2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Çevrimdışı carpediem03

  • Bilge Üye
  • *****
  • 6.169
  • 12.172
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 6.169
  • 12.172
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# Bugün, 20:44:05
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Önder Kahveci: “ Toplu sözleşme süreci kapsamında kamu işveren tarafının yapmış olduğu son teklif kabul edilemez.

Bir önceki teklifin üzerine eklenen 1+1 puanlık artışla kamu çalışanlarının ve emeklilerin birikmiş sorunlarının çözülmesi, kamuda ortaya çıkan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve kamu vicdanının rahatlatılması mümkün değildir.

Bu çerçevede, toplu sözleşmenin bitimine henüz zaman varken “son teklif” olarak ifade edilen bu önerinin yetkililerce bir kez daha gözden geçirilmesi, ortadaki mağduriyetin farkına varılarak daha makul ve gerçekçi adımların atılması Türkiye Kamu-Sen’in beklentisidir.

Bu çerçevede kamu işveren heyetinin; kamuda çalışma barışını tesis edecek, ailelerin ekonomik sorunlarına son verecek, memurun unutulmuşluğunu ve ikinci plana atılmasını önleyecek tedbirlerle müzakere masasını gerçek anlamda bir an önce kurmasını bekliyoruz.

Bu çerçevede talep etmiş olduğumuz mali haklar dışında diğer konulardan;

3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, aile yardımı, çocuk parası, kira yardımı, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, kamu mühendisleri gibi diğer konularla ilgili de adımlar atılması; kamu işveren tarafının sorun çözme iradesini ortaya koyması bakımından önemlidir.

Bu bakımdan kamu işveren heyetinin, mali, özlük ve sosyal haklara ilişkin beklentilerimizi karşılayacak bütüncül bir yaklaşımla tekrar masaya yeni bir teklif ile gelmesini bekliyoruz.”

20 gün neyi görüşmüşler hiçbir hizmet kolunda anlaşma da yok

Çevrimdışı blue38127

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.225
  • 18.532
  • Müdür Yardımcısı
  • 3.225
  • 18.532
  • Müdür Yardımcısı
# Bugün, 21:20:31
İşçiye totalde yüzde 50ye yakın Zam, bizimki yüzde 25 zor nasil bir zam teklifi anlamak mümkün değil...onlara gelince para varda memura gelince neden para yok.

Çevrimdışı servet1903

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 282
  • 408
  • Fizik Öğretmeni
  • 282
  • 408
  • Fizik Öğretmeni
# Bugün, 21:28:50
İstediğin kadar söyle kabul etmiyoruz diye. Sonunda hakem kurulu karara bağlayacak. Düzen baştan bozuk.

Çevrimiçi Baydur

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.291
  • 2.468
  • 2.291
  • 2.468
# Bugün, 21:47:54
Gaziantep’in AKP’li Şahinbey Belediyesi sigara karşıtlığı için örnek bir kampanya yürütüyor. Belediyede sigarayı bırakan personellere her ay 700 lira fazla maaş ödemesi yapılıyor.Gelen ödenek ne guzel pay edilmiş.
Bizde bir ara cift nöbet tutmayalım dedik.Mudur, herkes aylik maaşından 3 bin versin okula güvenlik görevlisi alalim dedi.

Çevrimdışı DUYGU3441

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 321
  • 488
  • 321
  • 488
# Bugün, 22:23:02
Sadece konuşuyor sendikalar . Ses getirecek bir eyleme imza atsalar o zaman hakkımız olanı alırız diye düşünüyorum.

Çevrimiçi geldim1

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 245
  • 1.383
  • 245
  • 1.383
# Bugün, 22:33:50
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Tahminim şu: Seyyanen zam sadece şu an görevde olan memurların faydalandığı zam oluyor, memur emeklileri faydalanamıyor...Taban aylığına zam yapıldığında şu an çalışan memurlar ve emekli memurların hepsini birden kapsıyor diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim :)
"Emekli Sandığı kanununa göre memura yapılan zam , emekli memura da yapilir"diyor
Diyor da geçen seçimde memura verilen seyyanen zam emekli memura söz verildiği halde verilmedi.
Taban aylığa yapılacak zam da SGK ve Bağkur emeklileri emsal gösterilerek verilmemesi gündemde.

Çevrimiçi Baydur

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.291
  • 2.468
  • 2.291
  • 2.468
# Bugün, 22:39:03
Emekli maaşları..
Askeriyede görev alıp ve emekli olan personel, rutbelerine göre emekli maaşı alir.
Peki uzman yada basogretmenligi alıp emekli olan ogretmenler neden bu unvanlardan faydalanamiyor?
Ben bu konuyu gittiğim sendikalarda cok dile getirdim.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK