Türk Masalları Kitaplaştırılacak

“Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler” proje toplantısı yapıldı.

 

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının özgün çalışmalarından biri olan “Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler Projesi”nin ilk toplantısı 1 Mart 2019 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Dr. Zeki ERASLAN, “Çocuklar İçin Türk Masallarından Seçmeler” projesinin önemine değinerek Türk masallarının çocuklara uygun hale getirilmesiyle bu alandaki büyük bir boşluğun doldurulacağını ve önemli bir kültür hizmetinin yerine getirileceğini söyledi.

İlk toplantıda çocuklar için uygun olduğu düşünülen birçok Türk masalının; Türk dili ve edebiyatı, Türk halk edebiyatı, çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatı, eğitim bilimleri, çocuk pedagojisi ve sınıf öğretmenliği sahalarında çalışan uzmanlarca tasnifi yapıldı. Üzerinde durulan ve tartışılan metinler arasından ilk etapta 5 masalın seçilerek çocuklara daha uygun hale getirilmesi hususunda mutabakata varıldı.

Ankara’daki hizmet binasında yapılan söz konusu toplantıya Atatürk Kültür Merkezi Başkan Vekili ve Proje Yürütücüsü Dr. Zeki ERASLAN ile Başkan Yrd. Dr. Adem UZUN, Bilim Kurumu Üyelerimiz Prof. Dr. Fatma Ahsen TURAN ve Prof. Dr. Mehmet Naci ÖNAL ile Prof. Dr. Feyzi ERSOY, Doç. Dr. Habibe YAZICI ERSOY, Dr. Öğr. Üyesi Leyla ERCAN, Dr. Öğr. Üyesi Sevil BÜYÜKALAN FİLİZ, Arş Gör. Pamuk Nurdan GÜMÜŞTEPE ve Sınıf Öğretmeni Tuğba HARMANKAYA katıldı.

Seçilen masal metinlerinin 4-8 yaş aralığındaki çocuklara uygun hale getirilmesiyle ilgili yazın çalışmalarına başlanması ve hazırlanacak kitapların “Masal Masal Türkiye” adıyla yayımlanması kararıyla toplantı sona erdi.

 

AKM

  • 3 0
  • 10 Mart 2019 11:38 2.250
  • gnrselanik
    10 Mart 2019 20:05
    4 0
    http://ekitap.kulturturizm.gov.tr/TR-78473/masallar.html
  • php_korsan
    10 Mart 2019 13:13
    2 1
    Hattâ dünyadaki çocuk masal ve klasiklerinin ekitap formatı bile var ipadimde yüklü.Ozel yayıncılar bu işi daha iyi yapıyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK