Outdoor Mathematicians Etwinning Projesi

Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu Okul Öncesi öğretmeni Gizem Moran’ın da katıldığı Outdoor Mathematıcıans projemiz Portekiz, Estonya, Türkiye, İtalya,Hırvatistan, Kıbrıs, Yunanistan, Fransa ülkelerinden olmak üzere toplam 27 ortaklıdır.

Doğa ile temas halindeyken, tüm duyular tetiktedir ve öğrenme için mükemmel bir ortamı destekler. Bu projemiz ile okulun ve topluluğun dış alanlarını veya öğelerini kullanarak matematik çalışmasına öncelik vermeyi ve ortak çalışmayı geliştirmeyi, farklı ortaklarla yalnızca tanımlanan hedefleri teşvik etmeyen matematiksel kavramları nasıl oluşturabileceğimizi keşfetmeyi amaçladık. Matematik zevkini ve merakını teşvik etmek,Matematiksel kavramlarla başa çıkma ve problemleri çözme konusunda yetkin hissetmek,her öğrencinin ritmine ve bireyselliğine saygı duyarak müfredatta sağlanan becerileri geliştirmek,teknolojiyi eğlenceli ve eğitici bir şekilde kullanabilmek projemizin amaçları arasındadır.Sayılar ve işlemler,geometri,ağırlık ve ölçüler konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik.Doğadan bulduğumuz dal parçaları ile rakamları yazdık,çiçeklerle geometri şekilleri oluşturarak geometrik şekillerin özellikleri hakkında konuştuk,çiçeklerle rakamları yazdık,örüntüleri çalıştık.Taşlarla toplama işlemi yaptık.Cetveli kullanarak uzunluk ölçtük.Dal parçalarını cetvelle nasıl ölçtüğümüzü öğrendik.Boya kalemlerini dal parçalarının uzunluklarına göre grupladık.Bu sayede gruplama yapmayı öğrendik.Projemizde web 2 araçlarını kullanarak interaktif matematik oyunlarını oynayarak teknolojiden yararlandık.Ortak ürünümüz olarak Baykuşlu matematik kutusu hazırlayarak eğlenceli ve eğitici etkinliklerimizi oyun yoluyla gerçekleştirdik.

  • 0 0
  • 11 Haziran 2023 23:52 303
  • gzem
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK