1, 2, 3. Sınıf Matematik Sayılar, Çetele Ve Abaküs Programı

Açıklama:
1-Excelde yapmış olduğum bu uygulamada onluk ve birliklere karşılık gelen nesneleri ve bu nesnelerin çetelesini görselleştirmek amacıyla yapmış olduğum , sayıların abaküsle görselleştirilip, somut bir hale getirilmesini ,çocukların sınıf içi etkinliklerde oyun ihtiyacını az da olsa giderebileceğini amaçlayarak tasarladım.
Peki bu oyunumuzu nasıl oynayacağız?
Mavi ve Turuncu olmak üzere 10’ar bölmeden oluşan 2 kutumuz var.
Kutucuklarımızı soldan açmaya başlarsak nesnelerimiz Abaküste alttan üste doğru sıralanacaktır. Kutucuklarımızı sağdan açmaya başlarsak nesnelerimiz Abaküste üstten alta doğru sıralanacaktır.
MAVİ KUTU: Bu kutumuzdaki her bir bölme onluklarımızı seçmeye yarayacaktır.( 1 değerini seçtiğimizde nesneler ,sayılar, çetele vb ‘ni getirir. 0(sıfır) değerini seçtiğimizde götürür. Yani azaltır, sıfırlar)
TURUNCU KUTU: Bu kutumuzdaki her bir bölme birliklerimizi seçmeye yarayacaktır.(Mavi kutu için yazdıklarım bu kutumuzda birliklerimiz için geçerlidir.)
Kısacası bizim oyunumuz mavi ve turuncu kutucuklarımızla oynanacak. Kutularımızın bölmelerinden değerimizi seçtiğimizde ; Bize nesne olarak abaküs üzerine gösterecek, onluk ve birlik tablosunda şekil olarak gösterecek vb…….
Güle güle kullanın….
1, 2, 3. Sınıf Matematik Sayılar, Çetele Ve Abaküs Programı dosyası, 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları bölümünde bulunmaktadır. 1, 2, 3. Sınıf Matematik Sayılar, Çetele Ve Abaküs Programı Eğitimhane, 1, 2, 3. Sınıf Matematik Sayılar, Çetele Ve Abaküs Programı indir.
Bölüm:
2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Gönderen:
yaar23
Tarih:
14 Aralık 2014
Boyut:
0.081 Mb
İndirme:
2.043
Teşekkür:
62

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK