Öğretmen Maaşına Başarı Ayarı

Öğretmenlere verilecek olan ‘uzman öğretmenlik’ ve ‘başöğretmenlik’ unvanları için yeni kriterler belirlendi. Performanslarına bakılacak olan öğretmenlere, veliler ve öğrenciler de puan verecek. En başarılı öğretmen en yüksek maaşı alacak...

SAFURE CANTÜRK 
 
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik için yeni kriterler belirledi. 
 
UZMAN ÖĞRETMENLİK:
Son 8 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 4'ünün A başarı düzeyinde olması gerekecek.
 
BAŞÖĞRETMENLİK:
Son 14 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 7'sinin A başarı düzeyinde olması gerekiyor.
 
MÜDÜRLÜK: 
Son 4 yılda performans değerlendirmelerinde en az 2'sinde A düzeyi başarı gerekiyor.
 
BAŞARISIZ ÖĞRETMENE EĞİTİM:
Performans başarısı yüksek olmayan öğretmen eğitime alınarak takip edilecek.
 
  • 4 96
  • 02 Mart 2018 09:56 36.278
  • Aktif Haberler
  • yıldız10000
    09 Mart 2018 10:26
    0 0
    öğretmen Olmayanların öğretmenlik Mesleği Hakkında Sitede Yazıp Durması çok İlginç
  • harunca
    07 Mart 2018 11:45
    3 0
    Öğretmenler daha çok “Derslere asılmaya başladı” derken??? Eğitim-Öğretim yılı başında bir gece de sınav sistemi değiştirilen ülkede öğretmene performans notuyla mı eğitim düzelecek... Bunların sesi ancak öğretmene çıkar.
  • munih54
    07 Mart 2018 00:22
    3 0
    Ben herşeyi geçtim de bu puanlamada hiç torpil oynamayacak ona seviniyorum!!!Mesela sizi sevmeyen bir veli size yüksek not verir.Kesin verir!!!Çünkü etik davranmasını bilir ne de olsa bilimçlidir her veli!!!
  • munih54
    06 Mart 2018 23:39
    3 0
    Çok değerli adminler öğretmen olmayan velilerin burada ne işi var?Ben eğitim camiası olarak konuşup tartıştığımızı sanıyordum!!!
  • osman34
    06 Mart 2018 19:51
    0 20
    divane bey eğitimi başarıyı etkileyen faktörler göz önüne alınacaktır.Milli eğitim tarafından yapılacak sınavlarda sınıfında ortalaması düşük ve bir ilerleme olmuyorsa öğretmen başarısızdır. Bizim okulda özel yayınevlerinden birinin sınavı yapılıyor ilk sınavlarda önemsemeyen öğretmenler velilerin müdürün baskısı ile daha çok derslere asılmaya başladı. Devlet memuru oldum nasılsa bir şey olmaz mantığı ile gidip gelenler çok. Mesleğini hakkı ile yapanlar bu denetlenme sistemini destek vermeli. Sistemin eksiği hatası varsa işin içinde olanlar önerileri ile yön verebilirler . Bakan olma konusuna gelince cevap vermek gereksinimi duymuyorum.
  • divane
    06 Mart 2018 17:40
    8 0
    Osman hocam eğitim bilimlerinin yıllardır araştırdığı eğitimde başarıyı etkileyen faktörleri görmezden gelip çocuk başarılıysa ogretmen başarılı değilse değildir... Gerçekten muhteşem bir yaklaşım. Bakan olacak insanmışsınız hocam.
  • mehmet1955
    06 Mart 2018 14:54
    3 0
    Bakın ne olacak okuyun.Okulun birinde en çok çalışan benim.Müdür herkese 90, bana 82 verdi.Günün birinde elime düştü ben de ona 10 olacak şekilde verdim.Şu anda kendisi öğretmen idareci değil.İşler buraya kadar gidecek.Kavgalar çıkacak.İş yumruklaşmaya hatta savcılığa kadar gidecek.
  • coolmusti77
    06 Mart 2018 10:29
    6 0
    İlk önce öğretmeni değerlendirebilecek bir bilgi birikimine ve deneyime sahip olmalı , bizzat öğretmeni ders saatinde gözlemleyebilmeli (bu imkansız).Okulda görevi olmadığı halde her türlü faaliyeti yürütmenin nasıl bir fedakarlık örneği olduğunu anlayabilmeli ki bu empati gerektirir ve ne yazık ki toplumumuzda da nadir bulunan bir şeydir. Çocuğunu güvenle emanet ettiği öğretmeni kolayca şikayet edebilen bazı velilerin bizlere not vermesi kadar abes bir durum olamaz. Neden üzerinde bu kadar kolayca deneme yapılan bir camia olduğumuzu konuşmak gerekir ilk önce. Öğretmenler bir toplumun el üstünde tutulması gereken insanlarıdır. Tüm meslektaşlarıma saygılar.
  • mukru
    06 Mart 2018 09:58
    35 0
    @osman34 ben de sizin yazdıklarınızı okuyunca bir eğitimci olarak çok şaşırdım. Karşı çıkanların büyük bir çoğunluğu sizin düşündüğünüz nedenlerden karşı çıkmıyorlar, emin olun. Yapılan anketlerde bile düşüncelerimiz önemsenmezken; bir haber altına yorum mahiyetinde yazılanlarla anti-tez geliştirmek zaten gülünç olurdu.

    Öğretmenliği diğer devlet memurluklarından ayıran en önemli husus, performansı belirleyen faktörlerin oldukça değişken olması ve bu değişkenlerin coğrafyadan tutun aileye, toplumsal normlardan tutun maddi imkanlara kadar bir çok sebeple farklı sonuçlar ortaya çıkarmasıdır. Bireysel farklılıklar hususuna değinmiyorum bile.

    Bizim işimiz kağıtla değil insanla. Bizler bilgisayar çocuklar yazıcı değil. Muhatabımız canlı varlıklar. Diğer memuriyetler gibi belli bir görev tanımımız yok. İnsan psikolojik şartlardan tutun da, sosyal, duygusal vb. birçok yönden olumlu ya da olumsuz etkilenen bir canlı. Sizin düşündüğünüz boyutta düşünürsek Dünya üzerinde yaşayan her çocuğun her konuda eşit olması gerekirdi. Öyle bir ütopya yok maalesef. O zaman size soruyorum. Dünya üzerinde yaşayan her çocuğun psikolojik, maddi, ailesel ve çevresel faktörleri aynı değilse, bu çocukların öğretmenlerin performansını hangi değerlendirme ölçeği ile belirleyeceksiniz? Bu memleketin her bölgesini, her şehrini, köyünü, okulunu, imkanlarını biliyor musunuz?

    Bizim işimiz pazarlamacılık yahut ticaret değil. Bir pazarlamacı ne kadar ürün satarsa, o kadar başarılı kabul edilebilir. Bir fabrika işçisi kendisi için belirlenen üretim hedefini gerçekeleştirirse başarılı kabul edilebilir.
    Çoğu memurun görev tanımı bellidir. Okullarda ise görev tanımı belli olabilecek tek memur hizmetlidir.

    Tüm memurlar görev tanımı dışındaki hiçbir işle uğraşmazken öğretmen yaraya pansuman yapar, sağlık görevlisi olur; öğrencisinin bilmemesi gereken aile sorunlarını dinler psikolog olur; nöbet tutar güvenlik görevlisi olur; okulun sobasını yakar, odununu kırar, temizliğini yapar, hizmetlisi olur. Plan yapar, sınav hazırlar, okur, bir sürü angarya kağıt işiyle, modüllere bilgi girişiyle uğraşır. Yeri gelir boya yapar, yeri gelir çatı aktarır. Okul bahçesine oyun alanları düzenler.

    Çoğu zaman birkaç öğrencisinin yüzünü güldürmek için görev tanımında olmayan birçok şeyi gönüllülükle yapar. Öğrencileri için evde saatlerce materyal hazırlar. Kendi çocuklarına, ailesine gereken zamanı ayıramaz. Ekstra olarak verilen bir çok işi sesini çıkarmadan yapar. Ama sabah 8 akşam 5 çalışan ve bilgisayar başında akşama kadar yazı yazıp çıktı alan bir devlet memuru kadar yaranamaz. Diğer memuriyetleri yerdiğim anlaşılmasın.

    Saat tam 17:30'da bir devlet dairesinde işinizi bir sonraki gün olmadan halledin bakalım. Ama öğretmen yeri gelir tenefüse çıkacak, çay içecek, öğle yemeği yiyecek zamanı bulamaz. Tenefüste bir sonraki ders için fotokopi kuyruğu bekler. Evde ödev hazırlar. Okulda onları çıktılayıp düzenler. Sınıfa materyal ve pano nesnesi hazırladığı yetmezmiş gibi, karne hediyesi gibi ekstraları da vardır. Bunlar için mesai ücreti de almaz. Ayda en az bir kez gidip oturup temcit pilavı gibi aynı toplantılara katılır. Ses etmez. Daha benim gibi Müdür yetkililer var. Onları hiç katmıyorum.

    Şimdi dışarıdan bakanlar benim sadece derse girip çıktığımı zannederler. Davulun sesi de uzaktan hoş gelir. Bakanlarımızdan biri çıkar 3 ay tatil fazla der. Çevrenizdeki her meslek grubu tarafından, sokaktaki çoğu insan tarafından hiç bir şey yapmadığınız düşünülür. Anlatınca hadi canım der geçer herkes. Daha anlatayım mı? Gerek yok bence. Tüm bunlara rağmen ben mesleğimi çok seviyorum ve sizin tabirinizle şikayetim falan da yok.

    Bu kadar değişkenin olduğu ortamda öğrenci başarısına göre öğretmen değerlendirmek balığa ağaca çık demekten farksız olur. Ayrıca velinin ve öğrencinin öğretmeni değerlendirmesi sadece görünüşüne bakarak bir pastanın güzel olup olmadığını belirlemekten öteye gitmez. Doktora gittiğinizde bence şu ilaç yerine şunu yazsaydınız, hakime gittiğinizde bence bu ceza fazla oldu diyemiyorsanız, yetkin olmadığınız bir alanda subjektif olarak bir değerlendirme yapmanız kaçınılmazdır.
  • volkanzoro
    06 Mart 2018 09:34
    5 0
    Koltuk ve torpil peşinde koşan sen di ka cı lık anlayışı oldukça daha çok şeyler gelir başımıza. Durmak yok vurun abalıya
  • necip767
    06 Mart 2018 09:13
    4 0
    Veli ve öğrencinin performans vermesinin mahzurlarını tartışmaya gerek bile yok.Fakat onlardan daha tehlikeli ve adaletsiz olabilecek olanı müdürlerinkidir zira onlarca yıldır taraf tutmayan , belli isimleri sürekli pohpohlamayan bu yüzden okuldaki iç huzuru bozmayan çok az müdür gördüm.
  • seyfi ünaldı
    06 Mart 2018 07:24
    11 0
    Kime göre yetersiz, neye göre yetersiz. Gerçek anlamda beni ve öğretmenliğimi değerlendirecek kişiden gocunmam, hiçbir arkadaşımın da gocunacağını sanmam.
    Asıl korkumuz böyle bir değerlendirmeyle öğretmenin veli tarafından kullanılmaya çalışılması.
    - Hocam ilacını içirdim ama sen yine de arada ateşini kontrol ediver
    - Hocam yedek atlet göndersem oyun saatinden sonra siz değiştirebilir misiniz
    -Hocam mümkünse bizim çocuğu sınıfın şurasında ve şu kiyiyle oturtsanız
    vs. vs.
    Yaklaşımı bu olan velinin beni değerlendirecek olması beni korkutuyor.
  • smyi
    05 Mart 2018 23:00
    11 0
    konuştuğum veliler gayet olumlu bakıyorlar bu olaya.
    hatta "keşke önceden olsaydı.şöyle bir öğretmen vardı..." diye başlıyorlar konuşmaya.

    yani arkadaşlar toplumda sevilmiyoruz. bu uygulamayı çıkaranlar tam da halkı düşünüp çıkarmışlar.

    eğitim mi? kimin umurunda, biz bi öğretmenlerden intikamımızı alalım da...
  • Ayperisi88
    05 Mart 2018 22:09
    12 1
    Öğretmen yetersizse ! elensin, meslekten atılsın diyen yorumcular sizin ne işle meşgul olduğunuzu bilmiyorum ama o zaman siz de yetersizseniz siz de meslekten atılmanız lazım ! Bu mantıkla bakan insan/ insanlar bu kıyasımı haklı görmeliler bence .
  • KUTLU
    05 Mart 2018 21:41
    0 0
    Meb de başarı "nadir" dir.
  • osman34
    05 Mart 2018 19:46
    1 29
    Yazılanları okuyunca çok şaşırdım. Karşı çıkanların bir önerisi yok sadece eğitimsiz veliyi ve öğrenciyi hor görme ve aşağılama var.Tıpkı dağdaki çobanın oyu ile benim oyum birmi mantığı.Haklılık payları tabiki var ama haklılıklarını bu şekilde ifade etmek yerine sistemin içinden birileri olarak öneri sunmalarını beklerdim. Bir veli olarak düşüncem ise yamalı bohca eğitim sistemine yapılan eksik bir durum daha. Deneyelim olmazsa başka bir sistem bulur eskisini kaldırırz nasılsa mantığı .Öğretmene veli ve öğrencinin not vermesi doğru bir yaklaşım olsada eksik ve sistemi tıkamak adına büyük bir adım .Ucu acık objektifliten uzak bir değerlendirme olmayacağını kim söyleyebilir. Evet öğretmenlerimiz içinde boş vermiş olan sadece maaşına odaklanmış bununla kalmayıp ek işler yapıp eğitim ve öğretimden uzaklaşmış kişiler yok değil. Bunun çözümü öğretmenin öğrenci yada veliden not alarak kontrolü değil elbette. Milli eğitim tarafında her dönem bir kaç defa yapılacak genel değerlendirme sınavları ile öğrencilerin durumundan zaten öğretmenin başarısı ortaya çıkar. Yapılacak bilgisayar programları ile30 kişilik sınıfta yüzde kaç başarı oranı yakalamış ,öğrencilerin hangi konulardan derslerten eksiği olduğu ortaya çıkar .Okul sınıf il başarılar durumuı ile öğretmen müdür ve il milli eğitim müdürlüğüde denetlenmiş olacaktır.Kırmızıya düşen eğitimcilerin uyarmak ve başarı oranını artıramıyanlar ise incelemeler sonunda mesleğine son verilmelidir .Başarısı yüksek emek veren öğretmenlerimizede aynı şekilde ödüllendirmeler yapılmalıdır. Veli öğretmene ulaşmak, sorunları çözmekteki etkinliği,iletişim anlamında bir değerlendirme yapmalıdır .
  • Mehmet Tur
    05 Mart 2018 12:54
    1 11
    ÖZEL EĞITIM HİZMETLERİ Yönetmeliği var ,83.2/3 Maddesine göre Özel Öğrenme Güçlüğü raporu olan kaynastirma ogrencilerının dönem sonlarında karne ile birlikte veliye gönderilmesi gereken, bu çocuklar için çok önemli olan dönem sonu Bireysel Gelişim Raporlarını bile rehber öğretmenler mi düzenliyor
  • daywalker_01
    05 Mart 2018 12:02
    5 0
    eğitimde hersey on numara ya.tek sorun öğretmenler. adamların tabletleri piyasada satlık oncve buna cozumbusunlar.öğrenciler tablaet satıyor
  • daywalker_01
    05 Mart 2018 11:57
    6 0
    mehmet tur zaren okulda butun işi yapan öğretmen.rehberlikçide kagıt verip bunları yap diyor okul yönetimide kagıt verip bunları yap diyor.sence bu ortamda öğretmenin not alması ne kadar uygun.nedense o butunlüğü hep öğretmen bozuyor.ben okadar rehberlikçi gördüm masa bası iş yapıyor.zaten okul yonetimini saymıyorum.okuldaki butun angarya işler öğretmene.dahası var mı.
  • Mehmet Tur
    05 Mart 2018 11:35
    1 7
    Daywalker ,okul idaresi,Veli,öğretmenler,öğrenciler ,rehberlik servisleri okul ortamında çocukların sağlıklı eğitimleri için uyum içinde olmalılar ,
  • zekirdek
    05 Mart 2018 11:29
    4 0
    vavvv hiç düşünmemiştik böyle bi uygulamayı yazıklar olsun
  • daywalker_01
    05 Mart 2018 10:24
    4 1
    mehmet tur sen ne iş yaparsın bi anlayalım.sen kimin yanındasın.öğremensen ve bunu savunuyorsan zaten senin gibiler yüzünden bu hale geldik.
  • nazihoca
    05 Mart 2018 10:13
    3 0
    İş mi yapacaz yoksa veliye,öğrenciye,müdürü sürekli reklam peşinde mi olacaz?
  • mayza46
    05 Mart 2018 07:43
    5 1
    Okuma- yazma öğrettiğimiz öğrenci bize der ki;
    _ Öğretmenim maşın benim elimde ! Ben istersem maşın artacak...
  • SUMERA06
    04 Mart 2018 21:57
    8 1
    Ogretmen olamayip da kıskanclik krizlerine burada merhem arayan arkadaş bence zamanını kendinden başlayarak eleştirmeye ve calismaya ada...çok tekne ekmek yemen lazım cook bunu da milletin alinteriyle kazanip aldigi ekmeklere goz dikerek yapmamalisin.Rabbim bu elleri ebu-cehilin elleri gibi kurutuverir.
  • göbekligeneral
    04 Mart 2018 21:47
    10 1
    müşteşarın,yardımcılarının,tüm daire başkanlarının,tüm müdürlerin puanlarını da öğretmenler versin ne dersiniz?
  • mehmet46
    04 Mart 2018 21:46
    14 0
    Verdikleri not da , baş öğretmenlik de ,velilerin vereceği not da ,uzman öğretmenlik de umrumda değil diyanetde bile torpilii olmayanın ise giremediği bir değerlendirme sisteminde kul bana ne puan verirse versin ...referansla haksız yere ise girmenin moda olduğu bir zamanda işimi vicdanimin rahat ettiği bir şekilde yaparak eve gelip başımı yastığa koydugumda elimden geleni yaptım diyebilip helal kaxandigimi vicdanim söylediği müddetçe hiç sorun yok her saniyenin hesabını Allah a verebilmektir çalıştığımız işte önemli olan kulun değerlendirmesi degil
  • mutlusefer
    04 Mart 2018 18:58
    13 2
    Bu nedir arkadaş birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde vatanımızın bekasını ülkemizin geleceğini ;Vatanımızı parçalamanın bölmenin planlarını yapan harici ve dahili düşmanlarımızın olduğu şu günlerde MEHMED'İM canıyla vatan savunması yaparken gizli bir el öğretmenlerin çalışma motivasyonun bozup aman bana ne diyecek, işini savsaklayacak öğretmeni küstürecek, gayretini bitirecek öğretmenleri oluşturma peşindeler mi ulusal basın ,eğitim camiasının profları , bir çıkın bu konunun olup olmayacağını olacaksa nasıl olması gerektiğini bir zahmet anlatın. Zaman birbirimizi kırma, ayrışma zamanı değil birlik ve beraberlik zamanıdır.
  • hazan_gazel
    04 Mart 2018 16:08
    6 0
    6Mayıs hocam çok güzel bir tespitte bulunmuş veli ben puan verdim de senin maaşın arttı der bu sistem gelirse. Benim anlamadığım lise ve ortaokul öğrencilerinin sosyal medyada ki öğretmenlere puan vermeye tiye alan yorumlarini delil gösterip bu sistemden vazgeçildi diye biliyordum ne oldu da geri geldi bilen varsa açıklayabilir mi
  • Mehmet Tur
    04 Mart 2018 15:42
    1 18
    Öğrenci-veli-okul yönetimi-rehber öğretmen birlikte çalışır belki ,öğretmenlere ortalama performans puanı bu şekilde mi belirlenecek bu konunun netleştirilmesi lâzım
  • munih54
    04 Mart 2018 15:38
    3 0
    Aynen öyle hocam ben sıfırı hak ediyorum sanırım.Bu arada az önce yazdığımı okudum bayağı anlatım bozukluğu yapmışım.Bebeğim var küçük onunla ilgilenirken yazdım kusura bakmayın değerli meslektaşlarım.
  • 6mayıs
    04 Mart 2018 15:09
    11 1
    Baştan aşağı yalakalığa bağlayacaklar sistemi . Yakında veli bağırmaya başlar . "Maaşın ben puanı verdimde arttı. "
  • firuza
    04 Mart 2018 15:00
    5 3
    munih54 hocam, akıllı tahtanız yoksa hele hele bir de kullanmayı bilmiyorsan yandınız. Bence mesleği bırakın, çocuklar okuma yazma bilmese de olur, okulu boşverin, süper akıllı tahta bulmaya çalışın; yoksa bizden size kocaman SIFIR.
  • f_bas2836
    04 Mart 2018 14:54
    4 1
    Benimde gelmeyen velilerim olduğu öğretmenim ben sormadan sebebini bildiren velim var iki tane günleri varmış o yüzden gelemiyorlarmiş (toplantıyı ona göre ayarlamadım diye düşük not alır miyim acaba ?) Bir velimin küçük çocuğu varmış çocuk hep olacağına göre bundan sonraki toplantılara gelmeyeceği çıkarımında bulundum üç tane velim gerekçe bile gösterme zahmetinde bulunmadı önceki yıllardaki tecrübelere dayanarak tahmin edebiliyorum ama
    Bende bir veliyim aynı zamanda eğer toplantıya katılamayacaksam öğretmenimize bildiririm müsait olduğu bir zaman için randevu alır gider görüşürüm mazeretimi o sormaz ben bildiririm
  • munih54
    04 Mart 2018 14:45
    8 0
    Nadir.009 ben 8 yıllık öğretmenim ve oğretmenliğimin 4 senesi g.doğunun mezrası da geriye kalanı ise batının dağ köyünden geçti be geçiyor
    Şimdi sana soruyorum çalıştığım okullarda beyaz tahtayı bile bulamamışken sen beni akıllı tahtayı kullanmaktan bahsediyor ve öğretmenliğiminde bunu gözeterek değerlendirilmesinden mi yanasın?Ben çocuklara okuma yazma öğretebilmek okulun eksiklerini tamamlamak ve köy yerinin maddi manevi bi takım sorunlarını çözebilmeyle uğraşıyorum.Ayrıca akıllı tahtayı seçimde görevli olduğum lisede ilk defa gördüm kullanmayı da bilmiyorum.Nedir ben ve benim durumdakilerin puanı sence????
  • hazan_gazel
    04 Mart 2018 14:33
    5 0
    Nadir009 Vallahi pek çok meslaktaşım gibi öğrencilerimi için elimden geleni yapıyorum derste ders işliyorum teneffüste oyunlar oynuyorum velilerim beni haftanın 7 günü her saat arayıp sorularına cevap alıyorlar WhatsApp grubunda bazen çocuklarla yaptığımız etkinliği paylaşıyorum müdürüm ne istese aynı gün içinde yapmaya gayret ediyorum yarına bile bırakmıyorum ama bu sistemin savunulacak zerre yani yok sinifta kalma yok Aman öğrenciye kızmayın bağırmayın öğretmenin itibari zaten yok bu sistem iyice işi çığırından çıkaracak müdür not versin ama velinin öğrencinin not vermesi akıl karı değil dediğimi gibi bir kaç dönem Heba edildikten sonra nice öğretmene sıkıntı yaşattıktan sonra değişecek herkes görecek böyle sistem olmaz olamaz
  • nava
    04 Mart 2018 14:31
    3 0
    Dışarıdan baktığında ne kadar güzel görünüyor. Hatta vatandaş bak şu haberi gördün mü öğretmene yine zam yapıyorlar diyen bile var.
    Oysa benim de çok güzel projelerim var. Doktorlar hastaları ne kadar iyileştirirse maaşlarında yüzdelik artış olsun mesela. Mecburi hizmet dışındaki yerlerde yeterlilik gelsin sınav olsun. Mühendisler iyi projelerden pirim alsın. Müftülere sınav yapılsın başaramayanlar imamlığa dönsün. Müftülük görevlendirme olsun okul müdürleri gibi. İmamlar sınava girip müftüden başarılı ise yer değiştirsin. Din kültürü hocaları müezzinlik yapıp ek ders alsınlar. Daha ne projeler var ne projeler.
    İşin aslı program geliştirmedikler bizim gibi öğretmen olabilir. Ama o alana geçti mi her gün bir proje yapıyorlar. Dışarodan projeyapmak teori üretmek çok kolay. Buyrun hem okutup hem de proje yapalım. İnin sahaya birlikte uygulayarak yapalım. Bizim gibi okulda çalışarak ne proje üretilir birlikte görelim proje uzmanı arkadaşlar.
  • f_bas2836
    04 Mart 2018 14:25
    7 0
    Bu yata yata çalışmak konusuna ben açıklık getiremiyorum devletin koyduğu çalışma saatlerine göre çalışıyoruz vakit fazla da biz mi kaçıyoruz yoksa iş yapmamak mi kastınız ikincisiyse sahsi fikrim turkiye de calışanların yatanı çoktur bize özel bir durum değil yani
    Ben bir iş için vakit harciyorsam geçimimi oradan sağlıyorsam emeğimin karşılığı hakkımdır bu parayı sevmekse tabiki de parayı seviyorum gelişen teknolojiye ayak uydurmak için seminerler verildi çalışmalar yapıldı da biz öğretmen camiası olarak karşı mi çıktık ( slayt üzerinden verilen anlatanın bile bihaber olduğu seminerleri saymiyorum) bu performans değerlendirme işi akla karayı ayırt etmez daha çok karıştırır
  • emrece
    04 Mart 2018 14:21
    6 2
    yok arkadaşlar para mara yok bu değerlendirme sonunda inanmayın...diğer kurumlar çökmüş...bakın yalakalık yapıp yükseliyorlar...üniv.lere bakın örneğin...bence öğretmen camiası en dişli insanlar herşeyin farkındalar ve bunu bitirmek istiyorlar...yoksa eğitim değil düşünülen...ilerde önmüze seçenek koyacaklar...ya bu sözleşmeyi imzala ya ayrıl ya emekli ol...
  • Mehmet Tur
    04 Mart 2018 14:05
    0 19
    Neden velileriniz toplantıya gelmedi ,sordunuz mu
  • php_korsan
    04 Mart 2018 12:44
    3 0
    veli toplantısına 12 velim gelmedi hepsi hattâ kocaları dahil okuma yazma bilmiyor.ben doktora okuyorum.degerlendirme aşamasında bunu bakanlığa bildirecegim
  • Mehmet Tur
    04 Mart 2018 12:25
    0 10
    Öğrencilerde büyüdüklerinde ogretmen vs.olduklarinda performanslarına göre değerlendirilecekler belkide,,
  • Ayperisi88
    04 Mart 2018 12:19
    9 1
    İşin içine para girerse bazı insanlar bu performans değerlendirmesine evet diyebilir , hakkımı alacağım diyerek ! Biz aman bizi değerlendirmesinler demiyoruz.değerlendirmede işin içine kimler giriyor ve bunlar bizi değerlendirmek için ne kadar yeterli diyoruz arkadaşlar.
  • firuza
    04 Mart 2018 12:17
    5 0
    Nadir.009 hocam, sizin öğretmen olduğunuza halen güçlük çekiyorum. Sen arkadaşım dediğin insanlara atıp tutuyor, işini yapmamakla suçluyorsunuz, evet teknoloji konusunda eksikliğimiz olabilir ama onu da yardımlaşarak çözmemiz gerekiyor. Öylede yapılıyor zaten. Okulunuzda size yüksek not çıktı, Mars'a bakan mı olacaksınız. Akıllı tahtanız hayırlı olsun, bizim yok ama mutluyuz. Siz her halde akıllı tahta kullanan öğretmenler de okudunuz. Bizler kara önlük, yerler ziftli, kara tahta ve tebeşirli, sobalı okulda okuduk.
    Size okulunuzda bol puanlı günler, inşallah 100 üzerinden 250 puan alırsınız, simdiden tebrikler.
  • php_korsan
    04 Mart 2018 12:15
    3 0
    artık şu saatten sonra çaba bitmiştir herkes onyargilarini kişisel hesaplaşmalarını buna saklayacak.egitim daha da kötüye gider.mudurlere puan verirken gördük.ahbap çavuşlar birbirini savcılığa verdi
  • smileplease03
    04 Mart 2018 11:37
    1 21
    Haber doğruysa (ki asla inanmıyorum) benim için güzel gelişme. Hiç değilse çabamın karşılığını alırım...
  • emrece
    04 Mart 2018 10:47
    10 1
    bir gaze t eci...yazısında"düşünsenize öğretmenini bıçaklayan ,müdürü pompalıyla öldüren öğrenciler not verecek...bir düşünün öğretmeni kucağına alan o kırmızı kazaklı genç not verecek " demiş...ne güzel demiş...

    nadir .09

    bir öğretmen düşünün not için velisine yalakalık yapan...o kırmızılı çocuğa not için kendini sevimli göstermeye çalışan...müdüre kendini kanıtlamaya çalışan...bir okul düşünün böyle öğretmenlerin olduğu...sevginin olmadığı her iletişimin yalan sahte olduğu yapmacık olduğu...kendini savunsam acaba hangi notu verirler diye düşünen öğretmenleri düşünün...haksızlığa boyuun eğen öğretmenlerin, hakkını aramaktan korkan öğretmenleri düşünün...

    nadir.09
    hangi kurumdan hizmet aldıktan sonra değerlendirme yaptın bir söylesene...ya da şuna cevap ver...ülkemizde senin ölçünü anlamak adına soruyorum...bana bir bakanlık ya da bir meslek söylesene bi Z e örnek olsun...bizde kendimizi eleştirelim...


  • serdarhoca64
    04 Mart 2018 10:45
    7 0
    velilerimiz çocuğuna önem verip toplantıya katılmıyor. bir de bizi değerlendirmeye mi gelecek?
  • php_korsan
    04 Mart 2018 10:44
    3 1
    isin garip tarafı sendikalar da konuşmayı kesti.artik karşı çıkmıyorlar.
  • gsli0311
    04 Mart 2018 10:28
    5 0
    Nadir.009 eğer öğretmensen bence bu mesleği bırak sen. Daha şimdiden -50 puan almışsın, bu kafayla sana meslekte yer yok anlaşılan. Yok öyle oturduğun yerden klavye delikanlılığı yapmak. İğnenin ucu sana dokununca anlayacaksın daha özgüveni, performansı daha şimdi tuzun kuru.
  • Ceyla.
    04 Mart 2018 09:24
    9 0
    nadir.009 hocam size şöyle sorayım.hiçbirşey yapmadığı halde kafayı meslektaşına takan ve konuşmayan meslektaş mı puan verecek? Yine hiçbir şey yapmadığı halde okuldaki grupta gücün yanında yer alan müdür mü değerlendirme yapacak? 1 veli toplantısına gelmeyen, öğretmenin sınıfta ve genelde çabasını görmeyen veli mi değerlendirme yapacak ? Zaten öğrenci cok yeterli olsa ilkokul sıralarında oturmaz. Öğrenci mi değerlendirme yapacak. Ben öğretmen, müdür , veli , öğrenci genellemesi yapmıyorum.tabiki çalışan insana da hakkını iade edecek müdür , öğretmen, veli vs. vardır.onlara sözüm yok.ama bu içten içe kinini , nefretini kenara bırakıp kaç kişi gerçekten hakettiği için o öğretmene puan verir nadir.009 ?
  • Mehmet Tur
    04 Mart 2018 09:20
    0 9
    Devlet öğrencilerle ilgili genellemeler yapılmaması için mi performansa göre maaş öneriyor
  • nava
    04 Mart 2018 02:08
    9 1
    Kimse öğretmenlerle ilgili genelleme yapamaz. Ne demek parayı seviyorlar, öğretmen seçiliyor. Kim parayı seviyor nadir bey. Burada insanları yargıladınız nasihat verdiniz eleştirdiniz yine geçmişte yaptığınız gibi.
    Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Sizin mesajlarınızda hep para ile ilgili.
    Lütfen kendinizi dev aynasında görmeyin. Herkes değerlidir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Siz sınava girip yüksek maaş istiyorsanız engel olan yok. Girin dil sınavına alın paranızı. Yapın yüksek lisansınızı alın. Okuma seferberliğine katılın alın. Geçin özel okula alın. Daha birçok yolu vardır.
    Kimse sizi yanlış anlamadı. Doğru anladı. 100 öğretmen yanlış diyor da 1 tanesi doğru diyorsa neden alınıyorsunuz. Demek ki yanlış birşey var. Felsefe yapmayın.
  • Beyefendi006
    04 Mart 2018 01:23
    1 5
    Yetmez ama evet! (!)
  • nadir.009
    04 Mart 2018 01:11
    2 32
    Amacım polemik değildi sadece fikrimi belirttim.Bir form sitesindeki yazı ile bir insanı nasıl değerlendiriyorsunuz aklım almadı.benim hayatımda iş başka özel hayat başkadır.hepimiz bu işin içindeyiz kimse bana öğretmenlerden bahsetmesin.akilli tahtayı koysaniz onu kullanicak öğretmen olmadığı sürece ,yeni sistemi uygulayacak kişi bulamadığınız sürece her zaman zaman kaybı olacak.cocugunuz okula başlarken hepiniz o öğretmen hakkında araştırma yaparsınız dimi çünkü işin içindesiniz.bizim içimizde bu işi yapamayan çok insan var .belki bu performans sistemi ile bu insanları harekete geçirebilir.cunku ogretmenlerin çoğunluğu parayı sever .bu insanları harekete geçirecek tek madde de paradır.bu ülke fedakar öğretmenlerle gelişmez .çünkü sayıları o kadar az ki.ben bu performans sistemini olumlu buluyorum.cocuklari,velileri,iş arkadaşlarımı güveniyorum çünkü kimsenin arkasından konuşmadım.elimden geleni yaptım.yapiyormus gibi de yapmadım.ogrencilerimle sohbet ettim .sarıldım üzüldüm sevindim.velilerime değer verdim.sohbet ettim.mudurume saygı duydum .yanlış da bulsam yaptım.o makama saygı duydum.isle özel hayatı karistirmadim.stres etmeyin.ne kadar iş o kadar maaş bence adalet bu olsa gerek.kimse kimseye kulluk etmiyor.merak etmeyin iftira atmayın işinize bakın kardeşim.değer verilmez kazanılır.bazen iktidar bazen muhalefet olursun abartmiyin sakin olun.hic birşey yapmadan kitabı açıp konuşan insanlar korksunlar siz korkmayın.birakin başarılı insanlar bu unvana sahip olsun.surekli sistem değişiyor diyorlar.sistemi guncelemeden nasıl doğruyu bulucaz.isinizi yapın mutlu olun karismayin insanlara .başkalarını boşverin hayatınızı yaşayın.cok da kasmayin.
  • sopar
    04 Mart 2018 00:57
    5 1
    nadir.009 sizin öğretmen olduğunuzdan bile şüpheliyim.
  • Aslıhan63
    04 Mart 2018 00:30
    6 1
    Öğrenciye değilde veliye ve idareye oynayanlar... 100 alıp iyi öğretmen mi olacaklar... Anlamıyorum ne yapılmaya çalışılıyor...
  • KUTLU
    03 Mart 2018 23:35
    13 3
    4+4+4 ü biz getirdik, her sene sınav sistemini biz değiştiriyoruz, hatalı kitapları da biz bastık ... Çok suçluyuz çook! Az bile bıze.
  • hazan_gazel
    03 Mart 2018 23:01
    8 1
    Nadir009 öğretmen ise ben hiç bir şey bilmiyorum öğretmenlere ön yargısı olan ve çocuğunun gökten indiğini sanan ve tüm ilgiyi çocuğuna beklediği için hayal kırıklığı yaşayan velilerden biridir. Konuya gelirsek akıl karı değil , bu sistemi getirenin iyi niyetinden şüpheliyim öğretmenler veliye çocuklara yalakalik yapmak zorunda kalınca uzun vadede öğrenci için de büyük zarar, hak etmediği notu alınca ne olacak ki bir kaç nesil heba ettikten sonra vazgeçerler illaki
  • KUTLU
    03 Mart 2018 22:30
    4 2
    Dışardan eğitim yöneticisi getirsek gel kardeşim şu Türk eğitim sistemini bitir desen Herhalde bu kadarını başaramaz!
  • php_korsan
    03 Mart 2018 21:41
    9 2
    bu ülkenin çocukları kodlama eğitimi almalı.okul bahçesinde cuma günü öğrencimin bileği çıktı.sacma sapan döşenmiş kilit parke taş yüzünden.nerede kontrolcü nerede iş güvenlikçi nerede şube müdürü.suclu nöbetçi öğretmen çıktı.
  • carpediem03
    03 Mart 2018 21:34
    7 2
    Korkmayan, kendine güvenen, özgüveni yüksek arkadaş, bir paragrafta yapılmaması gereken ne kadar yazım hatası varsa yapmış.
    Şimdi hepimiz arkadaşı puanlayalım.
    Benim puanım dokuz. 100 üzerinden.
  • cemcem
    03 Mart 2018 21:01
    5 2
    Bu yazı ve yazımla kendine çok güvenen şahsiyet ,öğretmen olarak düşünceni bile bu şekilde aktara biliyorsan en çok sen korkmalısın bence.Yazık öğrencilerin bu ifade düzeyine sahip bir öğretmene sahip olmasına.
  • munih54
    03 Mart 2018 20:41
    9 1
    nadir.009 bu üslup ile kaç puan alırsınız merak ettim doğrusu?
  • munih54
    03 Mart 2018 20:35
    2 2
    Oldu olacak öğrenciler öğretmenlere ders anlatıp puan versin sınav yaparak!!!Nasıl saçmalayacaklarını şaşırdılar eğitim alanında !!!!
  • php_korsan
    03 Mart 2018 20:05
    2 1
    Az kendime bir başarı ayarı çektim.Mac os yükledim su an performanslı çalışıyorum.
  • firuza
    03 Mart 2018 20:04
    2 1
    Nadir.009 nerenin bakanı acaba, esmiş, gürlemiş; korkmadım desem yalan olur!!!
  • daktilo38
    03 Mart 2018 16:08
    5 3
    Öğretmene not değil değer verilmeli.madem öğretmene not verilecek o zaman vatandaşlar tüm memurlara da not versin.adamlar 5i beklemeden sistemi kapatıp çıkıyorlar.
  • Herz
    03 Mart 2018 15:11
    4 2
    Hayatları boyunca soft layer bir kliğin içinde her anlamda steril ve stabil şartları sağlanmış, sürekli bu şartlarda yaşamış iş koşmuş adamlar gücün yumuşak kucağında kimsenin özgüvenini sorgulayamaz. O balon da bir gün patlar sizde gerçek dünya ile yüzleşince gözünüzün yaşına bakılmaz!
  • Ceyla.
    03 Mart 2018 15:11
    4 1
    Yorumlara bakınca öğretmenleri kıskanan ne kadar çok insan var ya gerçekten gülüyorum
  • 16Öğretmen
    03 Mart 2018 14:52
    8 1
    Özgüven sorunumuz yok çok şükür. Camiamızda işlerin objektif ve hakkaniyetli yapıldığına olan inancımız kayboluyor her geçen gün yenilerine bizzat şahit olduğumuz uygulamalar sayesinde. Aklı başında kimse değerlendirilmeye karşı çıkmıyor burda. İstiyoruz ki bize uygulanmaya çalışılan tüm kamu çalışanlarına da uygulansın ki amaçlarının samimi olduğunu görelim. Yoksa sürekli gündem değiştirme için öğretmenlere yüklenilmesinden bıktık!
    Ayrıca madem biz bu kadar yetersiziz o vakit bizi eğiten fakültelerdeki hocalar, öğretmen olabilir diyerek verilen diplomayı hazırlayanlar, geçtiğimiz sınavları hazırlayan şahsiyetler değerlendirilsin ve devletin omuzlarında oluşturdukları yükten kurtulalım.
  • Herz
    03 Mart 2018 14:39
    0 2
    Çimlerin hikayesi; haksız tuzu kuru güç tapıcısı HAKSIZ/HUKUKSUZ çoğunluk, patalojik hal almış her şeye muhalafet kayığım yüzsün bana dokunursan sesimi çıkarırım diyen işgüzar azınlık...
  • nadir.009
    03 Mart 2018 13:48
    1 67
    Kimse yanlış anlamasın yok öle yatak yatak maaş almak.kimse bu çocukların geleceği ile oynayamaz.bizi sorgulayan herşeye karşınıza.nedir bu korkunuz.gec bile kalındı.herkes çalışacak.yapayan geliyor anlaşamayan,müdüre ayak uyduramayan,sınava geçemeyen bıraksın bu işi.yok beni bu mu değerlendirecek yok yandaşları puan verilecek.hic mi öz güvenini yok kardeşim nedir bu korku.kimse kusura bakmasın bu kendini bilmez bakıcıları bu meslekten temizlemek lazım.mesele bu ülkenin geleceği.bu kibir kendini beğenmişlik nedir anlamıyorum.bence herkes ayağını denk alsın artık.isallah bu yazılanlar gerçektir.daha hırs yapicaz burda kibir oyunları oynuyorsunuz.herkese iyi çalışmalar.
  • elnino007
    03 Mart 2018 13:20
    16 2
    Veliler de sınava girsin. Öğrenci anne babasına da not versin. Biz de verelim. Düşük alan veli eğitime katilsin. Daha da basarili olamazsa çocuk alınsın sosyal yardımlaşmayı verilsin
  • reeemat
    03 Mart 2018 12:27
    7 2
    Dün okulumuza yetkili sendika temsilcileri geldi. Malum konu ile ilgili sorular sorduk. Dolaylı cevaplar aldık!
    Milli ve yerli olmak, işte bütün mesele....
    Ya benimsin, ya toprağın!
  • pinhanyar
    03 Mart 2018 10:35
    22 1
    Öğretmenlik mezunu olmayan ama vakti zamanında atanmış döküman saklayan harika zümre not verecek, yeniliğe gelişime kapalı idareci not verecek, çocuğunu ihmal ettiğini söylediğimiz veli not verecek, çantasını ders programına göre hazırlayamayan, evden getirdiği beslenmeyi açıp yemekten aciz sorumluluk fakiri öğrenci not verecek. Bu ne dünya kardeşim not veren verene
  • muallim024
    03 Mart 2018 09:53
    1 1
    zeki müren de bizi görecek mi???
  • balamirkan
    03 Mart 2018 09:10
    5 0
    Ben basit bir öğretmen olarak kalmak eğitimlere katılmak istiyorum.
    Nasıl olsa sınıf öğretmeniyim. Bizi bu uygulamanın dışında tutabilir misiniz? Zaten birçok şeyden mahrum kalıyoruz.
    Önce bütün öğretmenleri eşitleyin, sonra yarış başlasın.
    Öğretmenin sorunları çözülmeden eğitim sorunları çözülür mü?
  • php_korsan
    03 Mart 2018 09:09
    0 0
    mayis ayının sin haftası gibi oldu bittiye gelir yaz tatilinde de bunları tartisiriz
  • Mehmet Tur
    03 Mart 2018 07:28
    1 8
    Bu uygulamanın başlama tarihî nedir? Öğretmen performans değerlendirme ile ilgili meteryaller okullara ne zaman gönderilecek,bu konularda ilgili yazılar okullara ve öğrenci ailelerine ne zaman gönderilecek , MEM 'in tv ile yada velilere gerekli şekillerde mesajla bu yeni uygulamalar hakkında bilgilendirmeside lâzım, destek odasında birebir eğitim veren öğretmenlerinde performansları nasıl değerlendirilecek bu konuda çok önemli,,
  • frd03
    03 Mart 2018 06:55
    5 2
    Performans başarısı ölçütlerini müdür,diğer öğrtler ,Veli ,çocuk verecekti ,değerlendirme Nasıl objektif olacak ,okullarda çalıştığı halde dışlanan ,sevilmeyen ,çekilemeyen öğrtler var,sadece işiyle uğraştığı için ,dedikodu yapmadığı için ,böyle örnekler varken ,ne Nasıl takip edilecek
  • alican0146
    02 Mart 2018 23:02
    13 1
    Neden sadece ogretmenin basarisini olcmeye calisiyorlar .Diger devlet calisanlarinin basarisini olcme ile ilgili hicbir haber okumuyoruz nedense
  • göbekligeneral
    02 Mart 2018 22:44
    9 0
    neden bu ülkede herkes öğretmene her fırsatta binmeye çalışıyor anlamıyorum alıp veremedikleri ne bunların?
  • bebece
    02 Mart 2018 22:38
    6 2
    Kimler alıcak acaba o puanları hangi-sen liler çok merak ediyorum
  • netevrak.com
    02 Mart 2018 21:57
    2 0
    Değişim olmalı,fakat verimlilik esaslı...
  • fatars
    02 Mart 2018 21:39
    22 1
    Tüm bunların müsebbibi küçük çıkarlar uğruna güçten yana duran meslektaşlarını satan öğretmenlerdir.
  • umutogretmen_16
    02 Mart 2018 21:31
    26 0
    Mustafa Kemal Atatürk ne kadar büyük bir insanmış..Öğretmenine verdiği değerden ne güzel anlaşılıyor..
  • burakov
    02 Mart 2018 20:49
    1 1
    Ha ha ha...
  • müdüryetkisiz
    02 Mart 2018 19:43
    13 1
    Benim basari duzeyimi kim belirleyecek.torpilli mudurlermi.veli ve ogrencimi.isin iyice cilkini cikartacaklar.mudur kendini kiral sanir artik.veli ogrenci iyice tepemize cikar.
  • paçanga
    02 Mart 2018 19:24
    11 1
    Ülke zor zamanlarda geçiyor. Birlik olmayı sağlayacak, adalet temelli uygulamalar yerine, herkesin birbirine not verdiği, mülakatlarla kişinin mesleki yeterliliğine değil, görüşlerine, tipine göre puanlandığı, performans adı altında yine sözde mesleki yeterlilik, gerçekte kişinin hayat görüşlerinin, ikili muhabbetinin, kısaca mesleki yeterliliği dışında ne varsa ona göre değerlendirileceği, bizim ülkenin değerlerine uymayan, ayrışmayı körükleyecek bir ortam yaratılmasının nasıl eğitime katkı sağlayacağını merak ediyorum.
  • dalambert
    02 Mart 2018 19:22
    2 1
    Durmak yok,yola devam!
  • mondschein
    02 Mart 2018 19:19
    12 0
    sınıf öğretmeniyim herkese çok iyi çok iyi ver geç. 4. sınıf olunca da bir gün önceden çalışma notu ver ordan sor alsınlar 80-100 ler. veliye de pof pofla çocuğun boyle iyi söyle iyi...
    sistem bunu gerektiriyorsa veli bunu duymak istiyorsa boyle davranılmalı.
  • öffpüff
    02 Mart 2018 18:50
    10 1
    neredeyse 1 milyonluk camiayız sonuç " neme lazımsa" az bile yapıyorlar bize
  • selimiye11
    02 Mart 2018 18:35
    5 1
    -Mekemmel! Görüyorsunuz. Anlatmaya gerek yok. İşte görüyorsunuz. Konuşmuyorum. Anlatmaya gerek yok.- gibi bişey demiyorum. Medyanın bu gazı vermesini de anlamıyorum.
  • seyfi ünaldı
    02 Mart 2018 18:31
    5 1
    8 yıl dediğin nedir ki, rüya görür gibi gelir geçer!
    Öğretmenlerin sınıflandırılmasına dün de karşıydım, bugün de karşıyım...
  • e.ogretmenim
    02 Mart 2018 18:14
    4 1
    Aga bizimle egleniir ha. Bırak ağa uğraşma marabayla ...
  • php_korsan
    02 Mart 2018 18:06
    3 1
    sendikalar artık sustu ebs ve tes nerede?
  • tarkan555
    02 Mart 2018 17:46
    1 1
    ...Son 8 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 4'ünün A başarı düzeyinde olması gerekecek

    4 dün B başarısı gösterirsek ne olacak :) ))))
  • Mehmet Tur
    02 Mart 2018 17:23
    1 16
    Programlı ve performansı yönünde eğitilen öğrenci başarılı olacak artık, bu yeni farklı bir uygulama
  • ayhaa_61
    02 Mart 2018 16:47
    4 1
    sınavın yüzde 30 u alınıyor hadi çok çalışan biri 90 aldı,geriye kaldı 73 puan buradan 'da 50 puan verdiklerini düşün,herkes her notu verebilir,öğretmen,zümreler,idare,veli,öğrenci, etti 77 şimdi bu öğretmen ne olacak,kötü öğretmen mi oluyor
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK