Teog'un Yerine ' Sınavsız Model Seçeneği' Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili olarak "Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor" dedi

“TEOG kalkıyor mu?” sorusuna Tekin,  "Cumhurbaşkanımız böyle söylediğine göre kalkacaktır." ifadesini kullandı.  

Kanal 24 Televizyonu'ndaki canlı yayında soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Erdoğan'ın TEOG sistemiyle ilgili açıklamalarının ardından bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturulduğunu, çalışma verilerinin Erdoğan'ın onayının ardından kamuoyuyla  paylaşılacağını açıkladı.

Tekin TEOG’la ilgili şöyle konuştu: “Şunu kabul etmek lazım, ideal olan şey, ortaöğretime geçiş sürecinde,  ilkokul, ortaokul çağındaki çocukları, herhangi bir sınav baskısı ile  baskılamadan, bir stres altına sokmadan lise eğitimine devam etmesini temin etmek. İdeal olan bu. Ama Türkiye'nin kendine özgü koşulları, lise sayısının fazlalığı, liseler arasındaki eğitim anlamındaki kategorileştirme gibi faktörler  göz önünde bulunduğunda Türkiye, kendi öznel koşulları itibarıyla böyle bir sınav süreci çözüm olarak üretmiş. Ama bu ideal ve doğru çözüm değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2013'ten beri talimatları bu yönde. Yakın bir  zamanda, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum. Bu talimat sonrası zaten Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışmaya  başladık. Çalışma verilerini, sayın Bakanımıza, sayın Başbakanımıza arz edip Cumhurbaşkanımızın onaylarını aldıktan sonra, kamuoyuyla da paylaşmış oluruz" 

Tekin, "Sınavsız bir model olur mu?" sorusunu yanıtlarken, "Olmalı. Onun alt yapısı oluşturulmalı. Öyle düşünüyorum" dedi. 

 

Egitimhane.com

  • 3 15
  • 18 Eylül 2017 15:00 5.155
  • Aktif Haberler
  • ahmetgul05
    20 Eylül 2017 10:35
    0 0
    Teog sbs den, sbs oks den iyiydi.İnşallah gelecek sistem teog dan daha iyi olur.Keşke bunu çocuklarımızı sınav yarışında hırpalamadan önce kaldırsalardı.Bir çok arkadaş o günlerde çocuğuyla kopan ilişkilerini maalesef düzeltemedi.
  • gülbahçem
    20 Eylül 2017 07:56
    0 0
    ''ilkokul, ortaokul çağındaki çocukları, herhangi bir sınav baskısı ile baskılamadan, bir stres altına sokmadan lise eğitimine devam etmesini temin etmek. İdeal olan bu. 'ifadesine bakarak....yazılı ve sözlü sınavlar....öğrenciyi strese soktuğu için kalkacak mı...karne verilecek mi..yoksa karne de mi yok..
  • nava
    19 Eylül 2017 23:27
    2 0
    Teogun kaldırılması acaba çocukları sınav stresinden çıkarıp, "şimdi ne yapcaz ? " " Ne için ne kadar çalışacağım?" " Bu işin sonu nereye varır?" " İstediğim mesleğe hangi yoldan giderim?" Stresine mi girecekler belli değil!
  • halilhoca
    19 Eylül 2017 22:35
    4 0
    Tekin, "Sınavsız bir model olur mu?" sorusunu yanıtlarken, "Olmalı. Onun alt yapısı oluşturulmalı. Öyle düşünüyorum" dedi.
    Sayın müsteşarın açıklamasına bakınca
    Eğitimin Bakanlığı nın başındaki yetkililer de TEOG un kaldırıldığını bizim gibi Tv den öğrenmişler galiba.Sonrası için henüz plan yokmuş.Aceleyle bir şeylere karar verecekler gibi duruyor.Hayırlısı olsun artık.
  • kutlu11
    19 Eylül 2017 11:28
    6 0
    İsteyn İstediği Liseye Nasıl Gidecek ,en Yakın Liseye Kaydolacakmış.bana En Yakın Liseye Kesinlikle Göndermeyeceğim.sınavı Kaldırmak Yerine Gönüllü Yapın İsteyen Girsin Yarışsın İstemeyen En Yakın Liseye Girsin.
    Benim Kızım 8.sınıfta Ve Yaz Boyu Ders çalıştı.iyi Bir Fen Lisesinde Okumayı Fazlasıyla Hakediyor.
  • temel_61
    18 Eylül 2017 22:18
    2 2
    okul yönetimleri,öğretmenler,öğrenciler,veliler olağanüstü sınav stresinden kurtulmalı artık.... ilkokul 1 den itibaren okul yönetimlerine,öğretmenlere,özellikle de öğrencilere ve velilere "güçlü mesaj" verilirse herkes istediği liseye yönelecektir. "güçlü mesaj" ,uygulanabilir disiplin yönetmeliği ile desteklenirse temel eğitimden ortaoğretime geçişte sorunlar en aza inecektir.
  • endorfin2000
    18 Eylül 2017 21:48
    3 0
    sbs ile başlayan olağanüstü "stres" teog la doruk noktasına ulaştı.örneğin; bu yıl il dışı tayinlerde teog başarısı düşük okulu çok başarılı, bu yıl teog başarısı her yıl yükselen okulu başarısız gösteren okul yöneticileri ve sendika temsilcileri yanlış tercihte bulunmama sebep oldular. son 3 yılda teog başarısı hızla düşen okulu iyi; son 2 yılda teog başarısı hızla yükselen okulu başarısız olarak yansıtmak nasıl bir değerlendirmedir? anlayamadım.
  • maviii35
    18 Eylül 2017 20:47
    5 1
    mülakatla liseye alırlarmış bir de :)
  • murats-32
    18 Eylül 2017 20:25
    8 0
    İmam hatip projesi bu Teog yüzünden patladı kimse bu okullara öğrencisini kayıt ettirmiyor. Hemen hemen tüm lise düzeylerinde eğitim kalitesi düştü çünkü öğrenciler orta okulda sadece test çözmek için yetiştiriliyor liseye gelince konular onlara uzaydan gelmiş gibi geliyor. Daha bu düzen çok değişir bu toprak daha çok su götürür. Dibi bulmuş bir eğitim sistemimiz var artık bir klasik haline geleni hep uygulana politika olarak geriye dönüş yapılacak eskisi gibi sınavsız genel liseler ve her ilde veya birkaç ilde bulunan özel okullara sınavla öğrenci alınan okullar bulunacak. Hoşgeldizin 90' larda uygulanan ve 2000 lerin ortasına kadar devam eden sisteme.
  • cbci
    18 Eylül 2017 19:29
    11 0
    90 lı yıllarda anadolu liseleri şimdiki gibi her sokak başında yoktu. her ilde bile bulunmazdı. fen liselerini de düşünün artık. bunların sınavı merkezi oluyordu ve isteyenler giriyordu. şimdi getirilmesi düşünülen sistem buna benzer. tek farkı eski kalitede okullar yok.
  • demiroz22
    18 Eylül 2017 18:32
    8 9
    düz liseler vardı eskiden ne doktorlar avukatlar öğretmenler bu düz liselerde okuyup üniversiteye gittiler ben bile endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ve Çanakkale Eğitim Yüksek okulunu kazanıp öğretmen oldum bana göre Norveç gibi evine en yakın okul en iyi okuldur
  • php_korsan
    18 Eylül 2017 17:51
    2 13
    8.sinifi bitiren artık istediği okula gidebilecek
  • ibrahimt45
    18 Eylül 2017 17:27
    6 10
    sınav kaygısıyla küçücük çocuklara yüklenen sorumluluk bir o cocuklar kadar psikolojisi alt üst olan aileler. İnşallah daha aydınlık nesiller için merkezi sınavlar bir daha olmaz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK