Sorunlu Öğrenciyle Nasıl Baş Edebilirim?

gozde28
20 Mart 2019 09:32

Merhabalar. 2. sınıf öğretmeniyim ve 37 kişilik bir sınıfı okutuyorum. Sınıfımda 13 tane Suriyeli öğrencim var ve yaşları da büyük. Bunlardan 3 kişi sınıf kurallarına uymadığı gibi sınıf düzenini de bozuyor. Öğrencilerle bir türlü olumlu bağ kuramadım. Bir tanesi her gün uyarmama rağmen sınıfta sakız çiğniyor, arkadaslarini tehditle korkutuyor ve zarar veriyor, ders içinde aşırı gereksiz konuşuyor ve benden çekinmiyor. Diğeri de ders sırasında dersle alakasız her şeyi konuşuyor, ders yapmak yerine konu dışı şikayetlerde bulunuyor hatta bunu görev haline getirmiş. Teneffüste de arkadaşlarını kavga ettiriyor. Bir tanesi de nöbet zamanlarında nöbet tutmuyor, karşi cinsleriyle oturmuyor. Zorlamıyorum ama söylediklerimi yapmaması, bana saygısının olmaması ve karşı cinsle oturtmak istediğim için ailenin beni şikayet etmesi zoruma gidiyor.
Yanlış anlamayın. Elbette diğer öğrencilerimle de sorunlarım oluyor ama yaşları küçük olduğu için nasıl davranacağımı biliyorum. O yüzden sorunlarımı çözebiliyorum.

Doğansevil
20 Mart 2019 10:00

Hocam öncelikle Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda konu çözüme kavuşur. Evet ben de Antep Oğuzelinde çalışıyorum suriyeli öğrenci sayısı fazla olan illerde bu tarz sorunalar olabiliyor. Bulunduğu ortama uyum sağlayıcı etkinliklerle onlari sınıf ortamina katmanız ve onların kendilerini degerli hissettirmenizle başlar diye düşünüyorum. Şikâyetlerle tartışmalarla hiç bir yere varılmaz. Kaybeden iki taraf olur. İşin sırrı sizin de bildiğiniz üzere sevmek ve sevilmek hocam. Bunu başarınca gerisi çorap söküğü gibi gelir. Karşılıklı o kanalı yakalayabilmeniz umuduyla.

gozde28 - 20 Mart 2019 10:16
Hocam cok dogru söylüyorsunuz ama veren taraf hep ogretmen olunca yoruldugumu hissediyorum ve tuketiyor bu durum beni ve olmak istemedigim bir insan oluyorum.Velinin hic bir destegi yok .Çocuk gun boyunca hasta oldugunda bile aradigim halde gelmeyen bir veli var ki ahlaken ne yapabilir boyle insanlar cocuklarina.iki ay boyunca sehir degistirip gelmeyen ve hoc bir sey demeden tekrar gelip çocuğunu sessozce okula gonderen ve hic aramayan bir veli var hocam.Insan biraz destek bekliyor.
Doğansevil - 20 Mart 2019 10:25
Hocam emin olun çok iyi anlıyorum. Aile bütünlüğü bozulmuş kaybedecek bir şeyi kalmamış ve hemen hemen herşeyden elini eteğini çekmiş insan profilleri çok var bu insanların arasında. Bir tane vardi bende o da çok ilgisiz de değildi babasi. Çocuk içine kapanık sosyal çevresiyle iletişime geçmeyen biriydi. Güç bela yılın sonunu getirdik derken Antep merkeze taşındılar Şu an suriyeli öğrencim yok ama zorluğunu iyi biliyorum. Bakın durumunuza olmadi tayin isteyin yapacak son iş bu olur.
cam kırığı
20 Mart 2019 10:15

Aynısını Bursa'da romen vatandaşlarıyla yaşadım.Sadece 1 hafta o okulda görev aldım.Başka okula geçici görevlendirme işimi hallettirdim.3 yıl boyunca o okulun bahçesini bile görmedim.

gozde28 - 20 Mart 2019 10:18
Gaziantep'te durum hep ayni hocam. Degismiyor malesef.Istifayi bile dusunuyorum bazen.
cam kırığı - 20 Mart 2019 11:00
Hocam bulunduğumuz yerlere kolay gelmedik.Sadece biraz daha sabır.Ondan sonrası inşallah iyi bir yere gidersiniz.
gozde28 - 20 Mart 2019 12:16
Insallah hocam.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK