Salgınla Mücadelede Yeni Dönem: O Etkinlikler 1 Temmuz'da

Aşı tedariki sonrası başlatılan etkin ve hızlı aşılama sürecinde 40 milyon doza ulaşıldı. Randevusunu alanın aynı gün aşı olabileceği yeni aşamada hedef en erken tarihte kitle bağışıklığına ulaşmak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni süreçte SGK kaydı olan tüm çalışanların, 40 yaş ve üstü ile yeni meslek gruplarının aşılamaya dahil edildiği müjdesini vermişti.

Daha sonra her gün aşılama miktarını katlayarak artıran Türkiye ilk önce 500 bin, önceki akşam da 1 milyon hedefini geçti. Sağlık Bakanlığı'nın 'covid19asi.saglik.gov.tr' adresinde yer alan anlık verilere göre, dün akşam saatlerinde uygulanan aşı miktarı 40 milyona dayandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada günlük aşılama sayısını daha da artıracak yeni bir müjde verdi. Bakan Koca "Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım" mesajını paylaştı. Hedef günde yapılabilecek en yüksek aşılama miktarına ulaşarak toplumsal bağışıklığa olabilecek en erken tarihte ulaşmak." dedi.

SABİRE HEMŞİREYE BAKAN ÖVGÜSÜ: BU FEDAKÂRLIKLAR UNUTULMAYACAK

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca dün hemşire Sabire Elen'in "Bu kız bugün 224 kişiye aşı yaptı" başlıklı paylaşımını "Aşı yapan ellerinize sağlık. Bu fedakârlıklar unutulmayacak" mesajıyla sosyal medya hesabından yayınladı. İzmir Karşıyaka Semt Polikliniği hemşiresi Sabire Elen (24) "Bakanımızın fark edip mesajımı alıntılaması beni ziyadesiyle mutlu etti. Önce inanamadım, sahte hesap mı dedim. Elim ayağım titredi. Emeklerimizin görülüyor olması çok güzel" dedi.

ÜMRANİYE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ DOÇ. DR. NECDET SAĞLAM: Aşılama kapasitemiz gün be gün artıyor. 20 aşı odamızda önceki gün 7 bin 500 kişiyi aşıladık. Gece saat 24.00'e kadar aşılamamız sürüyor. Kapasitemizi şimdi de 12 bine çıkardık. Haziranın sonuna kadar 20 yaşa kadar ineceğiz.

Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 1 Temmuz'dan sonra izin verilecek.

 

  • 1 12
  • 17 Haziran 2021 11:12 7.951
  • joseph1618
    21 Haziran 2021 00:40
    2 0
    Bıraksınlar bu populizmi sağlıkçı olan eşimin yemek paralarını bile kesen bakanlık böyle yaparak millete karşı imajını güzelleştirmeye çalışıyor malesef. Siz bir de sağlıkçıların ağzından dinleyin...
  • NURSEL EROĞLU
    19 Haziran 2021 16:51
    3 7
    Arkadaşlarım AŞI 'ya güvenin lütfen ,eşimden dolayı Covid olduk ailecek. Aşılı olduğum için kolay olmasa atlattım, aşılı olmasaydım en azından hastanelik olurdum. Aşılı olduğum için evde atlatabildim. Lütfen aşı olalım, bilime güvenin.
  • necip767
    17 Haziran 2021 16:02
    8 3
    ''O etkinlikler 1 Temmuz'da '' diye bir başlık olamaz.Bu yazıyı da alıntılamamalısınız.(Başlığı görünce içim kalktı gerisine bakmadım bile.)
  • oddoman
    17 Haziran 2021 12:28
    12 10
    Aşıya hala güvenmiyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK