PICTES Öğretmenleri Eğitim-İş'i Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Avrupa Birliği destekli, “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” (PICTES) kapsamında görev yapan  öğretmenler Eğitim-İş sendikasını ziyaret etti.

Eğitim-İş'ten Yapılan Açıklama: 

Ziyarette heyet, Genel Başkan Orhan Yıldırım, Genel Mali Sekreteri Hüseyin Kara, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk ve Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay ile biraraya geldi.

Türkçe öğretmeni Hüseyin Öğüt, proje kapsamında görev yapan öğretmenlerin, geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklara Türkçe ve Arapça dil eğitimi ve telafi eğitimi verdiğini belirtti. 2016 yılında başlayan proje için MEB tarafından KPSS puan üstünlüğü ile 6 bin öğretmenin görevlendirildiğini ancak özlük hakları ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Öğüt, şöyle konuştu:

“Bizler öğretmen işçiler gibiyiz. Bazı illerde öğretmen arkadaşlarımız 30 saat derse girerken bazı illerde bu süre 45 saate kadar çıkmaktadır. 2 yıllık PICTES Nisan 2019’da bitip 3 yıllık PIKTES II başladığında imzalanacak yeni sözleşmelere ‘AB fonları kesilip projeler sona erdiğinde MEB bünyesinde uygun kadrolara aktarılarak görevlerine devam ederler’ maddesinin eklenmesini, sendikal haklarımızı elde etmeyi ve kadrolu olarak atanmayı istiyoruz.”

Genel Başkanımız Orhan Yıldırım ise, yıllardır süren plansız uygulamalar sonucu eğitimde ciddi oranda öğretmen açığı olmasına rağmen Bakanlığın sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasında ısrar ettiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, eğitim sistemimiz için utanç verici bir uygulama olmaya devam etmektedir. Yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir. Sözleşmeli öğretmen oranı 2016-17’de yüzde 2.2 iken, bu oran 2017-18 eğitim-öğretim yılında yüzde 4,4’e çıkmıştır. Bir an önce ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli, kadrolu güvenceli atama yapılmalıdır.

Bunun yanı sıra Suriyeli çocuklar için AB fonları ile yeni bir istihdam türü ortaya çıkmıştır. Bu öğretmenlerimiz AB fonları sayesinde ücretli öğretmenlerden biraz daha fazla ücret alıyor olsalar da kadrolu öğretmenlerden düşük ücret almaktadırlar. Biz Eğitim-İş olarak hiçbir öğretmenimizin kadrosuz çalışmasını istemiyoruz. Bu nedenle kadrosuz, sendikal haklardan yoksun ve mevsimlik işçi gibi çalıştırılan tüm eğitim emekçilerinin, kadroya geçirilinceye kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

 

Eğitim-İş

  • 6 2
  • 22 Ocak 2019 04:33 2.831
  • victory90
    22 Ocak 2019 11:56
    3 0
    Ücretli öğretmenlere kadro verildi bu insanlara neden verilmiyor anlamış değilim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK