Ritim İle Eğitim

2018-2019 Eğitim öğretim yılında 13.’sü planlanan “Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali” kapsamında etkinliğin hayat boyu öğrenme kurumlarında da yaygınlaştırılması için “Eğitenlerin Eğitimi Etkinliği-1” adı altında 21-22.01.2019 tarihinde Ankara Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde farklı illerden gelen 30 öğretmenle birlikte bir çalışma yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Dinçer ÖZER 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ve desteklerinde; ritimde çok seslilik ilkesinin bireyin akademik ve hayat başarısına etkisini göstermek, herkesin kendini keşfetmesine fırsat oluşturmak, çocukların motor becerilerini geliştirici, matematik öğretimine katkı vermek ve küçük yaştan itibaren müzikle, enstrümanla bir araya getirerek sanata karşı farkındalıklarını artırmak ve hayatlarına bir değer katmak, her okulda vurmalı çalgılar odası oluşturarak öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak,  müziğin yarattığı pozitif sinerjiyle okul içinde olumlu bir iklim oluşturmak,  geleceğin yeteneklerini ve sanatçılarını keşfetmek, onların kendilerini ifade etmeleri için ortam hazırlamak ve Anadolu kültürümüzün vaz geçilmez bir öğesi olan davulun hak ettiği değerde tanıtımını yapmak hedefi ile yola çıkarak “Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali”ni hayata geçirdi.

Festival; köy konserleri, uygulamalı konserler, workshop, resital programı gibi yıl boyu süren etkinliklerle devam etmektedir. Festivale bireysel ya da topluluk olarak okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, bilim sanat merkezlerinin öğrenci toplulukları, özel vurmalı çalgılar toplulukları ve engelli toplulukları  katılabilmekte, seçilenler uluslararası düzeyde sanatçı ve topluluklarla birlikte Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda gala konseri veriyorlar.

Her zaman, her yerde, herkese eğitim vizyonuyla çalışmalarını kurs programları ve etkinliklerle zenginleştirip tüm vatandaşlarımıza erişim sağlamak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak amacı ve görevidir. Genel Müdürlükçe desteklenen etkinlikle de bilgi, birikim, deneyim ve tecrübelerin paylaşılmasına ortam hazırlamak, toplumsal farkındalığı ve katılımı artırmak hedefleniyor.

 

Egitimhane.com

  • 1 3
  • 24 Ocak 2019 21:43 2.605
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK