arkadaşlar her hafta dikte sınavı yapmak istiyorum. ve sonuçları veli grubunda paylaşmak istiyorum.tatlı bir rakabet ortamı oluşturmak için... sizce bi sakıncası olur mu?
ben her hafta dikte yaptırıyorum ve her cuma seslerin değerlendirme sınavını yapıyorum. Sonuçları grupta sadece istatistiksel olarak paylaşıyorum Örneğin sınıfta 20 öğrenci öğrettiğim sesleri, hece ve kelimeleri doğru okuyup yazıyor 4-5 öğrenci na-ne-naneyi karıştırıyor gibi. Zorlanan öğrencilerimin velilerine özelden bilgi vereceğim diyorum. Bu şekilde veli çocuğunun hem sınıfın geneline göre durumunu anlayabiliyor hem de herhangi bir öğrenciyi rencide ettiğinizle ilgili şikayet almazsınız. Naçinaze tavsiyem isim isim paylaşmamanız.
Zaman Zaman velilerin evde çocuklarına yeterince zaman ayırmamasına çok kızıyoruz, bir nevi çocuğunun durumunu sınıf genelinde görmesini hakettiğini düşünüyoruz. Ama emin olun bu uygulama sizin başınızı ağrıtmaktan başka bir işe yaramıyor, sorumsuz veliler üzerinde hiç bir yaptırımı etkisi yok