Öğle Arası Dönüşümlü Nöbet Görevi Nasıl Olmalı?

KDesigner
03 Ekim 2022 18:51

Mevzuatta şöyle diyor:
"Normal eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi, nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli şekilde düzenlenir."

Arkadaşlar bu ne demek? Tüm nöbetçi öğretmenlerin nöbet yeri zaten belli. Diyelim ki ben yemek yemek için nöbet yerimden öğlen ayrıldım. Dönüşümlü olarak dediğine ve diğer nöbetçi öğretmenler de o vakitte kendi nöbet yerlerinde olacağına göre benim nöbet yerime ben yemek yerken kim bakacak?

zeugma
03 Ekim 2022 20:45

Tamamen okul idaresinin insiyatifinde bir durum . Bizde 1 dk bile mola için ayrılmadı mesela . Ders zili çalınca direk sınıfa geciyoruz. Öğle arası da bir şey olursa sorumlu nöbetçi öğretmendir. Yani sorumluluk istenirse nöbetçiye 100 yüklenebilir. İstenirse yardımcı olunabilir. Tamamen vicdanı bir durum . Ogretmen ac mi kalacak dediğiniz de denilen tek şey hocam orasını siz bilirsiniz denilebilir.

KDesigner - 03 Ekim 2022 22:06
Yönetmeliğe göre öğle arası bir şey olursa sorumlu nöbetçi öğretmen değildir. Müdürün görevlendireceği öğretmendir. Çok açık yazılmış
KDesigner - 03 Ekim 2022 22:12
Normal eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi, nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlerin TEMEL İHTİYAÇLARI göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli şekilde düzenlenir." yemek gibi temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmak durumunda, öyle orasını siz bilirsiniz denilemez
hazer
04 Ekim 2022 09:17

Nöbeti de istemiyorum parasını da

yildirim .35
03 Ekim 2022 18:58

okul idaresi nöbet cizelgesini hazırlarken sizin temel ihtiyacınızı karsılayabileceginiz süre için(15-20dk) diğer öğretmeni nöbet çizelgesine yazıp imzalayıp görevlendirecek .örneğin ertesi gun aynı yerde nöbet tutacak arkadaşımızı bu böyle cizelgeye işlenirse haksızlıklar da kalkacak.peki böyle bişey oluyor mu?inşallah oluyordur.

KDesigner - 03 Ekim 2022 19:24
Örneğin öğle arası ben yemek yerken diğer görevlendirilecek öğretmen o gün nöbetçi olmayan öğretmenlerden birisi olabilir mi peki hocam? Bir de böyle bir çizelge yoksa ne yapılmalıdır?
yildirim .35 - 03 Ekim 2022 19:33
Elbette hocam.örneğin bugün zemin kat nöbetçisi sizsiniz.salı günü aynı yerdeki arkadaşınız 20 dk .tutar.salı günü onun yerne aynı yerdeki çarşamba tutar bu böyle devam eder.sizde en son gününün yerine 20 dk .tutarsınız.Ben istifa etmiş idareciyim.öyle yapıyordum.ama bu iş biraz emek ister.her idareci de yapmak istemez aranızda idare edin deyip sorumluluğu size atar.böyle bir çizelge yapılıp yani öğle arası 20-20 ıkıye ayrılıp imzalanıp tebliğ edilirse aksi bi durumda kimsenin başı ağrımaz..
KDesigner - 03 Ekim 2022 19:52
Aksi bir durumda kimin başı ağrır hocam? Yönetmelikte nöbetçi öğretmen öğle arasında nöbetini aralıksız tutar demiyor, öğle arasında nöbet görevi okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli düzenlenir diyor, bu durumda bir düzenleme yapılmayıp siz kendi aranızda halledin denilemez gibi. Yoksa sorumluluk öğretmende olmaz bence müdürde olur
yildirim .35 - 03 Ekim 2022 20:01
sorumluluk idarede olmalı tabiki.Ama bakın örnek olaylara hep önce öğretmenler yanar.Kurulda dile getirip tutanak altına aldırın.çizelge yaPılsın.yönetmelikte gayet açık tabi.aranızda halledin cümlesinin hiçbir yerde yeri yok.Ben 20 dk yemeğimi yiyorum.nöbetimi de o anda tutmuyorum.çünkü dile getirdim.tutanaklara geçirttim.yapılmadı. olumsuz bisey olur ise o zaman çizelgeyi yapmayanlar düşünecek.
yildirim .35
03 Ekim 2022 18:59

Okul idaresi nöbet cizelgesini hazırlarken sizin temel ihtiyacınızı karsılayabileceginiz süre için(15-20dk) diğer öğretmeni nöbet çizelgesine yazıp imzalayıp görevlendirecek .örneğin ertesi gun aynı yerde nöbet tutacak arkadaşımızı bu böyle cizelgeye işlenirse haksızlıklar da kalkacak.peki böyle bişey oluyor mu?inşallah oluyordur.

Harmoni
03 Ekim 2022 22:01

Mekanda tek kişi nöbet tutuyorsa müdür yardımcısı tutacak nöbeti 20 dk.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK