Öğretmene PCR Yerine Hızlı Antijen Kiti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlere “PCR” yerine “hızlı antijen” kiti uygulaması için Sağlık Bakanlığı’nın onayının beklendiğini bildirdi.

Hürriyet'ten Gamze Karakış'ın haberine göre; Ankara Altındağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi’nin açılışını yapan Bakan Özer, bir grup gazetecinin sorularını özetle şöyle yanıtladı: “1 ayda 6 bin 372 yeni kütüphanenin açılışını yaptık. Aralık sonunda belde, ilçe, şehir merkezi dahil kütüphanesiz okul kalmayacak. Ocak ayında ‘Temiz Okul’ projesini başlatacağız. Tüm okullarımız, kantinden yemekhaneye baştan sona elden geçirilecek. Meslek liselerinde dolaplarımız sıralarımız yapılacak. Pandemi döneminde maske, dezenfektan ihraç ettik. Hızlı Antijen Kiti ürettik. Hızlı antijen kiti şu an Sağlık Bakanlığı’nda onay sürecinde. Onay sonrası öğretmenlerimize PCR yaptırmayacağız, ‘hızlı antijen kiti’ni kullanmayı planlıyoruz.

İstihdam ile ilgili şikâyetlerin çoğu mesleki eğitim merkezlerinin güçlendirmesi ile çözülebilir. Mesleki teknik Anadolu lisesi mezunlarının istihdam oranı 57. Eğitim aldığı alanla ilgili istihdam alanı yüzde 17. Arz-talep dengesini yeniden uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Mesleki eğitim merkezlerini yaygınlaştıracağız.

2022 itibarıyla mesleki eğitim merkezi binası yapmayacağız. İşverenleri eğitim sürecinin tamamına dahil ediyoruz. En kritik tamamlayıcı hamle artık bu işbirliklerimizde istihdam öncelikli, istihdam garantili eğitim vermeye başladık. Aradığım elemanı bulamıyorum dönemi bitecek. ‘Genç işsiz’ tanımı son bulacak.”

 

  • 0 0
  • 09 Aralık 2021 22:51 6.427
  • php_korsan
    10 Aralık 2021 06:40
    20 5
    Çalışma kitapları gelmedi.Fotokopi ve mürekkep maliyetleri arttı, yazıcılar 1000 lira üste koydu.Ucuz 5'li fotokopi kağıdı acil kullanım onayı bekliyor
  • ssszmzh
    10 Aralık 2021 00:13
    20 17
    PCR yaptırmadım, gelsin onu da yaptırmayayım. Her gün burnu akan, aksıran, öksüren öğrencilerimle birlikteyim. Aşısız, maskesiz çok şükür kimsede bir sıkıntı yok. Kendileri çalıp kendileri oynuyor.
  • halisane42
    09 Aralık 2021 23:10
    18 8
    Covid 19 neredeyse bitmiş; çarşı,pazar ve ocakta şiddetli yangın var, uğraştığımız şeylere bak. İnsanlar daha başkaca hayat şartlarıyla mücadele ediyor bu ülkede, Covid ne ki!!!
    Ha Avrupa, Kanada vs. yerlerde insanların zerre gelecek kaygısı yok tabii.!
  • enes5838
    09 Aralık 2021 23:03
    23 30
    Şu covid tiyatrosuna katkıda bulunan hiç kimseye hakkım helal değildir. İnsanları rahat bırakın artık. Alemin sahibi Allah'tır. Kendi kafanıza göre düzen, sistem kurmaya çalışırsanız Allah bunu başınıza yıkacaktır.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK