Öğretmenlere Kıyafet Uyarısı: “Serbest Kıyafetin De Bir Ölçüsü Var”

Vali Seddar Yavuz,  ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projesi kapsamında, okulların, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını, sıkıntıları ve ihtiyaçlarının yerinde tespit etmek, öğretmenlerden beklentilerini dile getirmek amacıyla okulları ziyaret etti.
 
 
Ordu Lisesi’ni Ziyaret Etti
 
Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş ile birlikte ilk olarak Ordu Lisesi’ne geçen Vali Seddar Yavuz, burada okul yöneticileri tarafından karşılandı.
 
Okul bünyesinde müzeye dönüştürülen alanda incelemede bulunan Vali Seddar Yavuz, daha sonra bir sınıfa girerek, öğrencilerle söyleşide bulundu. 
 
Öğrencilere, “bir sıkıntınız, bir isteğiniz var mı? Okul ve yurt hizmetlerinden memnun musunuz?” diye soran Vali Yavuz, öğrencilere bazı tavsiye ve nasihatlerde de bulundu.
 
Öğrencilere, “kendinizi hayata iyi hazırlamalısınız” diyen Vali Yavuz, “Bu yıllarınızı en güzel şekilde değerlendirmelisiniz. Derslerinizi, hayatta en çok sevdiğiniz işi yapar gibi yapın. Bir şeyi çok isterseniz, mutlaka başarılı olursunuz. Sizler, almış olduğunuz eğitim-öğretimle, hem kendinize, hem de insanlığa faydalı olmalısınız. Felsefeniz, hem ülkemiz, hem de dünya için faydalı birey olmalıdır. Sevdanız, Türkiye olsun. Türkiye’nin gelişmesine nasıl bir katkım olur diye dertlenenin. Dünyaya ve olaylara karşı bakış açınızı değiştiriniz. Neden? Niçin? gibi soruları kendinize sormalısınız” dedi.
 
Vali Yavuz, sınıfta bir öğrencinin, öğretmenlerin kendilerine daha çok sevgi ve şefkatle yaklaşması gerektiğini ifade etmesi üzerine “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi bir anne-baba şefkati ile sevmelidirler. Öğretmen-öğrenci ilişkilerinde sevgi ve saygı ilişkisi mutlaka kurulmalı. Türkiye’de sevgi ve şefkat açığı var. Bu da öğretmen-öğrenci ilişkilerine yansıyor. Sevgi ve saygı içinde eğitim seviyemizi yükseltmemiz gerekir” diye konuştu.
 
Vali Yavuz, sınıflarda öğrencilerle buluşmasının ardından okulun öğretmenler odasında, okul yöneticileri ve öğretmenlerle toplantı yaptı.
 
Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti
 
Vali Seddar Yavuz, Ordu Lisesi’ni ziyaret ve incelemelerinden sonra Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçti. Burada da okul yöneticileri tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, okulun derslik ve iş atölyelerini gezerek, yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
 
Derslik ve iş atölyelerinde öğrencilerle söyleşide bulunan Vali Yavuz, öğrencilerden kendilerini geliştirmelerini istedi. Öğrencilere, “güzel sanatlarla, sporla, kültürel faaliyetlerle meşgul olmalısınız” diyen Vali Yavuz, “Boş zamanlarınızı iyi değerlendirin. Hobiniz olsun” diyerek, bazı tavsiyelerinde bulundu. 
 
Vali Yavuz, derslik ve iş atölyelerinde öğrencilerle yaptığı söyleşinin ardından okulun öğretmenler odasında, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Mehmet Akif İnan İlkokulu-Ortaokulu’nu Ziyaret Etti 
 
Vali Seddar Yavuz, Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinin ardından, Karacaömer mahallesi TOKİ Konutları alanında bulunan Mehmet Akif İnan İlkokulu-Ortaokulu’na giderek, ziyaret ve incelemede bulundu.
 
Burada da okul yöneticileri tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, okulun ilkokul bölümündeki bir sınıfına girerek, öğrencilerle söyleşide bulundu. Öğrencilerin imza isteğini kırmayan Vali Seddar Yavuz, sınıftaki öğrencilerin defterlerine imzasını attı.
 
Vali Yavuz, diğer okullarda olduğu gibi burada da okulun toplantı salonunda, okul yöneticileri ve öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi.
 
“Çocuklarımızın Hayata En İyi Şekilde Hazırlanması Lazım”
 
Okul ziyaretlerinde yaptığı toplantılarda, okul yöneticileri ve öğretmenlere seslenen Vali Seddar Yavuz, “Ülkemizin en önemli varlığı, en değerli beşeri sermayemiz çocuklarımızdır. Çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanması, milli ve manevi değerleri ile bezenmesi, bizim en çok arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesidir. Türk eğitim sisteminin amacı da budur” dedi.
 
“Sevgi ve Şefkat Açığımız Var”
 
Öğretmenlerden, gençlere sahip çıkmalarını isteyen Vali Yavuz, “Sizlerden ricam şudur; gençlere sahip çıkın. Gençleri lütfen daha çok sevin. Türkiye’deki sorunun, sevgisizlik sorunu olduğunu, sevgi ve şefkat açığı olduğunu düşünüyorum. Bu durum, davranışlarımızı da çok ciddi olumsuz etkiliyor. Evimizde sevgi ve şefkat açığı var. Eşler arasında var, toplumda var, sokakta var. Kendimizle barışık değiliz, iç huzurumuz yok. İç huzurumuz olmayınca da dış huzurumuz olmuyor. Biz bu sorunu çözemediğimiz sürece, diğer sorunlarımızı çözemeyiz” diye konuştu.
 
“En Saygı Duyduğum Meslek Grubu Sizlersiniz”
 
En saygı duyduğu meslek grubunun öğretmenler olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Daha önce de söyledim, şimdi de söylüyorum! Benim en çok sevdiğim, en saygı duyduğum meslek grubu sizsiniz. Sizlerle olan bağımızın her zaman güçlü olmasını arzu ediyorum. Sevgi ve saygıya dayalı bir ilişki düzeni olsun istiyorum. Sizlerin herhangi bir sorunu olduğunda, kapım sonuna kadar sizlere açık. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimizin işlerini nezaket ve zarafet çerçevesi içinde halledecekler. Daha önce de söyledim, öğretmenler sanatçıdır. Sanatçılarınızı incitmeyeceksiniz. Moral ve motivasyon sağlayacaksınız ki, derslerde performansları yüksek olsun. Bunu her yerde söylüyorum, laf olsun diye de söylemiyorum” şeklinde konuştu.
 
“Kuralsızlık, Kural Haline Gelmiş”
 
Vali Seddar Yavuz, öğretmenlerin topluma örnek olması gerektiğine de vurgu yaparak, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerin ve toplumun rol modelidir. Toplumda saygın bir yeri vardır. Bu saygınlığını ve öğretmenlik mesleğinin itibarını korumak, her öğretmenin vazifesidir. Maalesef üzülerek söylüyorum ki, bazı öğretmenlerin giyim tarzları, ne öğrenci üzerinde, ne de toplumda bir saygı uyandırmıyor. Sınıfta sohbet ettiğim öğrenci, ‘öğretmenin sokaktaki vatandaştan farkı olmalı’ diyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Buna bir çeki düzen vermeliyiz. Özgürlük kavramını doğru algılayıp, uygulamıyoruz. Kuralsızlık, kural haline gelmiş. Eğitim kurumlarımız adım adım anarşiye doğru gidiyor. Bir ay yıkanmamış, yırtık kot pantolonla derse giren öğretmen, öğrencisine ne verebilir? Nasıl bir saygı uyandırabilir?  Her şeyden önce insanın kendisine bir saygısı olmalı. Öğretmen pejmürde bir kıyafetle okula gelmemeli. Serbest kıyafetin de bir ölçüsü ve sınırı olur. Serbest kıyafet uygulaması suiistimal boyutuna varmış durumda. Bunun bir de toplumsal kabul boyutu var. Türk toplumu, bu tip bir öğretmen istemiyor. Atalarımız bile, ‘insanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır’ demişler. Onun için bundan sonra bu kıyafet meselesine daha çok dikkat edeceğiz” dedi.
 
Vali Seddar Yavuz, toplantılarda ayrıca, ekonomik yoksunluk içinde bulunan ailelerin çocuklarının tespit edilmesi, parçalanmış aile çocukları ile daha yakından ilgilenmeleri, psikolojik destek ihtiyacı olan çocukların tespit edilmesi, okuldaki rehberlik hizmetlerinin daha aktif olması, okul ve öğrenci güvenliği konusunda görevlendirilen koordinatörlerle işbirliği içinde olmaları, konularında öğretmenlere uyarılarda bulundu.
 

Ordu Valiliği

  • 5 1
  • 18 Kasım 2017 14:15 11.564
  • reeemat
    21 Kasım 2017 12:57
    0 0
    Yıl 2017 kıyafet önemli değil. Rahat olun, alışacaksınız.
  • hazan_gazel
    21 Kasım 2017 10:23
    1 0
    bazı bayan hocalar aşırı dar giyiyorlar yahu gerçekten hiç hoş olmuyor görüntü olarak . bir de orta okul lise gibi ergenlerin dersine girdiklerini düşününce hiç uygun değil gerçekten de serbest kıyafetin de bir ölçüsü olmalı
  • vega1
    20 Kasım 2017 16:52
    3 1
    Elon MUSK Mars'ı hedefliyor... Bizimkiler de hâlâ öğretmenleri nasıl ezerim derdinde .
  • zeki2976
    20 Kasım 2017 12:15
    4 1
    tabi bu sınavlara öğretmenlerin kılık kıyafeti giriyor ya ondan başarısızız. İsterseniz son moda bir takım elbiseyi bırakalım sınıfa ders anlatsın. İşte eğitimde devrim yaptık yine.
  • bekhas
    20 Kasım 2017 12:15
    2 1
    "Bir ay yıkanmamış, yırtık kot pantolonla derse giren öğretmen, öğrencisine ne verebilir? Nasıl bir saygı uyandırabilir?"
    demiş Vali Efendi.

    Bizde vatandaş olarak tepeden bakan,
    vatandaşın halinden anlamayan ,
    ben dedim olacak yap , ödenek vermem eksikte istemem
    şeklinde asan kesen valileri istemiyoruz.
  • mcenkiz
    20 Kasım 2017 10:39
    3 1
    Kadın memurlar ne isterse giyiyor. Ağzını açan takım elbise, eşofman,... diyor. Erkek memurlar olarak, kadınlarınki kadar özgürlük istiyoruz, çok mu? :D
  • agrewo
    20 Kasım 2017 10:21
    2 0
    Suatin hocam yorumunuz anlatmak istediklerim +1 rap puanı :)
  • makbulut
    20 Kasım 2017 09:29
    5 1
    Bu vali öğretmenleri kıskanıyor.Çünkü kendisi hergün takım elbise ile gelmek zorunda (;
  • omala
    20 Kasım 2017 08:46
    0 1
    serbest olsun
  • AASSDDFFGG
    19 Kasım 2017 22:20
    3 8
    Ya arkadaşlar anlıyorum tepki duyuyorsunuz ben de öğretmenim ben de serbes kıyafet giymek istiyorum ancak kimse demiyor ki tamam serbes kıyafet olsun ama yırtık kot cicili bicili renkli tişörtler Bermuda şortlar yapma ya arkadaşlar biz de öğretmeniz biz de kazak giyip kot giymek istiyoruz ancak şarlatanlık yapanları neden es geçiyorsunz neden bunlara bir şey söylemiyorsunuz bunları kendi içimizde etmemiz lazım ki bizim halimizden anlamayan kaymakam vali Bakan bu kişilerin yorum yapmaması lazım
  • murats-32
    19 Kasım 2017 21:11
    1 0
    Sendikalar ile bir masaya oturup adam gibi bir kılık kıyafet yönetmeliği hazırlansın o zaman. Kural boşluğu var sistemde bariz bir şey bu.
  • peasant
    19 Kasım 2017 20:49
    3 1
    basın yine iyi sözleri almış.Ben sendika kararı falan takmam.görürsem fırçalarım.ceza veririm sözlerine yer verilmemiş.
  • sehery
    19 Kasım 2017 19:21
    4 3
    eğitimin tek sıkıntısı kılık kyafetti zaten... bahanelerrrrrr bahanelerrrrrr

  • yar
    19 Kasım 2017 17:40
    12 0
    velilere bakıyorum öğretmene nasıl davranacağını nasıl ders anlatması gerektiğini öğretiyor ağzında sakız la hem de....tutup her türlü lafı söyleyebiliyor öğrencisi öğretmeni ....değil takım elbise kraliyet elbisesi giysek bu zihniyeti memnun edemeyiz..çünkü öğretmene artık eski değer verilmiyor.....
  • php_korsan
    19 Kasım 2017 13:02
    10 0
    valileri de temel atarken,okul bahçesine ağaç dikerken,çocuklarla kitap okurken,kantinden alışveriş yaparken,öğrenci servisinde seyahat ederken görmek isterim
  • göbekligeneral
    19 Kasım 2017 09:53
    6 0
    O valuye gel seni öğretmen yapalım desek tepkisi ne olur acaba?
  • BAYRAM ALİ
    19 Kasım 2017 09:26
    10 1
    şu Anda Takım Elbise Giyen Bir öğretmene Neden Giydin Diyeni Görmedi. Takım Elbise İçin Hareketlerimi Sınırlayip , Verimsiz Olacağıma Rahat Kıyafetlerle Sınıfta Ve Bahçede Derslerde İstediğim Kadar Rahat Ders İsleyebiliyorum.
  • koyay
    19 Kasım 2017 09:22
    4 0
    Valinin sendikal hak ve danıştay kararlarından haberi yok galiba
  • memoli095
    18 Kasım 2017 23:40
    11 5
    öğretmen ders anlatırken rahat olması gerekir. bu nedenle kıyafeti serbest olmalı ama sepserbest de deği tabi.
    gömlek veya kazak olsun üstünde herhangi abes yazı veya resimler olmamalı. yırtık pırtık olmamalı. kısacası toplumun ortak bazı değerleri ve bakış açısı denen bir şey de var. toplumun genel kabulunu gerektiren kıyafetler giyilmesi gerekir bence.
  • selahat
    18 Kasım 2017 23:38
    10 2
    Bir ay yıkanmamış kot pantolonla okullardaki anarşinin ilişkisini nasıl kurabildi şaştım doğrusu.
  • Deniz_33
    18 Kasım 2017 23:21
    9 21
    Öğretmene de öğrenciye de serbest kıyafete karşıyım. ..
  • kenna
    18 Kasım 2017 23:16
    20 3
    Yıl olmuş 2017 halen saygıyı başarıyı sayginiligi kılık kıyafette arıyoruz. 2. Dunya savasini yasamis bircok devlet şu anda dünyanın super güçleri arasında. Biz halen birbirimizin kıyafeti ile uğraşıyoruz. Yetmedi mi birileri başörtü ile uğraşır, birileri eteğin kısalığı uzunluğu ile uğraşır. Kıravat takarak ütülü kumaş pantolon giyerek hangi füzeleri ürettik. Hangi uçakları yaptık. Hangi bilimsel buluşları gerçekleştirdik. Öğretmenimi rahat bırakın. Mesleğini rahat ve verimli bir şekilde yapsın.
  • gkhnkmn
    18 Kasım 2017 22:51
    1 11
    Eşofman ile derse giren yok mu demem gerekirdi :) çarpı atan neye atıyor?
  • daywalker_01
    18 Kasım 2017 20:57
    27 0
    burdan o vali bey e sesleniyorum.neden doktorlara yada vaşka meslektekilere laf soylemiyorsunuzda gelen gecen öğretmene giydiriyor.tok toplumda saygınlıkmış.ne saygınlıpı oğretmene not verecek toplumda neyin saygınlığı.
  • rdnzv
    18 Kasım 2017 19:04
    10 0
    Egitimin içeriğine baksinlar, görüntü iyi olsa ne olur? Egitim yapboz tahtasına dönmüş 15 yilda 7 bakan onca sistem denenmiş. Daha da değişiyor.Eğitimin icinden gelen bakan vali istiyorum.Daha çok şey yazılır da ne bi şey değişir ne de böyle haberler biter. Önüne gelen öğretmene işini öğretmeye kalkıyor.!
  • ssszmzh
    18 Kasım 2017 19:01
    17 0
    Evet, her şeyin olduğu gibi serbest kıyafetin de ölçüsü var. Sallamanın da bi ölçüsü olmalı. Bir ay yıkanmamış öğretmen nedir, Allah aşkına. Söylenecek laf mı bu!
  • suatin
    18 Kasım 2017 18:05
    107 0
    Bizlerde valiler gibi klimalı, laminantlı son sistem lüx odalarımızda otursak grant tuvalet giyinmeyi biliriz. Ancak 500 600 lira para verip aldığım takım elbiseye çocuk bir sarılıyor sümük üzerinde kalıyor. 200 lira verdiğimiz ayakkabıya teneffüste en az 5 10 çocuk basıyor. Kapıya takılıp derisi yırtılan 2 tane ayakkabı öylece duruyor.

    İnsanları kıyafetleriyle yargılamamayı bu halk öğrenmelidir. Bana takım giydiğim için değil öğretmen olsuğum için saygı duyulmalıdır.

    Takım elbiseyle beden dersi resim dersi yapılmaz. Bahçede oyun oynanmaz. Sırf konuşmuş olmak için konuşan bir vali bir kişi de öğretmenlere sormuyor siz hangi kıyafette rahat ediyorsunuz diye...!

    Ben müdür yardımcısıyım. Kalorifer tesisatı döşüyorum, toner dolduruyorum, tıkalı tuvalet açıyorum, lavabo hortumu değiştiriyorum, sıra taşıyorum masa taşıyorum. Kusura bakmasınlar da bu işleri torpille okullara gönderilen hizmetliler yapmıyor. Kapının kolu kırılıyor ben bilmem diyor lavabo tıkanmış ben bilmem diyor ben bunların hepsine okula usta çağırsam bu vali bana ödenek veriyor mu tabi ki vermiyor. Yazacak çok şey var da ne okuyan ne anlayan ne de çözmeye çalışan var.
  • aretias28
    18 Kasım 2017 18:02
    38 0
    masa başı mesleğimiz yok.heryere araçla gitmiyoruz.sürekli hareket halindeyiz.onun icin yasasin serbest kıyafet.
  • 16Öğretmen
    18 Kasım 2017 16:47
    21 0
    Aşırı uç olanları zaten bizler de doğru bulmuyoruz. Ancak kıyafet serbestliği olmadan önce de 'apaçi' diye tabir edilen tarzda olanlar öğretmenlerini mi örnek alıyorlardı?
    Biz öğretmenler birçok anne babanın göstermediği ilgiyi sevgiyi gösteriyoruz öğrencilerimize. Bizzat görüyoruz onlardaki ilgi ve sevgi açlığını. Ellerindeki telefonlarına izlrdikleri dizilere gösterdikleri ilgiyi ve duydukları sevgiyi çocuklarından esirgeyen insanlar yüzünden zaten dikkat ettiğimiz özen gösterdiğimiz bir konuda uyarı/tavsiye almak hoş değil. Yılın neredeyse tamamında gündem değiştirmek de dahil türlü bahanelerle öğretmenlerin üzerine gidiyorsunuz. Madem o kadar değer veriyorsunuz ilk önce öğretmenlerle oturup sizin derdiniz sıkıntınız var mı diye sorsaydınız? Öğrenciler öğretmenleri hakkında şu konudan dertli diye bahsedeceğinize öğretmenler de veli ve öğrenciler hakkında şu konulardan dertli diye bahsetseydiniz. @php_korsan hocamın da dediği gibi en azından malum günümüz yaklaşırken bari yapmayın...
  • masalcam
    18 Kasım 2017 15:17
    8 2
    Yaranmak için kıyafet giyenler , yarandığyla kalır. Kıyafet anca sizin gibiler için önemlidir.
  • php_korsan
    18 Kasım 2017 15:16
    5 0
    fedakarlık, cesaret,akşam evde yeri geliyor 2 saat hazırlık, yeri geliyor okulun web site işlerini biz yapıyoruz bırakalım bunları masa başı memur gibi olalim
  • fatars
    18 Kasım 2017 15:13
    11 0
    Sanki herşey tamam, öğretmenin kıyafeti eksik.
  • smyi
    18 Kasım 2017 14:55
    1 0
    http://www.milliyet.com.tr/valinin-azarladigi-ogretmen-gundem-2038789/
  • gkhnkmn
    18 Kasım 2017 14:55
    4 20
    Eşofman ile derse giren var.
  • php_korsan
    18 Kasım 2017 14:52
    8 0
    şu ara bol bol kaymakam müdür denetleniyoruz.24 kasım yaklaşırken pek hoş olmuyor uyarılmak.ogretmen sınıfında fedakarlığı boşverip sadece memur gibi davransa eğitim öğretim biter
  • c1cibaris
    18 Kasım 2017 14:43
    8 2
    Bir denge olmadı ki hiç. Hata en başta yapıldı bence, takım elbiseyi zorunlu olarak erkek öğretmene dayatmak ne kadar yanlışsa, yırtık kot pantolon ile derse girmekte o kadar yanlıştır. Başta sınırlar doğru belirlenseydi böyle durumlarla hiç karşılaşılmazdı ve erkek öğretmenler için kıyafet serbestisi gündeme dahi gelmezdi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK