Öğretmen, Çocuğu İçin Hastaneye Gittiğinde İzinli Olması İçin Hangi Evrağı Alabilir?

bozkurt35
05 Şubat 2024 21:07

Arkadaşlar öğretmen arkadaşımız çocuğunu hastaneye götürecek. O gün izinli olması için rapor mu alsa yeterlidir yoksa çocuğu muayene eden doktor öğretmene refakatçi kağıdı verse rapor yerine geçerli oluyor mu mebbise işleniyorsa eğer?

Yağmur2019
05 Şubat 2024 22:27

Refakatçi kağıdı yeterli diye biliyorum. Bir kez kızım hastalanmıstı müdürü aramıştım bir gün önceden, refakat kagıdı almamı söylemişti. Siz yine de idarenize bir bilene okulunuzdan sorun isterseniz.

züleyha11
05 Şubat 2024 23:45

Bu konuyu bende merak ediyorum. Acaba net bilgisi olan biri var mı? Çocuğumuz hasta iken idarenin bazı hitaplarına maruz kalmadan kullanacağımız bir hak?

züleyha11 - 05 Şubat 2024 23:46
de ayrı
bakirmahmut
06 Şubat 2024 07:10

a)Memurun, bakmakla yükümlü olduğu ana, baba, eş ve çocuklarından birinin veya bakmakla yükümlü olmamakla birlikte refakat edilmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek olan ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirdiğini ya da tedavisi uzun süren bir hastalığı bulunduğunu sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi zorunludur.
(b) (a) bendi çerçevesinde düzenlenecek ve refakat sebebiyle izin verilmesine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda refakati gerektiren tıbbî sebepler, refakat edilmediği takdirde hayatî tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin sahip olması gereken özel nitelikler yer alır. Gerekli görülmesi hâlinde üç aylık süre aynı koşullarda bir katına kadar uzatılır.
(c) Aynı kişiyle ilgili olarak aynı dönemde birden fazla memur refakat izni kullanamaz.
(ç) Aynı kişi ve aynı vakaya dayalı olarak verilecek refakat izninin toplam süresi altı ayı geçemez.
(d) İzin süresi içinde refakati gerektiren durumun ortadan kalkması hâlinde memur iznin bitmesini beklemeksizin göreve başlar. Bu durumda veya izin süresinin bitiminde göreve başlamayan memurlar, izinsiz ve özürsüz olarak görevlerini terk

etmiş sayılarak haklarında 657 sayılı Kanun ve özel kanunların ilgili hükümlerine göre işlem yapılır.

remata - 06 Şubat 2024 15:32
Günübirlik ayaktan muayene ve tedavilerde, ayakta tedavi beyan formunu doldurur idareye verir. Ayrıca bir izin belgesi doldurulmaz. Eğer çocuğu hastanede yatarak tedavi oluyorsa, refakatinden dolayı refakatçi raporu alır, o rapor izne çevrilir.
memet24
06 Şubat 2024 16:05

Kendi oğlumu hastaneye goturmustum. Refakatci kagidi alip , teslim etmistim. Refakatçi kağıdını doldurtmaniz yeterli hocam.

züleyha11 - 06 Şubat 2024 16:30
Geçmiş olsun. Ayakta tedavi miydi?
tossty
06 Şubat 2024 22:43

Refakatli izni hastaneye yatışta geçerli, ayaktan muayenelerde doktorun verdiği evrak işe yaramıyor. Kendinize rapor alın diyor idare. Aynı sorun için il mem cevaben okulunuzun inisiyatifine kalmış bununla ilgili bir yasal düzenleme yok dedi.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK