Online Sınıf Kitaplık Programı

Açıklama:
Online Sınıf Kitaplık Programı Online Sınıf Kitaplığı; değişim, takip ve kayıt programı…

Kendim tasarlayıp oluşturduğum bu program, dönüşümlü ve eş zamanlı bir okuma sürecinde; kitapları çocuklarla, her seferinde rastgele eşleştiriyor ve bu eşleştirmeleri her seferinde kayıt altında tutuyor. . .

Kullanımı ve arayüzü oldukça basit.
Bölüm:
Genel Programlar
Gönderen:
mü_ce
Tarih:
18 Kasım 2023
Boyut:
36.649 Mb
İndirme:
741
Teşekkür:
49

Teşekkür Et

Rapor Et
  • mü_ce 27 Kasım 2023
    Bu programda bazı yenileştirme ve iyileştirmeler yapılarak bir üst versiyonu dosya olarak yüklenmiştir.

    Yapılan değişiklikler;
    * Okuma kaydı penceresindeki tablonun liste şeklinde pdf çıktısının alınabilmesi,
    * Öğrenci ve kitap listesine eklenen isimlerin aynı olması durumunda uyarı vermesi.
    * Son olarak da program setup kurulum dosyası olarak düzenlenmiştir.

    Dosyalarımdan "Online Sınıf Kitaplığı Programı 1.1" dosyasını inceleyebilirsiniz.
  • gokselgursu 19 Kasım 2023
    Emeğinize sağlık.
  • mü_ce 19 Kasım 2023
    "kuantum23" hocam teşekkürler.
    "aliyildirim.66" öğretmenim teşekkür ediyorum öncelikle. Teknik bazı sebeplerden dolayı bu şekilde kararlaştırıldı uygulama. Ancak söylediğiniz şekilde bir güncelleme düşünülebilir elbette. Görüş ve öneriniz için teşekkürler tekrardan.
  • aliyildirim.66 19 Kasım 2023
    Elinize sağlık öğretmenim. Hazır kitap listesini topluca yükleme özelliği de olsa çok iyi olurdu.
  • kuantum23 19 Kasım 2023
    Ellerinize sağlık hocam.
  • mü_ce 19 Kasım 2023
    Programla ilgili birkaç hatırlatma.

    * Program; sınıfça eş zamanlı ve dönüşümlü olarak okuma faaliyeti için tasarlanmıştır. Sınıf bazında okumalar için tasarlanmıştır. Kapsamlı kütüphane uygulamalarından bu yönüyle ayrılır. Arayüzü oldukça basit ve kullanışlıdır.

    *Öğrenci listesine öğrenciler kaydedilir. Daha sonra kitap listesine kitaplar eklenir. Burada dikkat edilmesi gereken husus kitap sayısının en az öğrenci sayısı (ya da daha fazla) kadar olmasıdır. Eş zamanlı bir okuma süreci yürütülmesi açısından bu gereklidir.

    * Sonrasında istenirse eşleştirme butonu kullanılarak öğrenciler kitaplarla rastgele bir şekilde eşleştirilir. Bu durum çocukların eğlendiği, meraklandığı ve hoşlarına giden bir durum oluyor genelde. Yapılan eşleştirmenin onaylanması durumunda hemen ardından okuma kaydı penceresi açılarak orada da kaydetme işleminin yapılması gereklidir. Aksi durumda onaylanan eşleştirme okuma kaydında saklanmayacaktır.

    * Eşleştirme butonu kullanılmayacaksa eğer doğrudan okuma kaydı penceresinden de kitap dağıtımı yapılabilir. Bu pencerede öğrenciler ilgili kitapla eşleştirilerek onay kutucuğu işaretlenmeli ve kaydet yapılmalıdır.

    * Dikkat edilmesi gereken en önemli husus; uygulama her açıldığında ilk önce "öğrenci listesi" ve "kitap listesi" pencerelerinin kontrol edilip ziyaret edilmesidir. Böylelikle uygulama her açıldığında öğrenci ve kitap bilgileri check edilmektedir.

    * Uygulama çalıştırılınca bilgilerin saklandığı "okurdostukitap.db" isimli bir dosya oluşmaktadır. Bu dosyanın silinmesi durumunda öğrenci ve kitap bilgileriyle okuma kaydı bilgileri de silinmiş olacaktır. Uygulama sıfırlanmış olacaktır. Daha sonrasında ise uygulama yeniden çalıştırlıdığı durumda aynı dosya yeniden kendiliğinden sıfırdan oluşturulacaktır. Bu şekliyle yeni bir çalışma başlatılmış olacaktır.

    Fayda sağlamanız dileğiyle...

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK