Öğretmenlerden Oluşan Onarım Timi Okulları Onarıyor

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Türk Eğitim- Sen üyesi öğretmenlerin oluşturduğu 25 kişilik 'Onarım Timi', 'Her Okul Bizim' projesi kapsamında kırsal bölgelerdeki okulların onarımını yapıyor.

Türk Eğitim- Sen Siverek Temsilciliği tarafından başlatılan 'Her Okul Bizim' projesi kapsamında gönüllü öğretmenlerden oluşan 25 kişilik 'Onarım Timi', ilçenin kırsal bölgelerinde yıkılan ve yakılan okulların onarımı için harekete geçti. 'Onarım Timi', çalışma kapsamında ilk olarak ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe Köyü'nün anaokulunu onardı. Okulun çatısını onaran ekip daha sonra dış cephesini, kapılarını ve pencerelerini boyadıkları okulun duvarlarına da çeşitli resimler çizdi. İlçe genelinde ilk etapta kötü durumda olan 10 köy okulu tespit ettiklerini belirten gönüllü öğretmenler, okullarda yaptıkları çalışmalarda kullandıkları boya ve benzeri malzemeleri kendi bütçelerinden karşıladıklarını ifade etti.

Türk Eğitim- Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül, her hafta sonu bir okulu onaracaklarını söyledi. Şengönül, "Her Okul Bizim projesi kapsamında hafta sonları okul onarım çalışmalarımız başladı. Sendika üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda yakılan, yıkılan okullara karşılık, okul onarma kararı aldık. Buradan tüm eğitim sendikalarına sesleniyoruz. Asıl işimiz olan eğitimle ilgilenelim, eğitim seviyemizi daha üst seviyelere taşıyalım" dedi.

HABER
  • 6 0
  • 18 Ekim 2014 22:17 1.335
  • Kanal Urfa
  • Aktif Haberler
  • muhcel
    21 Ekim 2014 10:41
    0 1
    Eleştirenlere şunu söylemek isterim. Cesaretiniz varsa gidin siz yapın. 25-30 kişilik öğretmen gurubu işini gücünü bırakmış, hafta sonlarını feda etmiş, kaymakamdan, iş adamından yalvar yakar boya almış, yol paralarını cebinden vermiş.... eee daha ne yapsınlar arkadaşlar. Allah onlardan razı olsun. Akıl verenden de emek verenden de. Unutmayın bu arkadaşlar Eğitim sen in, ebs nin yapamadığını yapıyor. Siyaset ya da koltuk kavgası değil, VATAN SEVDASI bu. Tebrikler...
  • bekhas
    20 Ekim 2014 11:17
    0 1
    Gayet güzel uygulama olmuş, emeği geçenlerin ellerine sağlık.. Sendikalar torpil olaylarını bırakıp bu tür uygulamalarla hem topluma hem öğretmenlere örnek olmalı..
  • efuc
    19 Ekim 2014 21:50
    2 1
    Acaba eleştirenler neden eleştiriyor?sırf eleştirmek için mi?eğitim için kim iyi birşeyler yaparsa ben ona sonsuz teşekkür ederim.
  • ilter_ogrt
    19 Ekim 2014 20:55
    1 0
    gereksiz mi bir okul tamir ediliyor belki birinin geleceği kurtulacak o eğitim yuvasında... ayrıca haberin kalitesinde hiç olumsuz not yokken yorumcu arkadaşlara eksi notlar verilmiş eğitim bir-sen buraya uğramış eğitim için bir tuğla konuyorsa helal olsun denir. takdir ediyorum
  • efuc
    19 Ekim 2014 20:27
    3 1
    Eleştiren arkadaşlara cevap vermek zorundayım çünkü o boyanan okul benim okulum. öncelikle onarım timine teşekkür ederim. arkadaşlar bu devlet bizim(hepimizin) bölücülerin okulları yaktığı,okulları protesto ettikleri,öğretmen ve müdür atamalarını torpile döndüğü bir zamandayız. bizler eğitimin mutfağında yer alıyoruz ve haklarımız sürekli yeniliyor. bu okulları onarım işinide kimseden birşey beklediğimizden yapmıyoruz. sadece son aylarda olan olaylar artık canımıza tak etti ve bizler bu projeye gönül verdik. elimizi taşın altına yaklaşık 25 arkadaş koydu. gelin sizlerde elinize bir rulo,bir çekiç ... alın ve okullarımızı güzelleştirelim. Yüce devletimiz tabiki çok büyük ama bizlerde bu YÜCE DEVLETİN ekmeğini yiyoruz. Bölücü ve menfaatçi insanlar gibi yediğimiz tabağa s.... değil mi? en azından biz yapmayız. saygılarımla
  • gsli
    19 Ekim 2014 17:46
    2 3
    Çok gereksiz bir proje ve uygulama. Üyesi olduğumuz TES böyle hükümeti iğneleyici işleri bir kenara bırakıp öğretmenlerin asıl sorunlarıyla ilgilenmeli.
  • halilhoca
    19 Ekim 2014 15:37
    7 0
    İyi niyetle yapılmaya başlanan bu tamir çalışmaları bir süre sonra öğretmenlere ''ASLİ GÖREV'' olarak verilmeye başlar.Karakol tamir eden polis, Hastanesini-sağlık ocağını boyayan doktor-hemşire gördünüz mü?Ben görmedim.Öğretmenlerin bu işleri kendileri yapmak yerine yapım-onarım işlerine VATANDAŞI dahil edebilirlerse bence daha verimli ve sürdürülebilir bir proje olur.
  • sinif4d
    19 Ekim 2014 15:34
    3 2
    helal olsun öğretmen arkadaşlara. Allah yardımcınız olsun.
  • mehsal
    19 Ekim 2014 15:07
    4 3
    Hepinizden Allah Razı Olsun.... İyiki Türk Eğitim Sen Var...allahınıza Kurban Olurum....
  • mayk27
    19 Ekim 2014 14:36
    4 2
    Arkadaşlarımızı tebrik ederim.
  • memetrabia
    19 Ekim 2014 14:06
    5 3
    Diğer sendikalara örnek olur inşaAllah. Öğretmenlerimin ellerine sağlık.
  • abdil7
    19 Ekim 2014 12:54
    4 4
    bizde yıllarca kendi cebimizden verdik okulu boyarken karşımızda çekirdek çitleyip şöyle yap diyenleride gördük ,bu durum başka durum sendikalar arası çatışmadan başka bir şey değil bu siz yıkıyorsanız biz yapıyoruz kardeşim devlet zaten bunu karsılayacagını başbakanda söyledi rahatsızlık verici bir durum
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK