Soruşturma Sonucu Ve Yaşadığım Huzursuzluk

victorious
27 Ocak 2024 19:38

Darp,kulak çekme,psikolojik baskı iddiaları ile soruşturma geçirdim.Elbette ki iftira olduğu için bu sıkıntım ve huzursuzluğum.6 velinin yazılı şikayetleri var,5 çocuk da dinlendi.Çocuklardan bir kısmı yalan söylemiş,bir kısmı ise doğru. Sonuç ne olur arkadaşlar?

daywalker_01
27 Ocak 2024 22:38

Bu olaydan ceza almazsınız çelişkili ifadeler olduğundan...ama sonuçlanınca bu olayı bu hale getiren kişilere dava açabilirsiniz ...hem maddi hem.manev iftira suçundan dava açın birazda onlar ugrassinlar...

creasy
28 Ocak 2024 12:41

Muhakkikin dosyada öncelikle somut delile bakması lazım. Yoksa tüm ifadelerde birlik olması lazım. Karşıt ifadeler olması halinde dosya tam manasıyla sübuta ermez. Bu durumda siz muhakkikle görüşün ve bunları aktarın, bu velilerin size kafayı takmış olduğunu ve görev yerinizin ilçe içinde başka bir okula değiştirilmesini istediğinizi söyleyin. Siz de kurtulmuş olursunuz.

göbekligeneral
27 Ocak 2024 20:11

çocukların ifadelerinde çelişkiler var anlaşılan.bunu yazılı ve sözlü olarak ifade edin.mahkeme olursa iyi bir avukattan yardım alın ama idari ceza almanız mümkün.boyle durumlarda gördüğüm yer değişikliği en üst.

victorious - 27 Ocak 2024 20:12
Hiç ceza almama durumu mümkün mü?
göbekligeneral - 27 Ocak 2024 20:14
tabi gelişmeleri bilmiyoruz ama ceza almamak düşük gibi geliyor bana tabi ayrıntılar belirler.
victorious - 27 Ocak 2024 20:16
Ceza sın ifademden kaç gün sonra belli olabilir?
elnino007
27 Ocak 2024 20:30

İdari para cezası olabilir o da 5 sene tekrarlanmamasi şartıyla alınmaz.. yer değiştirme talep ederseniz yer değiştirebilirsiniz..

cybermavi - 29 Ocak 2024 16:14
Idari para cezası ilk defa duydum.
bir adam
27 Ocak 2024 21:20

Hiçbir şey olmaz. Olumlu sonuç sonrası velileri dava edin.

literary
27 Ocak 2024 22:36

Suçsuz yere,iftirayla ispatı olmadan ceza almak insanı üzer hocam.Cezalik bir durum yok ama sanırım uyarı cezası olabilir .

cbci
28 Ocak 2024 02:24

Yorum yazan arkadaşlar daha önce soruşturma geçirdiler mi bilmiyorum ama epey soruşturma geçiren biri olarak şunu söyleyeyim. Öğrenci ve veli ifadelerinde somut bir kanıt olmasa bile durumunuz tamamen ilçe milli eğitim müdürü elindedir. Aynı durum farklı kişiler için ceza sebebi de olabiliyor, hiç ceza falan da verilmiyor. Sizin durumunuzda ilçe ile aranız nasıl, müdür ile aranız nasıl, hangi sendika üyesisiniz bunlar önemli kriterler. Gelen muhakkiklere de çok itibar etmeyin, sonuçta dosyaniza verecekleri karar ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenecek. Amaçları ceza vermekse maaş kesimi ve kinama teklif ederler. Sonra sizden son savunma alırlar ve bu cezaların bir altını verirler ya da indirime gitmezler. Amaçları hem velileri hem sizi üzmemek ise uyarı cezası teklif ederler ve ya bir altı olan ceza vermemeyi uygun görürler ya da uyarıyı aynen verirler. Ya da az önce dediğim kişilerle aranız iyiyse ve sendikaniz da hoşlarına giderse dosya kapatılır hicbisi olmaz. Sizin söylediğiniz hicbirseyi okumazlar dikkate de almazlar. Ceza verilirse de il disiplin kuruluna itiraz edip ordan iptal edilmesini isteyebilirsiniz ama o da fayda etmez, genelde aynı karar çıkar. En son yapacağınız şey de mahkemeye gidip iptal ettirmek olur.

joje - 28 Ocak 2024 10:43
Hocam yazdıklarınızı okudunuz dimi yazdiklarinizin doğru bilgiler içermediğini söyleyebilirim sadece
cbci - 28 Ocak 2024 16:42
Hepsi tecrübeyle sabit bunların
cybermavi - 29 Ocak 2024 16:18
Hocam yazdiklariniz daha abartılı şeylerde ollması mümkün diye düşünüyorum. Tecrübe ile sabit demissiniz . Size itham edilenler ne idi?
cybermavi - 29 Ocak 2024 16:25
Şurası doğru veli idare ve ilce meble aranız ne kadar iyiyse cezadan yırtarsınız. Biz hocamla konuştuk. 1. Sınıf öğrencisi psikolojik şiddet uyguluyor demiş. Simdi bu ifadeyi alan muhakkik psikolojik şiddetten ne kastediyorsun diye sordumu ? Victorus hocam sizde bu konuyu fazla yazmayın . Burdan somut cevap çıkamaz. Kimse bilemez lakin size tavsiyem muhakkike sorun. Bir öğrencim psikolojik şiddet uyguluyor dedi peki siz ona psikolojik şiddet nasıl bisey diye sordunuzmu.? Böyle sorun.
cybermavi - 29 Ocak 2024 16:26
Işte sorun şu ki. Sizi kurtaracak olanda bu olur. Öğrenci psikoljik şiddet sorulunca saçmalarsa yalan ifadeye zorlanmış demektir.
cybermavi - 29 Ocak 2024 16:51
Benim olay daha garip. Köy okulundayım. Idare il özel sebeplerden aram bozuk. İdare ikide bir husursuz ediyor mobing bile yapiyor ama nerden ispat edeceksin. Neyse mudur geçen sezon seni yeni bir yere görevlendirelim onayını verirsen dedi.anında onay verdim. 15 km yerden 35 km uzaklıktaki köye gittim. Kim uğraşacak insan husursuz oluyor. Neyse bu sene başı oldu.görevlendirme ile Okulun 5 km ilerisinde bir birleştirilmiş sınıfa gittim. Okulun kapısı acıktı girdim .baktım ki her yerde çamur
cybermavi - 29 Ocak 2024 16:57
Topakları kurumus sınıf pislik içinde. Neyse veliler geldi. O sırada sınıfta oturdular konuştuk biraz. Arkadaşın biride tarihci gittiğim köyün ismi kızilca demek kırmizi yanaklilarin köyüne gidiyorsub hemi demişti. O aklima geldi. Sizin köyün ismi kızılca bazi ihtiyarlarınızda ben kırmızımsı yanak gördüm buranin rakımı yüksekmi dedim. 3 gün gecti telefon akrabamiza gitmis vay kırmizi yanakli güzel kadınlara denirmiş şu bu .
cybermavi - 29 Ocak 2024 17:02
Sonra burasi yaramaz dedim rapor aldim. Beni şikayetimi ettmisler bilmem . Hakkımda müfettiş raporunda su yazıyordu. Sık sık velilerle kavgaya varacak boyutta tartışma yaşadığından ve bu olayin tekrarlanma ihtimali olduğundan yetişkinlere yönelik bir yerde calismasi kanaatimizdir . Tabi bu rapor bana teblig edilmedi . Burda beypınar köyümün olduğu kadroda yaziyor. Bende cimerden cevap olarak ben meslek hayatımda hic bir veli ile tartışmadım yazdim . Sonra cevap kizilca koyluler ile yasadigi
cybermavi - 29 Ocak 2024 17:03
Sorunlardan yazmışlar. Bende iki gun gittigim koyun benim hakkimdaki düşüncesi benim icin önemsiz dedim. Şimdi kadromla halk egitimdeyim
cybermavi - 29 Ocak 2024 17:07
Aslında sorunmu var yok. O köyün orta kısmi benim esas okula gidiyor. Sorun idare ile aramdaki sorun
turko_
28 Ocak 2024 10:14

Öncelikle geçmiş olsun. Alınan ifadelerin sonucunda muhakkik bir yoruma ulaşacaktır. Genel kanı olarak iftira yorumu da yapabilir. Bunu bilemeyiz. Bir ceza teklif eder ilçe müdürlüğü suçlamayı ve cezasını size tebliğ eder. Sizin savunma sonucu bir alt cezayı verebilir (daha önce ceza almadıysanız)
Yer değiştirme bir ceza değildir. Muhakkik bu teklifi o kurumun işleyişini bozan, o kurumda kalmaması gerektiğini düşündüğü kişiler için teklif eder. İlçe müdürlüğü uygun görürse değişiklik yapılır.
Uygun görmezse değiştirmez.

victorious
02 Şubat 2024 17:30

Fikri olan var mı?


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK