Önemli Duyurular!!

Çevrimdışı dvrmbtl

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
# 04 Tem 2013 10:51:47
4 Temmuz 2013 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28697

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı yöneticilerinin hizmette etkililik ve verimliliklerini artırmak amacıyla yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Atamaya esas puan: Yöneticilerin bu Yönetmelik kapsamındaki yer değiştirme suretiyle atanmalarına esas olmak üzere EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formuna göre belirlenen puan ile hizmet puanının toplamından oluşan puanı,

b) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

c) Bölge hizmeti süresi: Hizmet bölgelerinde çalışılması gereken süreyi,

ç) Hizmet bölgesi: EK-2 Hizmet Bölgeleri ve Hizmet Puanları Çizelgesinde gösterilen il ve ilçe gruplarını,

d) Hizmet puanı: EK-2’ye göre hesaplanan puanı,

e) Yıl: Göreve başlama tarihine göre geçen on iki aylık süreyi,

f) Yer değiştirme: Yöneticilerin bu Yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde atanmak suretiyle görev yerlerini değiştirmelerini,

g) Yönetici: Millî Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü şube müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları,

ifade eder.

Temel ilkeler

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;

a) Yöneticilerin kadro imkânları ve hizmet ihtiyaçları çerçevesinde dengeli dağılımının sağlanması,

b) Yöneticilerin her hizmet bölgesinde belirlenen asgari süreler kadar çalışması,

c) Yer değiştirmelerde hizmet puanı, performans ve yeterliğin belirleyiciliği,

ilkeleri esas alınır.

İKİNCİ BÖLÜM

Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değiştirmeler

Hizmet bölgeleri

MADDE 6 – (1) Kalkınma Bakanlığının yayınlamış olduğu İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ile İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması verileri esas alınarak, kurumsal kapasite ve hizmet gerekleri bakımından oluşturulan hizmet bölgeleri ve bu bölgeler için öngörülen hizmet puanları EK-2’de gösterilmiştir.

Bölge hizmeti süreleri ve puanları

MADDE 7 – (1) Yöneticilerin bölge hizmeti süreleri ve puanları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.


(2) EK-2’de yer alan dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerindeki bölge hizmeti süresini tamamlayan ve halen bu hizmet bölgelerinde çalışan yöneticiler, istemeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl daha yerlerinde kalabilirler.

(3) Bu Yönetmelik kapsamındaki hizmet bölgelerinde yöneticilik kadrolarında geçirilen süreler, yöneticiliğin geçirildiği kadro itibariyle ilgili bölge hizmeti süresinden sayılır. Bölge hizmeti süresinin hesabında Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesi uygulanır.

Uygulama esasları

MADDE 8 – (1) Hizmet süresine bağlı yer değiştirme suretiyle atamalarda, hizmet bölgesindeki sürenin tamamlanması esastır. Bu Yönetmelik kapsamındaki yöneticilerin yer değişikliği işlemleri bölge hizmeti süresinin bitimini takip eden Haziran ayında sonuçlandırılır. Yer değiştirme işlemlerinin takvimi ve başvuruya ilişkin hususlar Bakanlıkça hazırlanacak bir kılavuzla duyurulur.

(2) Yer değişikliği suretiyle atamalar, yöneticilerin tercihleri ve atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak gerçekleştirilir. Bu kapsamdaki yöneticilere, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih hakkı verilir. Hizmet süresine bağlı olarak kendi hizmet bölgesine veya diğer hizmet bölgelerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılan yöneticilerin bölge hizmeti süresi 7 nci maddenin birinci fıkrasına göre yeniden başlar. Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre sırasıyla alt bölgelere re’sen yapılır.

(3) Bu Yönetmelik kapsamında, yer değiştirme suretiyle atamalarda il milli eğitim müdür yardımcıları ilçe milli eğitim müdürlüğüne; ilçe milli eğitim müdürleri de il milli eğitim müdür yardımcılıklarına atanmak için tercihte bulunabilir. İl milli eğitim şube müdürleri il milli eğitim şube müdürlüklerine; ilçe milli eğitim şube müdürleri ise ilçe milli eğitim şube müdürlüklerine atanmak için yer değişikliği tercihinde bulunabilir.

(4) Yöneticilerin yer değişikliği suretiyle atamaya esas puanı, EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formuna göre belirlenen puanı ile EK-2’ye göre belirlenen hizmet puanının toplamından oluşur. Atamaya esas puanın hesabında bir aydan az hizmet süreleri dikkate alınmaz.

(5) Yer değişikliği suretiyle atamaya esas puanın hesabında son başvuru tarihi esas alınır. Atamaya esas puanların eşitliği halinde, sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi ile Bakanlık bünyesinde geçen memuriyetteki toplam hizmet süresi dikkate alınır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Mazerete ve Soruşturmaya Bağlı Yer Değiştirmeler

Mazerete bağlı yer değiştirmeler

MADDE 9 – (1) Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi halinde, bölge hizmeti süreleri tamamlanmadan yöneticilerin isteği üzerine yer değiştirmeleri yapılabilir:

a) Sağlık durumu,

b) Eş durumu.

(2) Sağlık durumuna bağlı yer değiştirmeler;

a) Kendisinin, eşinin veya çocuklarından birinin bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden son altı ay içinde alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendiren yöneticiler, sağlık mazeretine dayalı yer değiştirme talebinde bulunabilirler.

b) Bakanlık, ibraz edilen raporları değerlendirerek sağlık mazeretini kabul ettiği yöneticilerin yerinde bırakılmasına ya da tedavisinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği, öncelikle aynı veya sırasıyla üst hizmet bölgelerindeki bir il’e atanmasına karar verir.

(3) Eş durumuna bağlı yer değiştirmeler;

a) Her iki eşin de bu Yönetmelik kapsamında yer değiştirmeye tabi yönetici olması halinde ast durumunda olanın görev yeri üst durumda olana bağlı olarak değiştirilir. Eşlerin aynı statüde olmaları halinde aile birliği, alt hizmet bölgesinde sağlanır.

b) Eşlerden birinin diğer kamu kurum ve kuruluşunda şube müdürü ve üstü unvanlarda bulunması halinde ilgili kurumla koordinasyon sağlanarak ast durumunda olanın görev yeri üst durumda olana bağlı olarak değiştirilir. Eşlerin aynı statüde olmaları halinde bu Yönetmeliğe göre alt hizmet bölgesi olan yerde aile birliği sağlanır.

(4) Mazeret durumuna bağlı görev yeri değiştirilen yöneticiler, her yıl Mayıs ayında mazeret durumlarının devam ettiğini belgelendirirler. İstenilen belgeyi süresi içinde ibraz etmeyenler, mazereti ortadan kalkanlar ile gerekli sağlık şartlarını kazandıkları Komisyonca tespit edilenlerin eksik bölge hizmetleri tamamlattırılır.

Soruşturmaya bağlı yer değiştirmeler

MADDE 10 – (1) Soruşturma sonucunda o yerde kalmalarında sakınca görülmesi sebebiyle görev yerlerinin değiştirilmesi teklif edilen yöneticiler, bulundukları hizmet bölgesinde başka bir yere ya da alt hizmet bölgelerine atanırlar. Bu şekilde atananlar, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren dört yıl geçmeden ayrıldıkları il veya ilçeye atanamazlar.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Atama yapılamayacak yerler

MADDE 11 – (1) Yöneticiler;

a) Kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı oldukları il ve bu ile bağlı ilçelere,

b) Nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, kendisinin veya eşinin en az on beş yıl süre ile devamlı olarak ikâmet ettiği veya hizmetini olumsuz yönde etkileyebilecek maddî ilişkisinin bulunduğu il ve bu ile bağlı ilçelere,

atanamaz.

(2) Son genel nüfus sayımına göre;

a) Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin EK-1 sayılı Cetvelinde dördüncü, beşinci ve altıncı bölge kapsamında bulunan il merkezleri ile bunlara bağlı ilçe merkezlerinden nüfusu 50.000’i aşan yerlere,

b) Diğer il veya ilçe merkezlerinden nüfusu 100.000’i aşan yerlere,

yapılan atamalarda birinci fıkra hükmü uygulanmaz.

(3) Bu maddenin uygulanmasında, büyükşehir belediyesi olan illerde il merkezi ile büyükşehir belediye sınırları içerisindeki ilçe nüfusları birlikte değerlendirilir.

Performans ve yeterliğin belirlenmesi

MADDE 12 – (1) Bu Yönetmeliğe tabi yöneticilerin, bölge hizmetine bağlı yer değişikliklerinde esas alınacak performans ve yeterlikleri EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formuna göre belirlenir.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Daha önceki hizmet süreleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olduğu hizmet bölgesinde bölge hizmeti süresini tamamlayanların yer değişiklikleri bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.

(2) Bulundukları hizmet bölgesindeki çalışma süreleri, bölge için öngörülen bölge hizmeti süresinden fazla olanların fazla hizmet süreleri, bulundukları hizmet bölgesinde geçmiş sayılır.

(3) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çalıştığı hizmet bölgelerinde halen görev yaptığı unvanla aynı unvanda geçen hizmet süreleri, o bölgenin hizmet süresinin hesaplanmasında dikkate alınır. Bir yıldan az kalan tamamlanmamış hizmet süreleri o bölgede tamamlanmış sayılır.

(4) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle EK-2’de yer alan dördüncü ve beşinci hizmet bölgesi dâhilindeki yerlerde dört yıllık hizmet süresini tamamlayanlar hakkında 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükmü uygulanmaz.

İlk defa yapılacak yer değişikliği

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü görevini yürütmekte olanlardan bölge hizmeti süresini dolduranların 8 inci maddeye göre yapılacak yer değişikliği işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere 31 Ağustos 2013 tarihine kadar sonuçlandırılır.

Yürürlük

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Çevrimdışı hafız ahmet

  • Bilge Üye
  • *****
  • 4.068
  • 20.093
  • Okul Müdürü
  • 4.068
  • 20.093
  • Okul Müdürü
# 04 Tem 2013 11:53:42
2013 YILI ÖĞRETMENLERİN İL İÇİİSTEĞE BAĞLI
YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi yer
değişikliklerinin 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim
Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri de dikkate
alınarak aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.
1- Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan
veya bundan muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle
zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi
itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini
tamamlayacaklar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma
yükümlüsü öğretmenlerden bulunduğu eğitim kurumunda 3 (üç) yıllık çalışma
süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü
öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
2- İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında, yer
değiştirme başvurularının son günü esas alınır.
3- Norm kadro fazlası öğretmenler ile 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren
görevli olduğu okulun dönüştürülmesi, kapatılması ya da norm kadro uygulaması
nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenlerde, bulundukları
eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süre ile çalışma şartı aranmaz.
4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;
a. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda, sözleşmeli öğretmen veya asker
öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile
diğer eğitim kurumlarında ders okutmak ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak
görevlendirildiği süreler,
b. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra
farklı sebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin ise, eski ve yeni
görev yerlerindeki hizmet süreleri
birlikte değerlendirilir.
5- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler,
görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamaz. Ancak,
kadrolarına geri dönen öğretmenler, kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az 3
(üç) yıllık çalışma süresini tamamlamışlarsa, il içi yer değişikliği isteğinde
bulunabilirler.
6- Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu
müdürlüğü, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik
kazanacak; bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular ise
geçersiz sayılacaktır. 7- Yer değiştirme iş ve işlemleri ile başvuruların onaylanması veya reddedilmesinden
sırasıyla okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri görevli, yetkili ve
sorumlu olacaktır.
8- İl içinde yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe
dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu okul
müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; okul
yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan
öğretmenlere ait Başvuru Formu’nun çıktısı okul müdürlüklerince öğretmenlere
göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.
9- İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe
bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamaz. Ancak il içinde atanmalarından sonra
doğacak özürleri sebebiyle öğretmenler özür durumundan yer değiştirmelere
başvurabileceklerdir.
10-Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, Elektronik Başvuru Formu’na
yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve
benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük)
kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak
eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.
11-Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden, yurt dışı görev
süresi veya aylıksız izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler,
diğer şartları da taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.
Bunlardan yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenler, en geç 15 Eylül tarihi itibarıyla
görevine başlamazsa, atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.
12-İl içinde soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen öğretmenlerin hizmet süresinin
hesabında, daha önceki kurumlarında geçen hizmetleri de dikkate alınır. Ancak bu
durumdaki öğretmenler, 3 yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna
veya ilçeye atanmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunamaz.
13-Aynı dönemde il içinde yer değiştirme isteğinde bulunan karı koca öğretmenlerden
farklı ilçelere atanan eşler, büyükşehir belediye sınırları içinde farklı ilçelere atananlar
hariç olmak üzere, özür durumundan yer değiştirme döneminde tekrar başvuruda
bulunabilir.
14-Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun
bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme
başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilir. Bu şekilde başvurusunu iptal
ettirenlere, aynı başvuru döneminde yeniden başvuru hakkı verilmez.
15-Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 (yirmi beş) eğitim kurumu
tercih edebilir.
16-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak
Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce
öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir. 17-Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar
bilimleri, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar
ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları ise,
mesleki ve teknik liseleri tercih edemeyecektir.
18-Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile güzel sanatlar ve
spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri, tüm eğitim
kurumlarını; ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine sınavla atanan öğretmenler ise
fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini de tercih edebilecektir.
Güzel sanatlar ve spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel
sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinden, geçmişte güzel sanatlar
liselerinde görev yapmış olanlar, güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edebilecektir.
19-Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, fen liseleri ile
sosyal bilimler liseleri hariç, bilim ve sanat merkezleri ile diğer eğitim kurumlarını
tercih edebilecektir.
20-İl içi yer değiştirmeler, Valiliklerce, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda, hizmet
puanı en fazla olandan başlanarak yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde
öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek; eşitliğin bu durumda da
sürmesi hâlinde bilgisayar kurasına başvurulacaktır.
21-İl içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer
değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak, yer değiştirmeleri
gerçekleştirildikten sonra, 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de
yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme
Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve görev yerlerinden
ayrılmamış olmak kaydıyla atamaları iptal edilebilecektir.
Ataması iptal edilenlerden, eski görev yerinde uygun norm bulunmayanlar, il içinde
alanlarındaki diğer eğitim kurumlarındaki boş normlara Valiliklerce atanacaklardır.
22-Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüğünce
giderilecek, bu aşamada giderilemeyen tereddütler yetkililerce Bakanlığa
bildirilecektir. Yukarıda açıklamalarda yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim
Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri
esas alınacaktır.
23-İl içi yer değiştirme başvuruları 8-12 Temmuz 2013 tarihleri arasında alınacak,
atamalar 15 Temmuz 2013 tarihinde, ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 16
Temmuz tarihinden itibaren yapılacaktır.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Çevrimdışı ogretmen0202

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.488
  • 680
  • 1.488
  • 680
# 07 Tem 2013 02:07:14
İLLERARASI YER DEĞİŞTİRME

1-       Öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değişiklikleri 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki takvimde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır.

2-       a. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

b. 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayıp 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan bulundukları ilde 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar da yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

ç. 2012 ve 2013 yılında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklı sebeplerle Bakanlığımızca eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

3-       Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli öğretmenler, 15 Eylül 2013 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönmek kaydıyla, yer değiştirme hakkından yararlanabilir.

4-       Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden, 15 Eylül tarihine kadar, yurt dışı görev süresinin veya aylıksız izinlerinin sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımak kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Bu kapsamda yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden, en geç 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

5-       06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.

6-       a. 06/05/2010 tarihinden sonra öğretmenliğe atanlardan birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan ve Bakanlık öğretmenlik kadrolarında ilk göreve başlama tarihi esas alınarak 15 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlamış veya tamamlayacak öğretmenlerden, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaklardır. Tercihlerine atanamayanlar, alanlarında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanları da dikkate alınarak atanacaktır. Bu kapsamda olup da talepte bulunmayanların ataması ise re’sen yapılacaktır.

b. Başta eğitim kurumu müdürlükleri olmak üzere ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri, yukarıda belirtilen 3 (üç) yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle bu yıl zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacak öğretmenlerin tespit ve takibini yaparak yer değiştirme başvuru formu doldurmasını sağlayacaktır. Başvuru formu doldurmayanların formları eğitim kurumu müdürlüklerince doldurularak onaylanacaktır.
 
Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitinde ihmali görülen yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

c. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 33 üncü maddesinde sayılan mazeret halleri kapsamında mazeretlerinin devam ettiğini belgelendiren öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri talepleri halinde ertelenecektir.

ç. Bu kapsamda, 3 (üç) yıllık sürenin hesabında sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dahil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde, fiilen öğretmen olarak çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

d. Zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin diğer hususlarda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

7-       Soruşturma sonucu başka “il”e atanan öğretmenler, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren 3 (üç) yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları “il”e yer değiştirme isteğinde bulunamaz.

 8-       a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilir.

b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

9-       İsteğe bağlı olarak iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenlerden eşleri kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında çalışanlar, atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan özür durumları hariç, aynı atama döneminde ayrıldıkları il’e atama başvurusunda bulunamaz.

10-   2013 yılı il içi yer değişikliği döneminde ataması yapılan öğretmenler, iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunamaz.

11-   Başvurular, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] veya [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.


Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı yer değiştirmeler iptal edilecektir.

Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Sırasıyla okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri, yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesinden, başvuruların onaylanması ya da reddedilmesinden görevli, yetkili ve sorumludur.

12-   Başvuru Formu’nun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuru yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilirler; bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilirler; ancak başvurunun il milli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılamaz.

13-   İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu okul müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; okul yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Başvurusu onaylanan öğretmenlere ait Başvuru Formu’nun çıktısı okul müdürlüklerince öğretmenlere göreve başladıklarında imzalattırılacaktır.

14-   Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün ise, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri, aynı gün tamamlanacaktır.

15-   Müstakil müdürlüğü bulunmayan okullarda görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacaklardır.

16-   Öğretmenler, yer değiştirme başvurusundan, görevli olduğu eğitim kurumu ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle başvuru süresi içinde vazgeçebilir. Bu başvurular elektronik ortamda iptal edilir.

17-   İller arasında yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden, en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilir. Bu tercihlerine atanamama ihtimaline karşılık öğretmenlere, 26 ncı seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir.

Öğretmenler, başvurularında belirttikleri tercihlerine atanamamaları hâlinde 26 ncı seçenek olarak kendilerine sunulan bir il’e daha atanmayı isteyip istemediklerini de belirteceklerdir.


 Tercihlerine atanamayan öğretmenlerden 26 ncı seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

18-   Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.

 19-   Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden matematik-bilgisayar, istatistik-bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları ise, mesleki ve teknik liseleri tercih edemeyecektir.

20-   Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri tüm eğitim kurumlarını; ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine sınavla atanan öğretmenler ise fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini tercih edebileceklerdir.

Güzel sanatlar ve spor liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinden, geçmişte güzel sanatlar liselerinde görev yapmış olanlar da güzel sanatlar ve spor liselerini tercih edebilecektir.

21-   Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenler,  fen liseleri ile sosyal bilimler liseleri hariç, bilim ve sanat merkezleri ile diğer eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

22-   Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanlarının eşitliği hâlinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek; eşitliğin bu durumda da sürmesi hâlinde bilgisayar kurası ile atamaları yapılacaktır.

23-   Görev yerinden ayrılmamış olmak kaydıyla, yer değiştirmeler tamamlandıktan sonra Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özür durumlarından birinin oluşması hali hariç, isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değişiklikleri iptal edilmeyecektir.

Ataması iptal edilenlerden görev yerine atama yapılanlar, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan diğer eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaklardır.

24-   Başvurulara ilişkin tereddütler öncelikle ilçe/il millî eğitim müdürlüğünce giderilecek, bu aşamada giderilemeyen tereddütler yetkililerce Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda açıklamalarda yer almayan diğer hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.


 2013 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ


Duyuru taslağının kamuoyu görüşüne açılması 05 – 09 Temmuz 2013
 
Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci     18 – 24 Temmuz 2013


Atamaların yapılması, sonuçların ilan edilmesi ve kararnamelerin gönderilmesi  26 Temmuz 2013


Tebliğ/tebellüğ ve yeni görev yerine başlama işlemlerinin tamamlanması
29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren

Çevrimdışı sebocan

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 32.871
  • 512.414
  • 32.871
  • 512.414
# 09 Tem 2013 12:50:37
21 Temmuz 2013 Tarihinde Ankara’da yapılacak olan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) görevli tercih işlemleri [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet adresinden görevlilerin tercihine açılmıştır. Sınav görevi için tercih işlemleri 12 Temmuz 2013 saat 14:00’a kadar devam edecektir.

Çevrimdışı morduman

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.521
  • 2.331
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 2.521
  • 2.331
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 12 Tem 2013 17:51:48
İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları bu gece saat: 24.00’ de kadar uzatılmıştır.

Çevrimdışı albatros44

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.328
  • 47.755
  • Lise Branş Öğrt.
  • 6.328
  • 47.755
  • Lise Branş Öğrt.
# 13 Tem 2013 11:41:34
derece ilerlemesi olmayacak :(

Çevrimdışı suleyman45

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 16.303
  • 26.704
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 16.303
  • 26.704
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 16 Tem 2013 12:02:41
Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavları Sonuçları Açıklandı:

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı cunja

  • Uzman Üye
  • *****
  • 765
  • 1.789
  • 765
  • 1.789
# 18 Tem 2013 00:09:58
MEB den Duyuru
20.07.2013 Cumartesi Günü 16:00 ile 24:00 Saatleri Arasında Bakanlığımıza Ait Tüm Bilişim Hizmetleri Verilemeyecektir
 Sistem Odası Omurga ve Ağ Altyapısı iyileştirmeprojesi kapsamında 20.07.2013 Cumartesi günü 16:00 ile 24:00 saatleri arasındaBakanlığımıza ait tüm bilişim hizmetleri verilemeyecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı

Haber Kaynağı: memurlar.net

Çevrimdışı suleyman45

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 16.303
  • 26.704
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 16.303
  • 26.704
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 18 Tem 2013 12:47:54
Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Tercih ve Yerleştirme E-kılavuzu ve SBS Tercih ve Yerleştirme Genelgesi ektedir.

Çevrimdışı dvrmbtl

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
# 18 Tem 2013 18:38:23
2013 TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİNİN YER DEĞİŞTİRME
KILAVUZU

Bu Kılavuz, aşağıdaki mevzuat esas alınarak taşra teşkilatı yöneticilerinin 2013 yılı yer değiştirme işlemlerinin, hangi esas ve usullere göre yapılacağını belirlemek üzere hazırlanmıştır.

A- GENEL BİLGİLER

1- İlgili Mevzuat

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,
1.2. 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
1.3. Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik,
1.4. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik

2- İlkeler

2.1. Yer değişikliği suretiyle atamalar, yöneticilerin tercihleri ve atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilir.
2.2. Puan eşitliği halinde, sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi ile Bakanlık bünyesinde geçen memuriyetteki toplam hizmet süresi dikkate alınır.
2.3. Atamaya esas puan, EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formuna göre belirlenen puan ile EK-2’ye göre belirlenen hizmet puanının toplamından oluşur. Atamaya esas puanın hesabında bir aydan az hizmet süreleri dikkate alınmaz.
2.4. Atamaya esas puanın hesabında son başvuru tarihi esas alınır.

3- Genel Esaslar

3.1. Yer değiştirme işlemleri Yönetmeliğin 6,7,8 ve 9 uncu maddeleri ile Geçici Madde 2 çerçevesinde yapılacaktır.

3.2. Soruşturma sonucu görev yeri değiştirilenler, yeni görevine başladığı tarihten itibaren dört yıl geçmeden ayrıldıkları il veya ilçeye atanmak isteğinde bulunamayacaklardır.

3.3. Yer değiştirme işlemleri, EK-3 2013 YILI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ’ne göre yürütülecektir.

B- TERCİHLERİN ALINMASI

1- İl Millî Eğitim Müdürlüklerince Yapılacak İşlemler
1.1. Kılavuz; uygun araçlarla tüm taşra teşkilatı yöneticilerine duyurulacaktır.
1.2. Her ilde il millî eğitim müdürü veya görevlendireceği bir il milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında eğitim denetmenleri başkan yardımcısı, eğitim denetmeni, İnsan Kaynakları Yönetimi hizmetleri bölümünden sorumlu il milli eğitim müdür yardımcısı/ şube müdüründen oluşacak Başvuru İnceleme ve Kabul Komisyonu
kurulacaktır.
1.3. 4 ve 5 inci hizmet bölgesinde bulunan yöneticilerden 2 yıl asgari bölge hizmet süresini tamamlayanlardan yerlerinde 2 yıl daha kalmak isteyenlerin dilekçeleri alınarak EK-3 Yer Değiştirme Takviminde belirtilen sürede DYS ile Bakanlığa gönderilecek; bulundukları yerde 4 yıllık hizmet süresini tamamlayanlar hakkında bu işlem uygulanmayacaktır.
1.4. a) Kendisinin, eşinin veya çocuklarından birinin bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını veya tedavisinin yalnızca bu ilde mümkün olduğunu Sağlık Bakanlığına bağlıeğitim ve araştırma hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden son altı ay içinde alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendiren yöneticiler sağlık mazeretine,

b) Eş durumu mazeretine dayalı yer değiştirme istekleri EK-3 Yer Değiştirme Takviminde belirtilen sürede DYS ile Bakanlığa gönderilecektir.
1.5. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde halen boş bulunan kadrolar ile bulundukları hizmet bölgesinde çalışılması gereken süreyi tamamladığından yer değiştirmesi gereken yöneticilerden boşalacak kadrolar Çizelge EK-4’te (Excel ortamında) gösterilerek EK-3 Yer
Değiştirme Takviminde belirtilen sürede Bakanlığa DYS ile gönderilecektir.
652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yeniden teşkilatlanması sonucu norm fazlası olan boşalacak şube müdürü kadroları Çizelge EK-4’te gösterilmeyecektir.
1.6. Hizmet bölgesi için belirlenen asgari çalışma sürelerini tamamlayan yöneticilerden tercih işleminden sonra, tercihte bulunmayanlar (EK-5) Çizelgede (Excel ortamında) doldurularak DYS ile Bakanlığa gönderilecektir.
1.7. Bakanlık tarafından elektronik ortamda il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen atama kararnameleri müdürlüklerce yöneticilere en kısa sürede tebliğ edilerek, ilişik kesme ve yeni görev yerine başlama işlemleri gerçekleştirilecektir.
2- Başvuru İnceleme ve Kabul Komisyonunca Yapılacak İşlemler
2.1. Yapılacak başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için gerekli önlemleri alacaktır.
2.2. Gerekli koşulları taşıyanların başvurularını inceleyerek kabul edecektir.
2.3. Yer değişikliğine tabi yöneticilere ilişkin EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formu puanı ile EK-2 Hizmet Puanı düzenlenerek atamaya esas puanları belirlenecektir.
3- Merkez Teşkilatı Birimince Yapılacak İşlemler

3.1. Başvuruda bulunanlara ilişkin tereddütlü durumlar incelenerek karara bağlanacaktır.
4- Diğer Hususlar

4.1. 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 15 inci maddesinde yer alan,
a) Kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı oldukları il ve bu ile bağlı diğer ilçelere,
b) Nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, kendisinin veya eşinin en az 15 yıl süre ile devamlı olarak ikamet ettiği veya hizmeti olumsuz yönde etkileyebilecek maddi ilişkisinin bulunduğu il ve bu ile bağlı ilçelere atanamayacağı, Yönetmeliğe ekli 1 Sayılı Cetvelde merkez nüfusu 50.000’i aşan IV, V ve VI. Bölge Hizmetindeki il/ilçeler ile merkez nüfusu 100.000’i aşan I, II ve III. Bölge Hizmetindeki il/ilçeler için yapılacak atamalarda bu hükmün aranmayacağı hükümleri, başvurularda dikkate alınacaktır.
4.2. Bu hükmün (4.1.) uygulanmasında, büyükşehir belediyesi olan illerde il merkezi ile büyükşehir belediye sınırları içerisindeki ilçe nüfusları birlikte değerlendirilecektir.
4.3. İlçe millî eğitim müdürü olabilmek için öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olma koşulu arandığından, bu kadroya atanacakların öğretmenlikte adaylığının kaldırılmış olmasına dikkat edilecektir.
4.4. Bölge hizmet süresinin hesaplanmasında;
a) Bölge hizmeti süresi, aynı unvanla aynı hizmet bölgesinde geçirilen süre olarak alınacaktır.
b) Bölge hizmet süresinin hesabında Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesi uygulanacaktır.
c) Yargı kararları ilgili konuda yapılan işlemleri yok saydığından, bulundukları görevden alınıp, mahkeme kararı ile görevine iade edilenlerin hizmetlerinin hesaplanmasında, yargıya konu işlemin yapıldığı tarihten önceki göreve başlama tarihi esas alınacaktır.
4.5. Eskiden ilçe olup bu niteliğini kaybeden, başka bir ilçeyle birleşen, ile dönüştürülen veya bağlı bulunduğu ili değişen ilçelerin hizmet bölgesi ve puanlarının tespitinde Yönetmelik eki Hizmet Bölgeleri ve Hizmet Puanları Çizelgesi (EK-2) dikkate alınacaktır.
4.6. Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre sırasıyla alt
bölgelere re’sen yapılacaktır.
4.7. Atamaya esas puanın hesabında, EK-1 Performans ve Yeterlik Değerlendirme Formu puanı ile EK-2 Hizmet Puanı düzenlenmesinde son başvuru tarihi esas alınacaktır.
4.8. Yer değiştirmelerde bölge hizmet süresinin hesabında, 31/05/2013 tarihi esas alınacaktır.
4.9. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çalıştığı hizmet bölgelerinde halen görev yaptığı unvanda geçen hizmet süreleri, o bölgenin hizmet süresinden geçmiş sayılacaktır. Bir yıldan az kalan tamamlanmamış hizmet süreleri o bölgede tamamlanmış sayılacaktır.
4.10. Aynı hizmet bölgesinde aynı ilde olmamak koşuluyla aynı unvanla yer değişikliği yapmış yöneticilerin bölge hizmeti süresinin başlangıcı tarihi, yeni görev yerine başladığı tarih olarak alınacaktır.
4.11. MEBBİS e-Personel Modülündeki bilgilerin doğruluğundan ilgili İl Millî Eğitim İnsan Kaynakları Yönetimi hizmetleri bölümü sorumlu olacaktır.
4.12. Yapılan hatalı yer değişikliği işleminin MEBBİS e-Personel Modülü’ndeki hatalı bilgilerden kaynaklandığının tespit edilmesi durumunda, ilgili İl Millî Eğitim İnsan Kaynakları Yönetimi hizmetleri bölümü sorumlu yöneticileri hakkında idari işlem yapılacaktır.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvurular

1.1. Yer değiştirmeye tabi yöneticiler; başvurular başlamadan önce MEBBİS e-Personel Modulü’ndeki öğrenim durumu, hizmet durumu, hizmet puanı ve benzeri bilgilerinde eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda düzeltmeye esas belgeleri ile birlikte yazılı olarak İl Millî Eğitim İnsan Kaynakları Yönetimi hizmetleri bölümüne başvuracaklardır. İlgili birimce
gerekli düzeltmelerin MEBBİS ortamında yapılması sağlanacaktır. Başvuru yapıldıktan sonra bilgilerinde düzeltme yapanların başvuruları reddedilecek, yeniden başvuru yapmaları ve başvurularını kaydetmeleri sağlanacaktır.
1.2. Bulundukları bölge hizmeti süresini tamamlayan yöneticiler bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih yapabileceklerdir.
1.3. Bulundukları bölge hizmet süresini tamamladığından 8 inci maddeye göre yer değişikliği için tercih yapacak yöneticilerden halen bulunduğu hizmet bölgesinin bir üst bölge hizmetini daha önce tamamlayanlar halen bulunduğu hizmet bölgesinin iki üst hizmet
bölgesinde bulunan yerler için tercih yapabileceklerdir.
1.4. 5 inci hizmet bölgesinde olup, asgari bölge hizmet süresini tamamlayanlar kendi bölgesi veya bir üst hizmet bölgesini tercih edebileceklerdir.
1.5. İl milli eğitim müdür yardımcıları ilçe milli eğitim müdürlüğüne; ilçe milli eğitim müdürleri de il milli eğitim müdür yardımcılıklarına yer değişikliği suretiyle atanmak için yukarıdaki kurallara göre tercihte bulunabilecektir.
1.6. İl milli eğitim şube müdürleri il milli eğitim şube müdürlüklerine; ilçe milli eğitim şube müdürleri ise ilçe milli eğitim şube müdürlüklerine atanmak için yukarıdaki kurallara göre yer değişikliği tercihinde bulunabilecektir.

2- Başvuru Şekli ve Süreleri

2.1. Yer değiştirme isteğinde bulunacak millî eğitim yöneticileri, EK-3 Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] veya [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet adreslerindeki elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle başvurularını yapacaklardır. Başvuru formunun çıktısını alarak, kendilerine ilişkin bölümü imzaladıktan sonra Başvuru İnceleme ve Kabul Komisyonuna teslim edeceklerdir.

3- Onay Süreci ve Takibi

3.1 Yöneticiler tarafından elektronik ortamda doldurulan ve çıktısı imzalanarak Başvuru İnceleme ve Kabul Komisyonuna sunulan başvuru formu komisyon tarafından kontrol edildikten sonra süresi içerisinde onaylanacaktır. Onaylanan elektronik başvuru formunun çıktıları, imzalandıktan sonra İl Millî Eğitim İnsan Kaynakları Yönetimi hizmetleri
bölümünde muhafaza edilecektir.
3.2. Yer değiştirme başvurusunda bulunanlar, başvurularının onaylanıp onaylanmadığını [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] veya [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet adresinden başvuru süresi içerisinde takip edebileceklerdir.

4- Başvurunun Geçersiz Sayılacağı Durumlar

 a) Gerekli şartları taşımadığı halde başvurusu onaylanan,
b) Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle yapılan,
 başvurular işleme alınmayacak, geçersiz başvuruya dayanarak yer değiştirmeleri yapılanların yer değişiklikleri iptal edilecektir.

D- ATAMA İŞLEMLERİ

1. Atamalar

1.1. Yer değiştirme işlemleri elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecektir.
1.2 Yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin sonuçlar, Bakanlığımızın
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] internet adresinden duyurulacaktır.

Çevrimdışı TugraÖzyıldız

  • Bilge Üye
  • *****
  • 10.239
  • 16.843
  • Birleştirilmiş Sınıf
  • 10.239
  • 16.843
  • Birleştirilmiş Sınıf
# 18 Tem 2013 22:11:45
ÖSYM Sınav Görevlileri Ücretleri Zamlandı...

 Eskisi

 Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 120.76
 Salon Başkanı: 108, 68
 Gözetmen: 90,56


 Yenisi

 Gözetmen: 116.44 TL
 Salon Başkanı: 139.73 TL
 Bina Sınav Sorumlusu: 194.06 TL

Kaynak
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı dvrmbtl

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
  • 7.648
  • 179.368
  • Türk Dili ve Ed.
# 19 Tem 2013 11:16:35
Milli Eğitim bakanlığı Sbs tercih süresini uzattı.Müsteşar Yusuf Tekin, haberi resmi twitter hesabı üzerinden verdi. Tekin tarafından yapılan açıklamada

"Değerli arkadaşlar bilindiği üzere 2013 yılı yer değiştirme takviminde iller arası yer değiştirme başvurusu sonuçlarının ilanı için 21 Temmuz tarihi belirlenmişti. Bu durumda iller arası yer değiştirme talebinde bulunan ve çocuğu SBS tercihi yapacak öğretmenlerimizin bir mağduriyeti gündeme gelmiş ve konu ile ilgili olarak Sayın Bakanımıza yoğun talepler ulaşmıştır. Sınav ve yer değiştirme takviminde başkaca hiçbir mağduriyete yer vermeyecek bir biçimde SBS ile ilgili son başvuru tarihi 29 Temmuz 2013 tarihine uzatılmıştır. Bu durumda 26 Temmuz 2013 tarihinde iller arası yer değiştirme sonuçları açıklanan öğretmen arkadaşlarımız ve diğer bütün velilerimiz çocuklarının tercihlerini  rahatlıkla yapabileceklerdir. Sonuçların  bütün öğretmen arkadaşlarımız ve bütün veliler için hayırlı olmasını dilerim." denildi.

Çevrimdışı cunja

  • Uzman Üye
  • *****
  • 765
  • 1.789
  • 765
  • 1.789
# 19 Tem 2013 20:42:57
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]   İl dışı yer değiştirme başvuru ekranı açılmıştır.
2013 Yılı Öğretmenlerin İl Dışı İsteğe Bağlı Yerdeğiştirme Başvuruları için TIKLAYINIZ

Çevrimdışı eslemnurum

  • Uzman Üye
  • *****
  • 10.560
  • 26.279
  • 10.560
  • 26.279
# 29 Tem 2013 15:47:29
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
Sayı : 27998389-115913
Konu : Aylıkların avans olarak ödenmesi

GENELGE

1- Aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15/8/2013 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişler, 657 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesine göre, 6/8/2013 tarihinde avans olarak ödenecektir. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacaktır.

2- Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır.

3- Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacaktır.

4- Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecektir. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacaktır.

5- İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Gereğini arz / rica ederim.
Mehmet ŞİMŞEK
Maliye Bakanı
............................. .........................

Güzel haber, aileleri mutlu edecek. Bayramda çok fazla ihtiyaç oluyor.

Çevrimdışı albatros44

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.328
  • 47.755
  • Lise Branş Öğrt.
  • 6.328
  • 47.755
  • Lise Branş Öğrt.
# 29 Tem 2013 19:03:45
maaş karşılaştırma

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK