Şentepe Lisesi (ANKARA YENİMAHALLE)

Şentepe Lisesi

UYARI: Bu okul, dönüştürülmüş veya kapatılmış olabilir!
TÜM OKULLAR -> ANKARA -> YENİMAHALLE
Kurum Kodu123036
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (20 Ağustos 2011)

Şentepe Lisesi
OKUL KODU 123036
OKUL MÜDÜRÜ Necattin ERDİL
TELEFON 3310477 - 3310801
FAKS 3310254
E-POSTA 123036@meb.k12.tr
WEB ADRESİ www.sentepelisesi.k12.tr
ADRES Burç Mah.Değirmendere sok.No:4 Yenimahalle/ANKARA
VİZYON
1.Okulumuz öğrencilerinin tümünün bir yüksek öğretim programına dahil olması temel vizyonumuz. 2. Öğrencilerimiz değişen ve bütünleşen dünyamıza uyum sağlayabilmek için gerekli donanım ve davranışa sahip yetişmeleri, 3. Okul toplumunun tüm bireyleri sorumluluk alsın ve sorumlulukları doğrultusunda yetki kullansın. 4. Okul toplumunun tüm bireyleri hedeflerine ulaşmada ilkelerinden ödün vermesinler. 5. Olumlu niteliklere sahip, bir kültürümüz oluşsun ve toplumun bireyleri bu kültürleri ile gurur duysunlar 6. Okulumuzda kitap okuma yaşamsal bir gereksinim kabul edilsin. 7.Tüm okul toplumu olarak"İşte bu bizim okulumuz"demenin gururunu ve onurunu her zaman yaşatabileceğimiz başarılı,bilimsel,çağdaş ve demokraik bir planlı okul yaratmak olsun. 8.Öğrencilerimiz yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı olsunlar,fikir ve hareketleri ile öncülük etsinler. 9.Okulumuzda herkes hergün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. 10.Dünya standartlarında gerçekleştirdiği Eğitim-Öğretim,araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa sunduğu hizmetlerinin garantisini kendi adında taşıyan ve bu hizmetlerin toplumsal refaha dönüştürülmesinde öncülük eden;Öğrencisi ve çalışanıyla,bilim ve sanat dünyası için sürekli cazibe merkezi olan bir genel lise... 11.Okul toplumu arasındaki ilişkilerin temelini;Birlik,beraberlik,dayanışma,paylaşım,saygı ve sevgi oluştursun.
MİSYON
1-Öğrencilerimizin;Zihinsel duygusal,bedensel potansiyellerini tüm insanlık için sağlıklı kullanabilen demokratik,cağdaş,laik eğitim hizmetleri sunmaktır. 2-Atatürk ilke ve inkılapları ile donanmış; 3-Kendi gücüne güvenen, 4-Çevreleri ile barışık uyumlu, 5-Araştırmacı ruhu gelişmiş, 6-Öğrencilerimizin tüm potansiyellerini bütüncü bir yaklaşımla hayat için kullanan mutlu,çevreci bireyler yetiştirmek. 7-Çağın tennolojisini kendine öğrenme ve öğretmeyi amaç edinmiş, 8-Ülke kalkınmasına maddi ve manevi katkıda bulunma bilinç ve gücünü kazandırmak,onları geleceğin başarılı ve mutlu insanları olarak yetiştirmek için varız. 9-Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip,laik,demokrat ve erdemli bir birey olmanın ancak sevgi ve hoşgörü dolu bir yürekle mümkün olabileceğine inanmış; 10-Ulusumuzun ve insanlığın geleceğe güvenle bakmalarını mümkün kılacak bilgi,beceri,heyecan ve irade ile donatılmış bireyler yetiştirmek ve okulumuzun gururunu yaşamak ve yaşatmak olmalıdır.
BAŞARILARIMIZ
1-Değişik zamanlarda yapılan bilgi yarışmalarında Ankara 2.LİĞİ,Ankara 4.lüğü 2-Erkek ve kız Atletizm yarışmalarında Ankara birinciliği,Türkiye Beşinciliği 3-Edebiyat alanında değişik katagorilerde ankara birinciliği 4-Biyoloji alanında Tübitak yarışmasında Genetik alanında yapılan çalışmalarda Türkiye birinciliği 5-Tiyatro külübünün katıldığı tiyatro etkinliklerinde en iyi Erkek oyuncu dalında ankara birinciliği, Ayrıca okulumuz öğrencilerinden muhtelif kulüplerde oynayan birçok profesyonel ve amatör sporcularımız var. Bunlardan 12. sınıf öğrencimiz Kısmet Arıcı hentbol birinci liginde Türk Telekomspor ve hentbol Milli Takım oyuncusudur. Bunun yanında 9. sınıf öğrencimiz Şule Yılmaz Tekvando Milli takım sporcusudur. Gerek ulusal gerekse uluslararası birçok başarısı vardır.
PERSONEL BİLGİLERİ
MÜDÜR YARDIMCISI 2
ÖĞRETMEN 33
MEMUR 1
YARDIMCI HİZMETLER 1
ŞUBE ve ÖĞRENCİ BİLGİLERİ
ŞUBE SAYISI 20
ÖĞRENCİ SAYISI 954
BİNA BİLGİLERİ
DERSLİK SAYISI 20
ATÖLYE-İŞLİK SAYISI 0
FEN LABORATUARI 1
BT(BİLGİSAYAR) SINIFI 1
KONFERANS SALONU 0
SPOR SALONU 0
YEMEKHANE 0
MİSAFİRHANE 0
LOJMAN BİLGİLERİ
LOJMAN ADETİ 0
LOJMAN BİLGİSİ 0
İL ve İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK
KIZILAY'DAN ULAŞIM Metro ile y.mah İstasyonundan şentepe 271hat nolu rink otobüsü
ULUS'TAN ULAŞIM Minibüsle-Ulus-Şentepe hattı
YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
300-400 ytl



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK