Stephen Hawking: Uzaylılar Mesaj Yollarsa Cevap Vermemeliyiz

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, uzaylıların Dünya ile iletişim kurması halinde onların mesajına cevap vermek konusunda insanların “ihtiyatlı” davranması gerektiğini söyledi. Hawking, “Gelişmiş bir uygarlıkla karşılamamız halinde Kristof Kolomb ile karşılaşan Kızılderililerin durumuna düşebiliriz. Biliyorsunuz o işin sonu iyi olmamıştı” dedi.

USA Today’in haberine göre; Hawking, CuriosityStream dijital video platformunda yeni yayınlanan 25 dakikalık bir belgeselde, “evrende en sevdiği yerleri” anlattı.

Uzayda keşfedilen ve Dünya’ya benzeyen gezegen sayısının giderek arttığını belirten Hawking, “Bunların bazıları ateş ve lavdan oluşan alev alev cehennemler, bazıları ölmekte olan yıldızların öldürücü X ışınlarına maruz kalarak oluşmuş dev elmas kütleleri… Ama bazıları Dünyamız gibi” dedi.

Yaşama uygun olabilecek en yakın gezegenin Gliese 832c olduğunu belirten Hawking, “Bu gezegen nefes kesici görünüyor, kütlesi dünyanın 5 katı” ifadesini kullandı. Gliese’nin Dünya’dakine yakın sıcaklıklara ve sıvı halde suya sahip olduğu keşfedilirse, yaşam bulma ihtimali de artacak.

Ancak uzayda zeki bir yaşam formu keşfedilmesi veya onların bize mesaj göndermesi durumunda insanoğlu ne yapmalı? Hawking, “Onlarca cevap vermek konusunda ihtiyatlı davranmak gerekiyor. Gelişmiş bir uygarlıkla karşılamamız halinde Kristof Kolomb ile karşılaşan Kızılderililerin durumuna düşebiliriz. Biliyorsunuz o işin sonu iyi olmamıştı” dedi.

Uzayda zeki yaşamın keşfedilmesi halinde bunun tarihin en büyük bilimsel keşfi olacağını belirten Hawking şöyle devam etti: “Bu keşif bizi değişime zorlayacaktır. Evrende benzersiz bir yerimiz olduğu fikrini terkedip daha merhametli ve daha alçakgönüllü davranmaya başlayacağız.”

 

 

 

HÜRRİYET

  • 3 0
  • 24 Eylül 2016 12:28 2.012
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    25 Eylül 2016 16:58
    0 0
    başım gözüm üstüne hawking amca.emrin olur.
  • serasker00
    25 Eylül 2016 02:15
    0 1
    Dişbudaktan yapılma beyzbol sopam var.İsmini de "2.haydar" koydum :D Sen merak etme stephen abi haydar ve ben uzaylılarla ilgileniriz:D
  • carpediem03
    25 Eylül 2016 00:58
    1 0
    Dün mesaj yolladılar yanlışlıkla cevapla butonuna basmış bulundum :(
  • melekcik4242
    24 Eylül 2016 17:59
    3 0
    Dünyadakilerle bile anlaşamayan insanlık uzaylılarla mı anlaşacak. İlk önce kendi içimizdeki savaşa, ihanete son verelim. Ne yazıkki petrol aşkı, ülkelerçn menfaati, tüketim çılgınlığı ....vb varken hiçbir zaman normale dönmeyecek dünyaya uzaylılar çok ağır gelir. Hawking zeki adam görüyor . İyilki carsın Hawking!!!
  • Beyefendi006
    24 Eylül 2016 15:48
    1 1
    Uyarı için teşekkürler hawking ;)
  • ssszmzh
    24 Eylül 2016 13:43
    5 2
    Başka bir sitede okumuştum bu habere yorum olarak "Son görülmeyi de kapatalım." demişler. Bence korkmaya gerek yok. Şayet evrende bizim gibi canlılar varsa onlarla tanışmaktan daha güzel bir keşif olabilir mi? Mutlaka cevap vermeliyiz. Hatta cevap olarak aşağıdaki satırlar gayet uygun olur:
    Gelin tanış olalım,
    İşi kolay kılalım.
    Sevelim sevilelim,
    Uzay kimseye kalmaz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK