Üstünler İçin Ortaokul Çok Geç

Üstün Zekâlı ve Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi'nde; Türkiye'de nüfusun yüzde 2'sini oluşturan üstünler için eğitimin ortaokuldan değil anaokulundan başlaması gerektiği sonucu çıktı

ZEYNEL YAMAN

Türkiye'de nüfusun yüzde 2'sini oluşturan üstün zekâlı çocukların eğitimi konusunda uluslararası bir kongre düzenlendi. "IV. Üstün Zekâlı ve Yeteneklilerin Eğitimi: Üstünler ve Gelecek" temalı kongre, alanında uzman, uluslararası ve ulusal bilim insanlarını bir araya getirdi. Kongrede üstünler için eğitimin ortaokuldan değil anaokulundan başlaması gerektiği sonucu çıktı. Üstünler eğitimi konusunda uzman Prof. Dr. Taisir Subhi ve Prof. Dr. Sandra K. Linke, kongrede yaptıkları yaratıcılık ve üstünler eğitimi sunumlarıyla yurtdışındaki örnekleri hakkında bilgi paylaşımında bulundular. Kongreyi düzenleyen İstanbul Üniversitesi Üstün Zekâlılar Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Emir "Üstünlerin eğitimi ortaokuldan değil, anaokulundan başlamalı" dedi. Bilfen Yenişehir İlköğretim Kurumu Müdürü ve Proje Yöneticisi Sibel Dayıoğlu da Dünyanın 34'üncü, Türkiye'nin ise ilk ve tek "Öğrenme Stilleri Merkezi" hakkında sunum yaptı.

ÜSTÜN ZEKALI AVI BAŞLADI

Üstün yetenekli çocukların özel eğitim alabilmesi için yeni bir proje hayata geçirildi. Pilot bölge olarak seçilen Bahçelievler'de tespit edilecek üstün zekâlıların kendi yetenek ve becerilerine uygun şekilde eğitimlerini sağlamak amacıyla destek eğitim odaları açılacak. Bu odalarda teleskop, mikroskop, deney malzemeleri ve zekâ oyunları da yer alacak. 250 öğretmene özel program uygulanacak.

HABER
  • 2 0
  • 01 Ekim 2014 10:39 1.332
  • SABAH
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK