Telafi Eğitimi Okullar Açılınca da Sürecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında yapılan etkinliklerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı. 81 ilde 22 bin okulda planlanan 493 bin etkinliğe yaklaşık 8 milyon öğrencinin katıldığını belirten Bakan Selçuk telafi eğitiminin okullar açılınca da süreceğini söyledi.

 

Ziya Selçuk 5 Temmuz’da başlayan Telafide Ben de Varım programında ilk günden bu yana gittiği şehirlerde yaptığı etkinlikleri Hürriyet için değerlendirdi. “21 Haziran'da öğrencilere yönelik sosyal, duygusal, akademik desteklerle bir an önce nefes almak için etkinlikleri başlattık” diyen Selçuk şöyle konuştu:

“30 Haziran’da Hakkâri'deydim. Öğrencilerimle yaz kampına katıldım. Ateş yaktık, voleybol oynadık, Zap Suyu’nda rafting yaptık. Ardından Gaziantep’te öğrencilerimle buluştum. Spor Köyü, Masal Parkı ve Bilim Çadırı'nda yüzlerce etkinlik planlanmıştı. Katılabildiklerime ben de dâhil oldum. Antep’te mutfağa da girdik birlikte. Ünlü şeflerin de desteğiyle yuvalama yaptık. İstanbul’da vapur gezisiyle tarih dersi yaptık, ağaç diktik, golf oynadık, Ankara’da bisiklete bindik.  

KAMP ATEŞİNDE KİMYA, AĞAÇLARDA BİYOLOJİ VAR

“Çocuklarımız tabiatın atmosferinde, fiziksel ve zihinsel gelişimleri için tırmanma, yön bulma, okçuluk, binicilik, düğüm atma, yürüyüş, telsiz, hijyen ve değerler eğitimi gibi onlarca etkinlik yapıyorlar, yeni dostluklar ediniyorlar. Her ilde 50 bine yakın etkinlik var. Bu etkinliklerin tamamının içinde müfredat var bir yandan da… Futbolun, voleybolun, basketbolun, kanonun, okçuluğun taktiklerinin içinde matematik var, fizik var, mantık var, konsantrasyon var, motivasyon var... Yakılan kamp ateşinde kimya var, gölgesine sarılıp dallarını okşadığımız ağaçlarda biyoloji var. Rafting sporunda denge var, suyun gücünü hissetmek var. Tüm bunları deneyimleyerek öğrenmek paha biçilemez. Biz orada sadece rafting yapmadık, coğrafya dersinin derinliklerine daldık. Zap nehrinin debisini keşfederek fizik dersine geçtik; suyun kaldırma kuvvetini, itme çekme kuvvetini, hareket kavramını işledik. Çocuklar “Ziya Hoca görüşürüz.” dediler. Özgüvenleri, kişiliklerin gelişim çağında yakaladıkları bu fırsatları görmek beni çok heyecanlandırdı.”

 TELAFİ EĞİTİMİ OKULLAR AÇILINCA DA SÜRECEK

“Telafi eğitiminin yaz dönemi etkinliklerini kastediyorsanız bana sürekli “Ziya Öğretmenim okullar açılınca da bu faaliyetler devam edecek değil mi?” diye soruyorlar. Evet, okullar açıldığında da müfredatın ta kendisi olan bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Biz salgın döneminin telafisini kısa dönemli olarak planlamadık. Ulusal Destekleme Programı adını verdiğimiz bir çalışmamız var. Salgın dönemi herkes için çok zordu. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve elbette velilerimiz çok yoruldu. Bu nedenle telafi programımızda yaz dönemini sosyal duygusal telafi ağırlıklı öngördük. Yoğun akademik çalışmaları yeni eğitim öğretim yılı için planlıyoruz. Akademik eksiklikler için öğretmenlerimiz, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerimizin akademik gereksinimlerinin tespitini yaparak sınıf düzeyinde destek programı hazırlayacaklar. Çalışmalarımız başladı. Bu program, bir buçuk yıl sürecek.”

 

Abdullah Şanlı /

  • 2 28
  • 21 Temmuz 2021 10:03 9.545
  • Aktif Haberler
  • denizbeyaz
    24 Temmuz 2021 18:17
    2 0
    Tamam sürsün de iki de bir ücret onayı, program isteniyor. Bakanlık yapılsın diye uğraşıyor ilçe milli eğitim müdürlükleri işi yokuşa sürüyor.
  • cbci
    24 Temmuz 2021 15:02
    4 0
    Sürsün sürsün. Görev almak isteyen alsın, istemeyen almasın. Herşey gönüllü olduğu sürece sorun yok.
  • korhan83
    23 Temmuz 2021 18:40
    6 1
    Hafize Ana gibi elinde zili vardı şimdi Evin Ana olmuş... Gelin gelin Evin Ananızın çorbasını için reklamı geldi aklıma?
  • RhEmek
    22 Temmuz 2021 18:12
    8 1
    Eylül ayı geldiğinde konuşulacak tek şey, ek ders ödenecek mi ödenmeyecek mi meselesi olacak. Geçen sene malum bir ilki yaşadık o yüzden telafiye gelinceye kadar ohoooo!
  • soner_tansel
    22 Temmuz 2021 17:05
    11 1
    çoğunuz şikayet ediyorsunuz ama telafi eğitimini kapmak için bir sürü öğretmen birbirleri ile yarışıyor
    ek dersin yarısını bile verseler yok demeyecek bir sürü öğretmen var, mesela benim okulumda maddi anlamda zengin olan öğretmenler veriyor
  • göbekligeneral
    22 Temmuz 2021 12:21
    10 1
    Hem yoruldular diyor hem telafi eğitimi koyuyor kel alaka .
  • nez_50
    22 Temmuz 2021 10:45
    13 1
    Öğretmenler ölsün herkes kurtulsun en temizi bu!!
  • feyzavedat
    22 Temmuz 2021 00:20
    20 1
    Belirli Gün ve Haftalar kısmına da Telafi Haftası koyduk mu tamamdır. Telafi mezuniyetleri de yapmak gerek şimdi !!!
  • 12345
    21 Temmuz 2021 22:27
    28 1
    Bence de hep devam etsin. Dinlenmeden yeni eğitim yılına başlanınca çok verimli olunur. Kışın telafisi yaza, gündüzün telafisi akşama sarkarsa daha isabetli olur. Kutluyorum telafide ben de varım. Bence her yılın telafisi bir sonraki yıla gelenekselleştirilmeli. Acaba telafi diploması da düşünülüyor mu?
  • oddoman
    21 Temmuz 2021 20:09
    32 1
    Öğretmenleri o kadar bıktırdınız ki...
    Mesela şu yukarıdaki yazıyı bile çoğu öğretmen okumamıştır.
  • Migren
    21 Temmuz 2021 13:40
    21 1
    "Telafi eğitim" başlığı sürekli devam edilecek bir aktivite için uygun değil sanki. Onun yerine ".... Gelişim programı" gibi başlıklar bulunabilir. Telafi kavramında veliler sevinecek diye öğretmenleri küstürmeye gerek yok bence.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK