Meb Doküman Yönetim Sistemine Geçti

Milli Eğitim Bakanlığı'nda işlemlerin hızlı yürütülmesi, kağıt israfının önüne geçilmesi gibi sebeplerden dolayı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)'ye geçiş yapmış bulunmaktadır.

Ülkemiz artık online sisteme hızlı bir geçiş yapmış bulunmakta. Artık çoğu işlemimiz kağıt üzerinde değilde bilişim sistemleri üzerinden online olarak yürütülmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı’da işlemlerin hızlı yürütülmesi, kağıt israfının önüne geçilmesi gibi sebeplerden dolayı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)‘ye geçiş yapmış bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün kurum ve okullarında Kasım 2014 tarihinden DYS’ye geçişler hızlanacak bütün işlemler Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yürütülecektir. Bütün resmi yazılar Doküman Yönetim Sisteminden yürütülecek ve bu sistem üzerinden onay verilip, sayı numarası otomatik olarak alacaktır.

Doküman Yönetim Sistemi’nde gelen yazı ilgili amir tarafından okunduktan sonra, amirin onay vermesiyle yazı hangi şefi, hangi memuru, hangi idareciyi ilgilendiriyorsa o kişinin sistemine düşecektir. Daha sonra da bu ilgili kişi gerekli yazışmayı gene Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yapacak ve amirinin onayına gönderecektir. Amir de onay verdikten sonra yazı ilgili kuruma gönderilecektir.


Doküman Yönetim Sistemiyle ilgili eğitim videoları için tıklayınız.

  • 2 0
  • 25 Ekim 2014 13:05 2.295
  • Eğitimhane
  • bekhas
    25 Ekim 2014 23:40
    0 0
    kurslar ne zaman başlıyor peki
  • suleyman45
    25 Ekim 2014 19:32
    0 0
    Teknolojinin gelişmesiyle kağıt israfı azalacak derken daha da arttı. Bu kadar kağıt kullanımı olmasına rağmen, geri dönüşüm neredeyse hiç yok denecek kadar azdır. Bu konuda bakanlığımızın daha duyarlı olup bunu bir standarda ve düzene bağlaması gerekir.

    Özellikle uzak köylerde görev yapan okullar için bu yazışmalar sıkıntı. Özellikle de BSO öğretmenleri için. Derslerin bitiminden sonra mesai bitmeden ilçe mem'e ulaştırmak için yarış yapıyoruz neredeyse.

    Ya da bir yazıyı götürmek için ilçeye gidip gelen diğer idareciler için...
  • ümit üstel
    25 Ekim 2014 19:10
    0 0
    en sonunda
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK