Yüksek Lisans Yapan Öğretmene, İlave Hizmet Puanı

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 03 Tem 2021 22:21:12
Sayfa bayağı hareketlenmiş yeni gördüm.Bazı dostlar bu puan olayı bir an da oldu zannediyor.2011 deki taslak şu şekildeydi:DOKTORA VE YÜKSEK LİSANS YAPAN ÖĞRETMENE EK PUAN

Milli Eğitim Bakanlığının taslak olarak yayınladığı Atama ve yerdeğiştirme yönetmeliğinde doktora ve yüksek lisans yapan öğretmenlere hizmet puanlarına ek puan verilmesi öngörülüyor.Hizmet puanları

MADDE 28- (1) Bir yıllık çalışmaları karşılığında olmak üzere, öğretmenlerden:

a) Birinci hizmet bölgesinde bulunan illerin;

1. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 10,

2. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 11,

3. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 12,

4. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 14,

5. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 16,

6. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 18,

b) İkinci hizmet bölgesinde bulunan illerin;

1. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 12,

2. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 13,

3. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 14,

4. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 18,

5. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 20,

6. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 22,

c) Üçüncü hizmet bölgesinde bulunan illerin;

1. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 14,

2. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 16,

3. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 18,

4. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 22,

5. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 26,

6. Hizmet alanındaki eğitim kurumlarında görev yapanlara 30

hizmet puanı verilir.

(2) Hizmet puanı, öğretmenin görev yaptığı her hizmet alanı için bu Yönetmelikle belirlenen puanın o hizmet alanındaki çalışma süresi ile çarpımı sonucu elde edilir.

(3) Hizmet puanının hesabına esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık gelen puanın 1/12'si esas alınır. Aydan artan süreler dikkate alınmaz. Yıldan artan süreler için hesap edilen hizmet puanının kesirli olması halinde kesirli puan tama tamamlanır. Bu şekilde hesaplanacak hizmet puanı, o hizmet alanı için bir yıl hizmet karşılığında öngörülen puandan çok olamaz. Aynı hizmet alanında bulunan eğitim kurumlarında geçen süreler birlikte değerlendirilir.

(4) Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir. Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenir.

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 03 Tem 2021 22:25:55
Bu gelişmelere bağlı olarak 10.ayın 15 i 2015 de bu sayfadaki ilk yorumum da bu şekildeydi:bakanlığımızın aldığı bu kararı uygulamaya koymasını bekliyoruz."Bir defaya mahsus olmak ve lisansüstü eğitimlerden yalnızca en yüksek öngörülen puan dikkate alınmak üzere doktora öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 90, tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 44, tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların hizmet puanlarına 36 puan eklenir."

Bu hükme göre,

1- MEB yüksek lisans ve doktora yapanların hizmet puanlarına, ilave puan ekleyecektir.

2- İlave hizmet puanı, öğrenim görenlere değil tamamlayanlara verilecektir.

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 03 Tem 2021 22:29:27
19 haziran 2020 deki resmi gazetede yayımlanan kanun ise şu şekildeydi;YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 17/4/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“l) Hizmet puanı: Hizmet alanları bakımından bu Yönetmelikte belirlenen puanlardan görev yapılan her bir hizmet alanı için öngörülen puanın o hizmet alanındaki çalışma süresi ile çarpımı sonucu elde edilen değerlerin toplamı ile 40 ıncı maddede belirtilen etkinliklere bağlı olarak verilen puanı,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu fıkralar eklenmiştir.

“(4) Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.

(5) Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir.

(6) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için %50 artırılarak belirlenir.”

“(7) İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) veya Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) koordinesinde yürütülen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve araştırma projesi yarışmalarında bireysel veya takım olarak ilk üç dereceye giren veya mansiyon ödülü alan öğrencilere bu kapsamda fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; ulusal ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 15, ikinci derece için 10, üçüncü derece veya mansiyon için 5 hizmet puanı; uluslararası ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 30, ikinci derece için 20, üçüncü derece veya mansiyon için 10 hizmet puanı verilir.

(8) Bu fıkrada sayılan yarışmalardan sadece biri ve bu yarışma için durumuna uygun en yüksek puan olmak üzere, ulusal veya uluslararası kapsamda düzenlenen bilimsel, sanatsal, kültürel veya sportif yarışmalarda bireysel veya takım olarak ilk üç dereceye giren veya mansiyon ödülü alan öğretmenlere; ulusal ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 20, ikinci derece için 15, üçüncü derece veya mansiyon için 10 hizmet puanı; uluslararası ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 35, ikinci derece için 25, üçüncü derece veya mansiyon için 15 hizmet puanı verilir.

(9) Öğretmenlerden;

a) Doktora mezunu olanlara 90,

b) Tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50,

c) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi hariç olmak üzere; tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara 30,

ç) İkinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10,

d) Uluslararası bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 5,

e) Ulusal bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 3,

f) En fazla bir adet olmak üzere başarı belgesi alanlara 3,

g) En fazla bir adet olmak üzere üstün başarı belgesi alanlara 4,

ğ) En fazla bir adet olmak üzere ödül alanlara 5,

h) eTwining programı kapsamında sertifikası bulunanlara 15,

ı) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili alanlara her bir patent tescili için 30,

i) Türk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescili alanlara her bir faydalı model tescili için 20,

j) Türk Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescili alanlara her bir tasarım tescili için 10,

hizmet puanı verilir.

(10) Öğretmenlere, dokuzuncu fıkranın (a), (b), (c) ve (ç) bentlerinde lisans veya lisansüstü eğitimler için öngörülen hizmet puanları ile (f), (g) ve (ğ) bentlerinde başarı, üstün başarı veya ödül için öngörülen hizmet puanlarından yalnızca durumuna uygun olan en yüksek puan verilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklemiştir.

“Artırımlı olarak belirlenen hizmet puanları

GEÇİCİ MADDE 8 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hizmet puanları Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak %100 artırılarak belirlenen öğretmenlerin hizmet puanlarının, aynı eğitim kurumunda göreve devam edildiği sürece %100 artırımlı olarak belirlenmesine devam edilir. Bunlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve sonraki bir tarihte yer değiştirme suretiyle zorunlu hizmet alanlarındaki farklı eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı fıkrası kapsamında görev yapılan hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için %50 artırılarak belirlenir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

 

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 03 Tem 2021 22:33:53
18 Mart 2021 tarhinde ise puanlar şu şekilde iptal edildi:
PMilli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmeni ilgilendiren kararı duyurdu. MEB, Danıştay kararı nedeniyle, artırımlı hizmet puanları uygulamasını iptal etti. Verilen ek puanlar geri alındı.
 
Öğretmenlere ek hizmet puanı uygulamasına 4 büyük sendika dava açmıştı. Açılan davalar sonrasında Danıştay artırımlı hizmet puanı uygulamasının yürürlüğünü durdurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay 2. Dairesinin verdiği kararı uyguladı ve öğretmenlere artırımlı hizmet puanı uygulamasından dolayı verilen ek puanları geri aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yazıda şöyle denildi: "Bilindiği üzere ilgi (a) Yönetmeliğin "Hizmet puanları" başlıklı 40'inci maddesinde ilgi (b) Yönetmelikle değişiklik yapılmış olup, söz konusu değişikliğe karşı Danıştay İkinci Dairesi nezdinde açılan davalarda ilgi (a) Yönetmeliğin 40'inci maddesine eklenen dokuzuncu fikranın ilgi (c) Kararla, onuncu fikranın ise ilgi (9) Kararla yürütülmesi durdurulmuş olup Bakanlığımızca söz konusu kararlara karşı itiraz yoluna gidilmiştir.
 
Yürütmesi durdurulan fikra hükümlerinde;
 
"19) Öğretmenlerden;
 
a) Doktora mezunu olanlara 90. b) Tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50.
 
c) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsis viiksek lisans eğitimi hariç olmak üzere; tersiz yüksek lisans mezunu olanlara 30.
 
ç) ikinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10,
 
d) Uluslararası bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak fizere her bir makale için S.
 
e) Ulusal bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 3,
 
f) En fazla bir adet olmak üzere başarı belgesi alanlara 3,
 
g) En fazla bir adet olmak üzere tastün başarı belgesi alanlara 4,
 
ğ) En fazla bir adet olmak üzere ödül alanlara 5,
 
h) eTwining programı kapsamında sertifikası bulunanlara 15,
 
ı) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili alanlara her bir patent tescili için 30,
 
i) Türk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescili alanlara her bir faydalı model tescili için 20,
 
j) Türk Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescili alanlara her bir tasarım tescili için 10, hizmet puanı verilir.
 
(10) Öğretmenlere, dokuzuncu fikranın (a), (b), (c) ve (c) bentlerinde lisans veya lisansüstü eğitimler için öngörülen hizmet puanları ile (). (g) ve (ğ) bentlerinde başarı, üstün başarı veya ödül için öngörülen hizmet puanlarından yalnizca durumuna uygun olan en yüksek puan verilir." hükümlerine yer verilmişti. Bu bağlamda; ilgi (a) Yönetmeliğin 40'inci maddesinin dokuzuncu fikrası kapsamında yer alan hizmet puanları yargı kararları gereği geri alınmış olup bu doğrultuda hizmet puanı verilmesine ve onaylanmasına ilişkin kullanıcı yetkileri pasif hale getirilmiştir. Mebbis 'te  son değişiklik ile yönetmeliğe eklenen ve bu bağlamda verilen hizmet puanlarının tamamı iptal edildi

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 03 Tem 2021 22:40:05
Kısaca bu sürecin nasıl olduğunu özetledim.Ülke olarak ve de eğitimciler olarak çok zor 2 yıl geçirdik.Gece saat 11 de 12 de kararlar alındı sabah erkenden gelecek öğrencileri motive ettik.Puanlarımız alındı çok üzüldük.Danıştay 1750 şube müdürü ataması ve andımızdaki MEB kararlarını iptal etmiş ancak MEB savunmalarda davaları kazanan taraf olmuştu.Burada tüm sendikalar Danıştaya dava açtılar.Ancak 1  sendika dışında Yüksek lisans için yada doktora için itiraz etmedi.Tam tersine o sendikalar bu doğru bir kazanımdır görüşündeler.Danıştay bizim lehimizde karar verecek görüşündeyim. 

Çevrimdışı yunus5836

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 161
  • 90
  • 161
  • 90
# 07 Tem 2021 10:46:28
Puan aldık sevindik şimdi il içinde kullanacaktım. Bu saatten sonra puanlar geri gelse bile boş. Bu nasıl iş?

Çevrimdışı nalan13ekim

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 89
  • 66
  • 89
  • 66
# 07 Tem 2021 14:54:24
İl içinde gitmeyi istediğim okullarda emekli kadrosu çok fazla. Puanlarım olsaydı 12 yıl sonra ilçe değiştirecek, evimin bulunduğu ilçedeki  merkez okullara tayinim çıkabilecekti belki de...UMUTLARIMIZ tükendi. Yapabilecek bir şey yok mu?

Çevrimdışı emrah27

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.757
  • 7.611
  • Müdür Yardımcısı
  • 1.757
  • 7.611
  • Müdür Yardımcısı
# 07 Tem 2021 15:08:08
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
İl içinde gitmeyi istediğim okullarda emekli kadrosu çok fazla. Puanlarım olsaydı 12 yıl sonra ilçe değiştirecek, evimin bulunduğu ilçedeki  merkez okullara tayinim çıkabilecekti belki de...UMUTLARIMIZ tükendi. Yapabilecek bir şey yok mu?
Beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Sadece tek kızdığım şey geçen yıl bu puanları alıp il içi, il dışı ve özür grubu tayini isteyenler ne güzel gittiler. Biz istemedik diye hata mı yaptık? Bu yanlış er ya da geç düzeltilecek. Puanlar geri verilmiyorsa da o giden kişiler geri yerlerine gelecekler. Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli.

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 07 Tem 2021 15:13:20
Evet arkadaşlar haklısınız. MEB geçen seneyi emsal gösterip puanları en azından il içi yer değiştirme sırasında ekleseydi Danıştay işleri uzun sürüyor bir nebze de olsa bizleri rahatlatırdı.

Çevrimdışı php_korsan

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.107
  • 14.678
  • 13.107
  • 14.678
# 07 Tem 2021 16:10:47
MEB, 2.kere hak yedi.Giden gidiyor, uzmanlığı alan alıyor çalışan uğraşan da uğraştığı ile kalıyor.Mudur aradı telafiye öğretmen bulamadık.Ben de aradım şimdi isim yok tatili bırakıp oraya geleceğim.

Çevrimdışı 58SERVET

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.592
  • 1.677
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 08 Tem 2021 18:58:19
Bugün il içi yer değiştirme başvuruları başladı.Tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.Başta sendikaların öğretmenlerin kazanımlarının önüne taş koyması ve de Danıştayın ağır çekimde kararlar vermesi il içerisinde değişiklik yapmak isteyen öğretmenler için tam bir yıkım oldu.MEB bu süreçte en doğru duran kurum oldu.MEB zaten bu kanunu çıkaran kurum ancak eşgüdüm olmayınca hukukta sorunlar oluyor.Bu saatten sona gelen de adalet olmuyor.

Çevrimdışı php_korsan

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.107
  • 14.678
  • 13.107
  • 14.678
# 08 Tem 2021 19:08:32
Hocam MEB istese herşeyi halleder ama işin içine tayin puan girince bilerek yapmıyorlar.Seneye de acikogretimden alan değişikliğinin önüne geçmek için bunu da iptal edecekler.Gecen sene 1 puan fazlasıyla giden gitti.Tayinler bitsin cimerden bunu soracağım bakalım ne cevap verecekler.

Çevrimdışı yunus5836

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 161
  • 90
  • 161
  • 90
# 08 Tem 2021 19:53:09
Vay arkadaş. Emek ver tezli yuksek lisans yap. 50 puanı kullanmak nasip değilmiş. Hayırlısı artık.   Atamalardan sonra gelse bile boş..

Çevrimdışı Migren

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.545
  • 8.220
  • 1.545
  • 8.220
# 08 Tem 2021 20:05:29
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bugün il içi yer değiştirme başvuruları başladı.Tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.Başta sendikaların öğretmenlerin kazanımlarının önüne taş koyması ve de Danıştayın ağır çekimde kararlar vermesi il içerisinde değişiklik yapmak isteyen öğretmenler için tam bir yıkım oldu.MEB bu süreçte en doğru duran kurum oldu.MEB zaten bu kanunu çıkaran kurum ancak eşgüdüm olmayınca hukukta sorunlar oluyor.Bu saatten sona gelen de adalet olmuyor.
Şu dikkatimi çekti. Genelde sendikaların açtığı davalar sendikalar lehine sonuçlandığında basın açıklaması yapıp, "şu kazanımları elde ettik" derler. Bu davada ola ki sendika kazanırsa nasıl bir açıklama yapacak merak ediyorum doğrusu 🤔

Çevrimdışı php_korsan

  • Bilge Üye
  • *****
  • 13.107
  • 14.678
  • 13.107
  • 14.678
# 08 Tem 2021 20:40:45
Eğitimin en büyük sorunu sendikalar.Hepsi bir araya gelip de öğretmenlerin sorunlarına çare bulamazlar.Hepsi ayrı telden çalar zaten.Bekci maaşı tabiki öğretmen maaşıni geçecek.YL diplomasi öğretmene 30 liraysa, diğer memurluklar da elbette ki 300-500 TL getirecek.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK