Turaç Korkmaz Kardeşler İlkokulu (ERZURUM AŞKALE)

Turaç Korkmaz Kardeşler İlkokulu

TÜM OKULLAR -> ERZURUM -> AŞKALE
Kurum Kodu717680
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Öğretmen Sayısı11
Öğrenci Sayısı100
Telefon04424272055
Web Sitesihttp://turacortaokulu.meb.k12.tr
Turaç Köyü
Güncelleme Tarihi26 Şubat 2014
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: UĞUR CANBOLAT (26 Şubat 2014)

Kuruluş Yılı : 1966

Telefon : (0 442) 4272055

Elektronik Posta : http://turacortaokulu.meb.k12.tr

Açık Adresi : Turaç Köyü

Yerleşim Yeri Türü : Köy

İlçe Merkezine Uzaklığı : 33 km.

İlçe Merkezine Ulaşım : İlçeye ulaşım köy minibüsü ile sağlanmaktadır. Minibüs her sabah gider ve akşam döner. Bunun dışında özel araç ve ticari taksi ile ulaşım yapılmaktadır.

İl Merkezine Uzaklığı : 88 km.

İl Merkezine Ulaşım : Köy minibüsüyle ilçeye ilçeden de belediye minibüsüyle il’e rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır.

Okul Hakkında Bilgi : Okulumuz 1966 yılında iki derslik ve tek lojman olarak yapılmıştır. Bu binada sadece ilkokul olarak hizmet verilmiştir. İhtiyaç duyulması nedeniyle sanırım 2002 yılında bu binanın yanına tek derslik ve tek lojmandan oluşan bir bina daha yapılmıştır. Bu iki binada hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerine ders verilmiştir. İlkokul sabahçı ortaokul öğlenci olacak şekilde ikili eğitim öğretim yapılmıştır.
Ancak, bu iki bina da eğitim öğretim ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiştir. 2013 yılının yaz döneminde 1966 yapımı olan bina tamamen yıkılarak yerine 9 derslik, müdür odası ve öğretmenler odasından oluşan, eski okula kıyasla oldukça modern ve ihtiyacı karşılayabilecek yeni bir okul yapılmıştır. Yeni yapılan okulumuzda ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul birlikte eğitim öğretim görmektedir.
Eskiden iki lojmanı bulunan okulumuzun şuan 4 lojmanı bulunmaktadır. Lojmanlar 1 salon, 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaletten (2+1) oluşmaktadır. Lojmanların durumu oldukça iyidir.
Okul ve lojmanlarımız merkezi kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.
Oklumuzda şuan 11 öğretmen, 100’ün üzerinde öğrenci ve 1 hizmetli bulunmaktadır.

Köy Hakkında Bilgi : Köyün insanı ve öğrencileri iyidir. Saygıda kusur etmezler. Siz iyi olduğunuz sürece köyde hiçbir sıkıntı çekmezsiniz. Türkmen bir köydür. Yaklaşık 80 haneden oluşmaktadır. Nüfusu yaklaşık 800’dür. Köy yolunun yaklaşık 22 kilometresi asfalt 11 kilometresi stabilizedir.
Köyün olumsuz yönü internetin olmaması ve biraz ilçe merkezine uzak olmasıdır. Köyde şuan sadece Turkcell şebekesi çekmekte ve Turkcell Vınn ile 2G hızında internete girilebilmektedir.

İklimi Hakkında Bilgi : Bilindiği üzere Erzurum kışıyla ünlü bir şehrimizdir. Kar yağış oranı yüksektir. Ama o kadar soğuk değildir ve günlük yaşamı olumsuz yönde nadir etkilemektedir. Kar yağışı aşırı derecede olursa bir kaç gün yol kapanmaktadır. Bu çok nadir görülen bir durumdur. Bazen aşırı kış nedeniyle elektrik arızaları da olmaktadır ama okulun jeneratörü olduğu için bu engelde aşılmış durumdadır.



Gönderen: Gizli (19 Haziran 2012)

2005 te asker öğretmen olarak çalıştım. ulaşımı hangi gün gidip gitmeyeceği belli olmayan; gittiği zaman sabah gidip,akşam dönen zeki abinin midibüsü. telefon ancak kızıldağın tepesinden çeker. aşağı yukarı 2 km yürümeniz gerekir. kışın elektriler kesildiği zaman 15 gün... gelmeyebilir. kışın yollar kapandığı zaman bir hafta açılmayabilir. öğrenciler gayet saygılı. bir dediğinizi iki etmezler. okul başarısı düşük. 3 sınıf var. 4'e kadar sabahçı, 8'e kadar öğlenci. okulda müdür sizsiniz. kuş uçmaz, kervan geçmez. sizi kimse sormaz..... anladınız değil mi? halkı Türkmen hanefi...



Gönderen: Gizli (03 Mart 2012)

Kuruluş Yılı : 1966

Telefon-1 : (0 442) 4272055

Elektronik Posta : 483848@meb.k12.tr

Açık Adresi : Turaç Köyü

Yerleşim Yeri Türü : Köy

İlçe Merkezine Uzaklığı : 38 km.

İlçe Merkezine Ulaşım İmkânları : İlçeye ulaşım sabah giden akşam köye geri dönen bir köy minibüsüyle sağlanmaktadır

İl Merkezine Uzaklığı : 88 km.

İl Merkezine Ulaşım İmkânları : Köy minibüsüyle ilçeye ilçeden belediye minibüsüyle ile rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır.

Okul Binası İle İlgili Açıklamalar : Biri 2 derslikli biri ise tek derslikli olmak üzere 2 binadan oluşmaktadır.

Lojman Durumu : Var

Lojman İle İlgili Açıklamalar : 2 odalı bir bayan bir de erkek lojmanı bulunmaktadır. Lojmanlar kaloriferli değildir.

Yerleşim Yerindeki Kiralık Konutlar İle İlgili Açıklamalar : köyde kiralanacak konut bulunmadığı için tüm öğretmenler lojmanlarda ikamet etmektedir.



Gönderen: Gizli (11 Eylül 2011)

107 öğrenci var



Gönderen: Gizli (31 Mayıs 2011)

biraz dağın tepesine doğru çıkılırsa turkcell çekiyomuş bi noktada :)



Gönderen: Gizli (14 Mayıs 2011)

Ayrıca Telefon Çekmiyorr:((((



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK