Rukiye Türeyen'in Hayalini Gerçekleştirmek İster misiniz?

Rukiye Türeyen %98 engelli bir yazar kardeşimiz. Üç aylık bebekken geçirdiği havale sonucu menenjit olan ve vücudunun yüzde 98’ini kullanamayacak hale gelen Rukiye Türeyen, kullanabildiği sol elinin işaret parmağıyla 128 sayfalık, “Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar” isimli bir kitap yazdı.

Adapazarı Hızırtepe Mahallesi’nde yaşayan Rukiye Türeyen üç aylık bebekken, havaleyle menenjit oldu. Şu an 38 yaşında ve yatağa mahkum yaşayan Türeyen, büyük harfleri öğrenerek okuyup yazmayı başardı. Vücudunun yüzde 98’ini kullanamayan sadece sol elinin işaret parmağını kullanabilen Rukiye Türeyen, yaşadığı zorluklara rağmen hayattan kopmadı.

Rukiye Türeyen %98 engelli bir yazar kardeşimiz. Rukiye bu engeline rağmen kendi kendine okumayı yazmayı öğrenip, hareket ettirebildiği tek parmağıyla kitap yazdı.

O, tek parmağıyla engellilerin yaşadığı zorlukları, yaşama sevincini anlatmak istedi.

Rukiye Türeyen, tek parmağıyla 128 sayfalık, “Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar” isimli bir kitap yazmayı başardı.  Rukiye'nin en büyük hayali doğduğundan beri tüm ihtiyaçlarını gideren annesine bir ev alabilmek. 

Bir tane kendimize, bir kaç tane de arkadaşlarımıza, ailelerimize alarak hem kütüphanemize çok özel bir kitap ekleyip, hem de bu güzel, bu güçlü kardeşimizin hayalini gerçekleştirebiliriz. 

 

Forum konumuz için tıklayınız...

 

Egitimhane.com

  • 14 0
  • 07 Aralık 2018 00:25 3.647
  • naciekinci
    07 Aralık 2018 06:39
    5 0
    Arkadaşımızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.
  • malborocu
    07 Aralık 2018 01:39
    7 0
    Her şeyden önce bu arkadaşımızın azmine hayran kalmamak mümkün değil. Bazen iki satır birşey karalayayım diyorum ,sonra bahaneleri sıralıyorum. Ben kendi adıma tüm olumsuzluklara karşı muazzam bir yaşam örneği gördüm.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK