Okullarda Suriye Mesaisi

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çağında okulla tanışmamış olan Suriyeli çocuklar için proje hazırladı. Çocukların suça karışmasının önüne geçmek amacıyla okullarda hafta sonları Suriyelilere eğitim verilecek. Projenin ilk adımı için İstanbul’da iki okul seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul çağında olmasına rağmen bugüne kadar okulla tanışmamış Suriyeli öğrencileri okula tanıştırmak için harekete geçiyor. Hazırlanan proje ile İstanbul'da bazı okullarda hafta sonları Suriyeli öğrencilere eğitim verilmesi planlanıyor.

SULTANGAZİ'DE BAŞLANDI

Eğitim çalışmaları Suriye Dernekler Platformu ve Suriye Eğitim Derneği'nin içinde bulunduğu komisyon tarafından da yürütülecek. Projenin ilk aşaması için Sultangazi'deki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi ile Fatih'deki bir okul seçildi. Proje daha sonra İstanbul'daki diğer okullarda yaygınlaştırılacak. Okullarda Suriyeli eğitimciler görev alacak. Bu şekilde çocukların suça karışmasının önüne geçilecek.

Haberin devamı için Tıklayınız...
  • 2 0
  • 29 Mart 2015 11:31 2.593
  • Yeni Şafak
  • 17asd
    30 Mart 2015 09:46
    8 0
    okullara verecekleri zarar Suriyelilerden nasıl tahsil edilecek...
  • xray61
    30 Mart 2015 09:21
    8 0
    bundan önceki yapılanlar gizli kapaklı mıydı yani? sultanbeylide bir okulun bir katı suriyelilere tahsis edildi. kendi öğretmenleri veriyor dersi de. tamam iyi hoş yapın da öncelik kendi vatandaşımız olsa bizim yaralarımız sarılsa da sonra el birliğiyle koşsak yardıma. iş maaş yardım eğitim... bizim ülkemizde de cok var bunlara sahip olmayan. neden acaba antepte hatayda boşanma oranlarının arttığı da haber yapılmıyor???
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK