Sözleşmelinin Sağlık Özür Raporunu Nereden Almalıyım?

Yakuti
07 Ağustos 2018 21:33

Değerli hocalarım, acil cevaplarsanız sevinirim...
Çorum tıp fakültesinden perşembe günü sağlık kurulundan annem için alacağım sağlık kurulu raporunu muş tıp fakültesinemi aktatacağım yoksa il sağlık müdürlüğünemi.
2. Sorum, muşta onkoloji polikiliniği yok.Hem devlet hastanesinde hemde tıp fakültesinde.Acaba sağlık özrü atanma şansım ne kadar olur.Teşekkürler

öğretmeniiimmm
08 Ağustos 2018 02:29

Sayın hocam;
Öncelikle geçmiş olsun. Sağlık özrü tayininde, tayin isteyebilmeniz için sizin ya da bakmakla yükümlü olduğunuz yakınınızın çalıştığınız yerde tedavisinin mümkün olmaması gerekiyor. Bu bir maduriyet olduğu için, bakanlık sağlık özründen tayin hakkı veriyor.
Eğer annenizin tedavisi için kesin bir şekilde şart olan uzman doktor, çalıştığınız yerde bulunmuyorsa tayin isteyebilirsiniz. Kesin bir şekilde şart şu demektir : Örneğin şeker hastalığında dahiliye uzmanı yeterlidir. Ancak endokrin uzmanı şeker hastalığı tedavisinde daha uzmanlaşmış bir alandır. İşte şeker hastası birisi benim çalıştığım yerde endokrin uzmanı yok diyerek tayin isteyemez, çünkü sağlık bakanlığı dahiliye uzmanını hastalığın tedavisi için yeterli görmektedir. Bundan dolayı alınacak rapordaki ifade çok önemlidir.
Alacağınız raporda annenizin tedavisi için onkoloji uzmanının olduğu yerde tedavisi uygundur yazarsa, Muş il sağlık müdürlüğünden muş ilinde onkoloji doktorunun bulunmadığına dair belge alarak çalıştığınız kuruma dilekçeyle başvurursunuz.
Ancak raporda örneğin ''Onkoloji veya dahiliye uzmanı vs'' derse ve ilinizde o veya kısmındaki uzman varsa tayin isteyemezsiniz.

Yakuti - 08 Ağustos 2018 07:23
Çok teşekkür ederim hocam...İnanınız sizin kadar bu hususu aydınlığa çıkaran olmadı. Belki benim gibi binlerce arkadaşın sorusunada cevap vermiş oldunuz.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK