Lets Win Back – Geri Kazanalım Projesi

E-Twinning portalında Romanya ortaklı olarak yürüttüğümüz uluslararası projemiz Lets Win Back – Geri Kazanalım yaygınlaştırma faaliyetleri sayesinde geniş kitlelere geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratıyor.

Projemizde Öğrencilerimiz ile kullandığımız materyallerden geri dönüşüme dikkat edilerek tekrar yararlanmak için neler yapılabileceği konusunda çalışılıyor. Geride bırakılan atıklar sonunda ortaya çıkan olumsuz durumlar işleniyor. Farklı okullarda yapılan uygulamalar incelenerek olumlu örnekler alınacak ve geliştirilerek uygulanıyor. Öğrencilerin kendini ifade etmesi, sorunların çözümüne yönelik yeni girişimlerde bulmak için sorgulayarak çözüm odaklı düşünmeyi öğrenmesi istenmektedir.

Projemiz çocuklara; doğa, canlılar, ekosistem, geri dönüşüm gibi kavramları somutlaştırmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçlanmaktadır. Web 2 araçları kullanılarak öğrencilerimizin yakın çevresine sıklıkla yer verilecektir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu proje vesilesi ile farklı kültürde yaşayan yaşıtları ile bağ kuracaklardır.  

Projemizde Yer Alan Ortaklarımız 

Cornelia Fiscutean / Colegiul Național Iași

Nalan Güven / Müşerref Mahmut Tınas Ortaokulu

Bahar Uçkun / Akçakent Şehit Kadir Yıldız İlkokulu

İsa Polat / Buca Bilim Sanat Merkezi

Mahmut Samsa / Akçakent Şehit Kadir Yıldız İlkokulu

Selma Sipahi / Buca Bilim Sanat Merkezi

Metin Bulut / Müşerref Mahmut Tınas İlkokulu

Hande Çakır / Ege İhracatçı Birlikleri Ortaokulu

Ümmühan Doğan / Buca Bilim Sanat Merkezi

Turgay Karadağ / Şehit Üsteğmen Konuralp Özcan Ortaokulu

  • 0 1
  • 14 Haziran 2023 22:29 514
  • Burcu Avşar
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK