyunca öğrenciler; resimler, metinler, videolar, dijital kartpostallar, barış sembolleri ve ortak bir dijital barış kitabı hazırlamışlardır. Ayrıca çeşitli dijital araçlar (Padlet, Canva, Flip, Book Creator, Mentimeter vb.) kullanarak yaratıcı içerikler üretmiş ve uluslararası ekip çalışmalarına katılmışlardır.

Bu proje sayesinde öğrencilerin dijital okuryazarlıkları, kültürlerarası farkındalıkları ve barışçıl vatandaşlık bilinçleri güçlenmiştir. Aynı zamanda okul içerisinde gerçekleştirilen barış temalı sergiler, semboller ve kampanyalar aracılığıyla sosyal farkındalık oluşturulmuştur.

Proje Ortaklarımız;

Naabtal-Realschule Nabburg, Almanya

Ripky Lyceum, Ukrayna

Zespół Szkół nr 2 im. mjra Henryka Dobrzańskiego "Hubala", Polonya

Scoala Gimnaziala „Stroe Belloescu”, Romanya

Scoala Gimnaziala "Viorel Cucu Paltin", Romanya

Istanbul TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye

İzmir Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye

Proje süresince gerçekleştirilen uluslararası iş birlikleri, ortak etkinlikler ve dijital ürünler sayesinde öğrencilerimiz iletişim, iş birliği, dijital okuryazarlık ve aktif vatandaşlık becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.

Projede yer alan öğretmenlerimize ve çalışmalara katkı sunan öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK