Süreç Odaklı Değerlendirmenin Sıklığı Ne Olmalı? Buna Güç Yeter Mi?

justintime
18 Şubat 2024 00:08

Merhaba, Ortaokul Genel Müdürlüğünün Süreç Odaklı Sınıf içi Değerlendirme videolarını seyrettim. İlköğretim Genel Müdürlüğünün de benzer videoları vardır zannıyla google'dan arattım ama sonuç alamadım. Rehber kitaplar vs. de yayınlanmış ama sadece ikinci dönem Matematik'ten 28, Fen Bilimlerinden 13 Türkçe'den 44, Hayat Bilgisinden 25 olmak üzere toplam 110 kritik kazanım var. 30 öğrenciyi her bir kazanım için ayrı ayrı değerlendirmeye çalışırsak 3300 değerlendirme yapar. Bir etkinlikle birden fazla kazanımı değerlendirmek mümkün olabilir belki ama hakkıyla yapmaya kalkarsak bu işe hakikaten güç yeter mi? Acaba kendime bir printer monte ettirsem de ağzımdan çıkan her geri bildirimi yazdırsam mı diyorum. Siz hangi sıklıkla değerlendirme yapıyorsunuz? Ünite sonlarında mı, haftalık mı, yoksa kazanım kazanım mı?

davlumbaz
18 Şubat 2024 09:30

Kritik kazanımlar ders ders listelenir. Konu işlenirken de kazanımı kavrayıp kavramadığına göre işaret konur. Ben dijital tercih ediyorum, telefondan işaretleme yapıyorum. Karşısında işaret olmayan vars konu bitiminde onlara da soru soruyorum.

hayatbilgisi_ - 19 Şubat 2024 10:20
Bunun için uygulama mı kullanıyorsunuz hocam?
davlumbaz - 19 Şubat 2024 15:17
Ben Bilim ve Sanat Merkezi'nde çalışıyorum. Bilsem modülünde yazılı sınav olmadığı için süreç değerlendirme var ve formlar da sürekli aktif. Derste işledikçe işaretleyip kaydediyorum. Eskiden sadece dönem sonlarında açıldığından kazanım listesini tablo halinde yazıp her öğrenci için 1'den 5'e kadar kurşun kalemle puan yazıyordum. Aynı kazanımı tekrar işleyince değiştiriyordum.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK