Sarıklı Cübbeli Okul Hakkında Karar

MEB müfettişlerinin soruşturmaları sonrasında kapatılan okulun öğrenci ve öğretmenleri, Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’na taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sarık ve cübbe ile ders verilmesiyle gündeme gelen Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’nu kapattı. Öğrenciler ve öğretmenler başka bir okula gönderildi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, sarık ve cübbe ile ders verildiğinin ortaya çıktığı dönem okulun yapısının çürük olduğu, müfredata uygun eğitim verilmediği haberlerini yalanlayan MEB, müfettişlerin incelemelerinin ardından öğrencileri bir başka imam hatip ortaokuluna taşıdı, tarikat binasındaki okulu da kapattı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü personeli tarafından yapılan denetim sonucunda hazırlanan tutanakta “MEB müfredatının sağlıklı bir şekilde işlenemediği, kurs idaresinin daha çok ön planda olduğu, okul müdürünün inisiyatif kullanmadığı” tespit edildi.

Raporda ayrıca, “Okul derslikleri ve binasının MEB tip projelere uygun olmadığı” tespiti yer aldı. Maarif Müfettişleri ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonrası okulun kapatılmasına karar verildi.

Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin de yaklaşık üç kilometre uzaklıkta bulunan Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’na taşınması kararlaştırıldı.

  • 13 10
  • 28 Ocak 2019 12:44 5.524
  • RhEmek
    29 Ocak 2019 22:28
    6 3
    Atatürk, M.Rıfat Börekçi hocayla boy boy resim çektirdi,birlikte dua etti, Yunan'ın yanında duran,İngilizler için gırtlak patlatan hainlerle değil.O yüzden ortada ne bir ayı ne de bir köprü var. Suratına bakılmayacakların sıratımızda da işi olmaz zaten.
  • unodeca
    29 Ocak 2019 13:06
    15 5
    "Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır." Mustafa Kemal Atatürk
  • alptaskesen
    29 Ocak 2019 11:20
    11 27
    Madem şeyhler, müridler memleketi olamazdı da neden milli mücadele dönemlerinde onlarla boy boy fotoğraflar çekildi? Neden hutbeler okundu? Neden meclis açıldığında Kuranlar tilavetler edilip buhari-i şerifler okundu neden camiden çıkılıp sonra meclise yüründü. Bunlar neden sonraki açılışlarda gerçekleştirilmedi? Her şey köprüyü geçene kadar mıydı? E bir de sırat köprüsü var değil miydi?
  • unodeca
    28 Ocak 2019 23:19
    33 11
    "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir." Mustafa Kemal Atatürk
  • unodeca
    28 Ocak 2019 23:17
    34 11
    "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." Mustafa Kemal Atatürk
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK