Öğretmenin Fenomeni Olmaz!

Türkiye'de ilk defa 'fenomen öğretmenlik' bilimsel bir makalede ele alındı. Araştırmaya göre bu furya özellikle Türkiye'nin kırsal bölgelerinde yayılmaya başladı. Çocuk şivesinden mizah devşiriyorlar.

Son yıllarda öğrencileriyle çektikleri videoları sosyal medyada paylaşan ve yüzbinlerce takipçiye ulaşan öğretmenlerin sayısı hızla artıyor. Çocuk istismarını fenomenlik olarak tarif eden öğretmenler okula yardım adı altında para toplayarak bunu kamufle ediyor. Çocuklar öğretmenlerin popülaritesi için tüketimin nesnesi haline geliyor.

Tartışmaların sürdüğü bir ortamda Türkiye'de ilk defa 'Fenomen öğretmenlik' saplantısı bilimsel bir makalede ele alındı. Yaptığı kapsamlı akademik çalışma ile istismarı gün yüzüne çıkaran Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Kızıltaş ile konuştuk. "MEB, fenomen öğretmenliğe neşter vurmalı" diyen Yusuf Kızıltaş'ın çarpıcı tespitleri:

Mahmut Özay'ın haberinin devamı için tıklayınız...

 

  • 12 1
  • 05 Temmuz 2023 09:22 3.574
  • mehmetalibozlu
    06 Temmuz 2023 16:57
    4 0
    Onlar fenomen de diğerleri menemen mi😀
  • mosit
    06 Temmuz 2023 11:20
    0 4
    Öğretmen parası olmadığı için girdi önceleri bu yola ha doğru mu tabiiki değil ama maaşının yetmediği de göz ardı edilip her şey güllük gülistanlık bir tek öğretmen bu arayışlarda gibi de gösterilmesini doğru bulmuyorum.
  • g_k_c
    06 Temmuz 2023 00:46
    4 1
    Bu durumun Ziya Selçuk un bir hediyesi olduğunu düşünüyorum.
  • jsmn1
    05 Temmuz 2023 17:56
    5 0
    Ooo devlette ogretmen olup yoga ozel dersi veren, trendyol linki veren dolu..acik acik instalarindan yapiyorlar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK