Meb'de Rotasyon Yeniden Değerlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağı yeniden değerlendirilecek.

Taslak kamuoyuna açılarak 2 binin üzerinde görüş alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Hakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, değerlendirmelerin büyük çoğunluğunun olumlu olduğunu ancak 8 yıl aynı kurumda bulunan öğretmenlerin yer değiştirmesi ve özel sektörde çalışan eşlerin kesintisiz 3 yıl sigortalı olması yönündeki düzenlemelere bazı eleştiriler geldiğini söyledi.

Bazı haberlerde taslakta yer alan rotasyona ilişkin "sürgün ve kıyım" ifadelerinin kullanıldığını hatırlatan Aydoğdu, bunun Milli Eğitim Bakanlığına atılan "büyük bir iftira" olduğunu belirtti.

Aydoğdu, eğitimin niteliğini ve okulların dinamizmini düşünmek zorunda olduklarını vurguladı.

Rotasyonda, 8 yıl şartının taslağa konduğunu ifade eden Aydoğdu, "Gelen görüşler, önerilen doğrultusunda 10 yıl, 12 yıl üzerinde de tartışılabilir, konuşulabilir. İyi niyetle yapılmış bir şeyi de bu kadar çarpıtmanın da vicdanları yaraladığını düşünüyorum" diye konuştu.


HABER
  • 1 0
  • 25 Ekim 2014 23:04 1.621
  • TRT Haber
  • Aktif Haberler
  • onlyinat
    26 Ekim 2014 09:51
    0 0
    Il içi rotasyon ile ilçe ilçe dolaşmak zorunda kalanlar olacak umarım meslek öğretmenleri bu konuda mağdur edilmez sınıf öğretmeniyim ama esimden dolayi her 8 yılda bir ilçe degistirmek istemiyorum il merkezi ise çok daha büyük bir risk çünkü benim puanla il merkezinde 90 km şartını da düşünürsek neresi gelir ki küçük çocuğum var ve kardeşi olsun istiyorum bakicimdan vazgeçmek istemiyorum ev almak ve yerleşmek istiyorum bir haftadır uykularimizi kaçırdı bu haberler.. Eğer il içi olursa bizahmet yolluk versinler dolu dolu maaş da almıyoruz unutulmasin lütfen ( 7 yıllık öğretmenim 3 yıl gidiş geliş imkanı olmayan köylerde görev yaptım hala koyde çalışıyorum ama şükür akşam evime gelebiliyorum)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK