Türkiye Maarif Vakfı Kazakistan'da İlk Okulunu Açıyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile imzalanan protokol ile Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan Talgar Lisesinin yönetimi Türkiye Maarif Vakfı tarafından devralındı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye Maarif Vakfı’na devredilen, 350’si yatılı olmak üzere 500 öğrenci kapasiteli Talgar Lisesi, yeni eğitim-öğretim dönemine Türkiye Maarif Vakfının yönetici ve eğitimci kadrosu ile başlayacak.

İmza töreninde konuşan DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile 24.05.2010 tarihinde kurulan DATÜB’ün, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Ahıska Türklerinin birlik ve beraberliğini tesis etmek, milli kültürünü geliştirmek ve eğitim alanında çalışmalar yapmak üzere kurulduğunu vurguladı. Bu amaçla Türkiye Maarif Vakfı ile de eğitim alanında ortak çalışmalar ve projeler yürütmeyi hedeflediklerini ve bu protokolü de bu çerçevede değerlendirdiklerini vurguladı. Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün de törende yaptığı konuşmada, Türkiye Maarif Vakfının birikimi ve tecrübesi ile Talgar Lisesinin kalitesini yükseltip geliştirerek uluslararası standartlara uygun hale getirileceğinin altını çizdi. Akgün, ayrıca bu protokolün, Türkiye Maarif Vakfının Kazakistan eğitim sektöründe yapacağı yatırım ve projelerininin, DATÜB ile işbirliğinin önünü açacağını vurguladı.

Yurt dışında okul öncesinden yüksek öğretime eğitimin her aşamasında iyi insan yetiştirmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfının 2017-2018 eğitim öğretim döneminde eğitim vereceği okul sayısı, Talgar Lisesi ile birlikte 49’a çıkmış oldu.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK