LÖSEV Mutlu Son Videosu Yayınlandı

Canım Kardeşim filminde yer alan Türk sinema tarihinin belki en duygusal sahneleri, LÖSEV için yeniden yorumlandı.

Başrollerini Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral’ın paylaştığı 1973 yapımı Ertem Eğilmez filmi Canım Kardeşim, Türk sinema tarihinin en hüzünlü filmleri arasında yer alır kuşkusuz. Canım Kardeşim’le birlikte seyircinin karşısına ilk kez dram dolu bir filmle çıkan Tarık Akan, filmde babasının ölümü üzerine küçük kardeşi Kahraman’ın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalır, kardeşinin lösemi olduğunu öğrendikten sonra onun son günlerini mutlu yaşaması için elinden geleni yapar, çaldığı televizyonla ona sürpriz yapmak isterken, kardeşi lösemiye yenik düşer.

Lösemili çocuklara yardım etmek amacıyla faaliyetlerine 1998 yılında başlayan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), 20’inci yılında Rafineri’yle birlikte Canım Kardeşim’e alternatif bir son hazırladı. Tarık Akan’ı oğlu Barış Üregil’in, Halit Akçatepe’yi Ahmet Uğur Say’ın ve Kahraman Kıral’ı Ediz Çağan Yılmaz’ın canlandırdığı bu alternatif sonu izliyoruz:

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ...

 

LÖSEV

  • 2 0
  • 10 Kasım 2018 16:25 2.623
  • yigiterc
  • Aktif Haberler
  • hazer
    11 Kasım 2018 00:34
    3 0
    Umudum.. Yarınım... Huzurum.. Mutluluğum.. Benim gülüşüm.. Hep yaşa minik kahramanım...
  • morduman
    10 Kasım 2018 21:41
    3 0
    yaşa be kahraman....
  • snowball
    10 Kasım 2018 19:02
    2 0
    Karakterler pek benzememis olsa da Losev için gerçekten güzel,anlamlı ve duygusal bir reklam olmuş.Bize geçmişte ağlayarakmiz bu sahneyi umut dolu farklı bir pencereden izlettigi,toplumsal farkındalık kazandırdığı için Losev e teşekkürler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK