Okulda Çalışan İşçi Kafasına Göre Takılıyor. Bu Konuda Ne Yapabilirim?

Handee
05 Ocak 2023 09:34

Merhaba hocalarım size danışmak istediğim bir konu var, şimdi ben köy okulda öğretmenlik yapıyorum, bir çalışan var çalışanın karısı çalışması gerekiyor normalde ama kocası geliyor. Adam kendi keyfine göre gelip gidiyor sürekli, bazen karısı geliyor gün içinde sobaya kömür dökmek için, bazen kendisi benimde ilk yılım çok anlamıyorum böyle mi olması gerekiyor. Yani kendi keyfine göre gelip gidiyor ayrıca sınıfa girince kapı çalma zahmetinde bile bulunuyor, bir ara dersteyim sınıfa girdi temizlik yapmaya başladı. Çok saygısız elini konulu sallaya sallaya girip çıkıyor. Bu durum için ne yapabilirim. Bayan olduğum için çokta ters düşmek istemiyorum.

Mamisan
05 Ocak 2023 17:40

Hocam merhaba. Bende köy okulunda çalışıyorum. Ben şöyle yaptım. 2 sayfalık bir çizelgede neler yapması gerektiğini yazdım. Çizelgenin altına ilçe milli eğitim müdürünün ismini açtım, kendi adımı ve çalışanın adını açtım. Bu kağıdı milli eğitimden gönderdiler dedim. Bu işleri yapman gerekiyormuş dedim. Ne yapması gerekiyorsa sade, kısa, net yazdım. Çok samimi olmuyorum. Milli eğitimden denetlemeye gelecekler ya da işkurdan seni denetlemeye gelecekler diyorum. Fazla muhattap olmuyorum. Sobayla ilgilenmesi gerektiği zaman bir öğrenciyle haber gönderiyorum. Şimdilik iyiyiz. Sizin durumunuz biraz farklı. Bence ilçe milli eğitime bilgi veriniz. Özellikle kendisinin işe gelmediğini, eşini gönderdiğini söyleyiniz. Görevli olmayanın başına okulda bir sıkıntı gelse sorumlusu siz olursunuz. Kesinlikle buna izin vermeyiniz.

Harmoni
05 Ocak 2023 19:33

Tüm bunları içeren bir tutanak yazıp okuldaki idareciler ve öğretmenler hep birlikte imzalayın, ilçeye resmi yazıyla bildirin.Yerine birini bulun ve ilçeye önerin hocam.

Handee - 09 Ocak 2023 08:56
Tek öğretmenim hocam.
Harmoni - 09 Ocak 2023 12:11
Muhtarla görüşün hocam.
majesteleri60
05 Ocak 2023 10:27

Hocam tabi ki böyle olması gerekmiyor.ama böyle gelmiş böyle gider derler ya hani.bu durumu yaşayan tek sen değilsin genelde işkurdan işe girenlerde hep aynı sıkıntı var eşini yazdırır kendisi çalışır.işe girmek için çırpınır iş çıkınca da savsaklarlar.bunlara yapacağın şey kafana çok takma bunların böyle işe girdiğini ve böyle yaptığını muhtarından tut siyasilere kadar hepsi bilir zaten bu işler torpille oluyo.çok sıkı fıkı olmayın ama tersleme kızma gibi olumsuz şeylere de girmeyin.tatlı sert olursanız iyi olur.

Handee - 05 Ocak 2023 11:57
Evet hocam haklısınız böyle gelmiş böyle giderler bu saatten sonra zaten düzelecekleri yok ama dedim acaba bu böyle mi yoksa ben mi çok sessiz kalıyorum. bazen çok sinir bozucu olabiliyor. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, bunu bilip ona göre karşılık veririm. çünkü çok kafama takıyordum artık rahatsız olmaya başladım.
davlumbaz
05 Ocak 2023 11:55

Ters düşerseniz siz zararlı çıkarsınız, iyi düşünmüşsünüz. Sizden önce de muhtemelen aynıdır. Zıtlaşmadan şöyle yapalım böyle yapalım diye söylerseniz belki de değişebilir.

Handee - 05 Ocak 2023 12:02
Evet hocam onu fark ettim. ama bazen sinirleniyorum bugün çıkmış gitmiş haberim bile yok arayıp ben öğrendim nerede olduğunu. işkur denetlemeye geldiği zaman bazen söylemek istiyorum ama anladım ki boşuna.
davlumbaz - 05 Ocak 2023 12:23
Bizimki en son daha önceden şube müdürlüğü de yapmış okul müdürümüzü şikayet etmişti.
Handee - 05 Ocak 2023 13:07
şube müdürlüğü mü. anladığım kadarıyla baya değişik şeyler olmuş hocam
göbekligeneral
05 Ocak 2023 21:00

Başkası çalışıyorsa hem kendinin hem sizin basiniz ağrır


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK