Promosyonu Geri Ödeme.

HİMENA
24 Ağustos 2023 19:11

Sevgili arkadaşlar kızkardeşimin eşi Ocak ayında promosyon almıştı. Ağustos ayında işyeri işten çıkardı eniştemi. Banka verdiği promosyonu geri istiyor. İnternetten araştırdım promosyon sözleşme maddesinde geri istenemez yazıyor. Acaba aranızda bir yakını böyle bir durum yaşayan biri var mı? Her kurum farklı sözleşme mi imzalıyor. Banka enişteme kurumun imzaladığı sözleşme metnini de göstermiyormuş. Göstermesi gerekmiyor mu? Geri ödemezse icra gelir mi acaba?

amed34
25 Ağustos 2023 10:36

Bankadan bankaya farklılık söz konusu olabilir hatta şubeden şubeye bile olabilir... Örnek vermek gerekirse iki arkadaşım memurdu bu yıl öğretmen olarak atandı; banka ile görüşmüşler ikisi de yapikredi Antalya'da Kepez ki banka 3 yıllık anlaşma yapmış çalıştığı ayları hesaplamış çalışmadığı ayları istemiş; Mahmutpaşa ise hiç istememiş anlaşma ise yeni yapılmış... Çok şaşırdım... Maddelerde bahsi geçiyormuş, Kepezde ayrılma durumunda çalışmadığınız süre hesaplanır, diye. Mahmutpaşa ise çalıştı diye varsayılır yazıyormuş.

HİMENA - 25 Ağustos 2023 19:55
Cevabınız için çok teşekkür ederim 💐
davlumbaz
24 Ağustos 2023 19:56

Kurum adına imzalanan metne göre nasıl oluyor ona bir bakmak lazım. Bizim milli eğitim müdürlüğü iptal etmek istediğinde sözleşmeye göre faiziyle geri ödenir dendiğinden neredeyse iki kat ödeme çıkıyordu. Başka bankaya geçilmesi bu ödemeden dolayı karlı olmayacak diye vazgeçildi. Emekliler için bireysel imzalanıyor. Eşim geçen yıl promosyon anlaşması imzalamıştı üç yıllık. Bu yıl vefat edince emekli maaşı çocuklara ve bana kaldı. Eski promosyonu geri istemediler. O bankadan alacağımız için bize de promosyon verdiler üstelik. İşyerinden belgeyi isterse belki yardımcı olabilirler. Oradaki maddeleri inceleyebilirsiniz. Bu arada ikisi de aynı banka. Milli eğitime olmaz deyip bize promosyon veren yani.

HİMENA - 24 Ağustos 2023 20:13
Öncelikle başınız olsun💐sorduğum soruyla acınızı tazelediysem çok üzgünüm. Bilgi deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
davlumbaz - 24 Ağustos 2023 23:24
Rica ederim.
mrspyboy
24 Ağustos 2023 22:20

Hiçte vermeyin zorla da alamazlar sayın hocam. İşten çıkaran işveren ödesin

HİMENA - 24 Ağustos 2023 22:31
İnşallah Sayın Hocam çok teşekkür ederim mesajınız için💐

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK