Sözleşmelinin Sağlık Özür Raporu

Yakuti
07 Ağustos 2018 01:42

İyi geceler.Hocalarım, içinden bir türlü çıkamadığımız bir muğlaklık var. Oda şu, sözleşmelilerin sağlık özrü atamasında,
kendisi, eşi ve çocukları ile anne, babasının hastalığının öğretmenin görev yaptığı yerde Devlet ve üniversite hastanesinde tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin alacakları sağlık kurulu raporlarını, ifadesinde annemin tedavi gördüğü şehirdeki onkoloji doktorundanmı raporualıp görev yaptığımız şehirdeki hastaneye götürücez?
Bir türlü içinden çıkamadım

Yakuti
07 Ağustos 2018 01:57

Bana çok acil aydınlatıcı bilgileriniz gerekiyor çünkü bir an önce raporu hazırlamamız gerek.Hem bayram tatili araya girecek hemde vakit çok sıkışık. Ayrıca yarın Çorum tıp fakültesine rapor için başvuru yapacağım.
Son bir ricam da, acaba meb geçerli kabul etmesi için anneme alacağım raporda açıkca nasıl bir ifade olması lazım...
Bana bu konularda yarımcı olmanızı yürekten temenni ediyor saygılar sunuyorum.

wesser
07 Ağustos 2018 08:06

Raporu görev yaptiginiz yerden alacaksınız.(Muş)
Mus'ta tedavisinin mümkün olmadığı yazacak raporda.
Sağlık raporunu , nüfus kayıt örneğini ve dilekcenizi Mus il milli eğitim vereceksiniz.Onlar bakanlığa gönderecek.

Yakuti - 07 Ağustos 2018 21:42
Annem 2002 den beri Çorum tıp fakültesi araştırma hastanesinde tiroit kanseri beyin tümörü tedavisi ve medikal onkolojisi tedavisi görmekte.Bu sebeple bu hastaneden bu perşembe ( kardiyoloji, Beyin cerrahisi ve Medikal Onkoloji polikilinijlerinden olmak üzere 3 birimden heyet raporu başvurusu yaptık) durum bildirir heyet raporu alacağız. Bu raporla Muş tıp fakültesine başvurmamız ne gibi sonuç getirir ve muş il sağlık müdürlüğüne de başvurmamız gerekirmi.. Teşekkürler
wesser - 07 Ağustos 2018 21:55
Öğretmenin görev yaptığı yerde Devlet ve üniversite hastanesinde tedavisinin mümkün olmadığına dair rapor istendigi için görev yaptığınız yerden alacaksınız. Burada tedavi olamayacagi için Corum'a gitmem lazım diye bir anlam çıkacak. Corum'dan raporu alıp Muş Devlet hastanesine gösterebilir,durumu anlatırsınız. Yardımcı olabilir belki.
Yakuti - 07 Ağustos 2018 23:02
Çok sağolun değerli görüşleriniz için... Üniversite hastanesinden alınan sağ.kur.raporunu muş üni hastanesine mi yoksa devlet hastanesinemi göstereceğim. Zaten annemin rapor için muşa gelmesi çok zor. Çorumdan aldığım raporu dikkate almak zorunda olmayacaklarmı.
Yakuti - 07 Ağustos 2018 23:12
Ayrıca değerli hocalarım. Önemli bir noktada vukuatlı nüfus kayıt örneğinde. Edevletten çıkarmak istediğimde ailemin tüm bireylerini vermiyor.Eşim çocuklarım ve annem babam.bu yeterli olacakmı. Bir hususta aynı ilde bir kardeşim var fakat o merkez ilçede.annem benim adreste.acaba kardeşimin ilde varlığı bakımı benim üzerime ama bir sorun çıkarırmı.
kuru
07 Ağustos 2018 08:52




Sözleşmeli Öğretmenlerin Sağlık Özrüne İlişkin Duyuru

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar, Bakanlık Makamının 02/08/2018 tarihli ve 49969 sayılı Makam Onayı çerçevesinde kendisi, eşi ve çocukları ile ana ve babasının hastalığına bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Bu kapsamda başvuruda bulunacak sözleşmeli öğretmenler; kendisi, eşi ve çocukları ile anne, babasının hastalığının öğretmenin görev yaptığı yerde Devlet ve üniversite hastanesinde tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin alacakları sağlık kurulu raporlarını, vukuatlı nüfus kayıt örneği ile tedavi yaptıracakları illeri belirtir dilekçelerini 27-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları il millî eğitim müdürlüklerine ibraz edeceklerdir.

İl millî eğitim müdürlükleri öğretmenlerin bu başvurularına ilişkin belgelerini en geç 5 Eylül 2018 tarihine kadar Bakanlığımıza göndereceklerdir.

Atamalar sözleşmeli öğretmenlerin atanmak istedikleri illerde alanları itibarıyla ihtiyaç olması ve boş pozisyon bulunması halinde gerçekleştirilebilecektir.

Yakuti
07 Ağustos 2018 01:51

Açıkca belirtmek gerekirse, ""ben örneğin muşta görev yapıyorum.Annem Çorumda yaşıyor ve Tıp fakültesi medikal onkoloji bölümünde tedavi görüyor.Muşta'da medikal onkoloji birimi yok."" şimdi bu durumda sağlık kurulu raporunu mebin duyurusunuda dikkate alırsak pozisyonumun bulunduğu ilin hastanesine mi sağlık kurulu raporu almak için başvuru yapıcam yoksa Çorum tıp fakültesinden alacağım sağlık kurulu raporunumu muş il mem e vereceğim.
İnanınız kafam allak bullak.Bana mebin sözleşmelilerle ilgili duyurusunu dikkate alarak açıklama yaparsanız duacınız olacağım.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK