Aile Okulu Projesi Kamuoyuna Tanıtıldı

Aile Okulu Projesi Tanıtım Programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocukların sosyal, duygusal olarak desteklenmesi ve salgının onlar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirilmesini hedefleyen Aile Okulu Projesi kapsamında veliler, aile okulunda aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocuklara olumlu davranış kazandırma yöntemlerine ışık tutması amacıyla aile içi iletişim becerileri, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler, ilk yardım, çevre koruma bilinci'nden oluşan 10 farklı ders alıyor. 

81 ilde eğitimler tamamlanarak 1170 öğretmenin eğitici olduğu projede yaklaşık 50 bin aileye ulaşıldı.

Hedef 1 milyon aileye ulaşmak 

İlk yardımdan çevre bilincine on farklı başlıkta dersler planlandığını ifade eden Bakan Özer, "Asıl odağımız, ailenin tekrar eski kültürel kodlarıyla barışmasını, birleşmesini sağlamak çünkü bir toplum, aileyi kaybederse her şeyini kaybeder. İşte o kültürel mirasın tevarüsü, medeniyet inşası dediğimiz her şeyin başlangıç noktası kadınlar ve ailemiz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak 7 ilde pilotlamış olduğumuz projeyi içeriğini çok daha genişleterek bugün itibariyle 81 ilimize ulaştırmak istiyoruz. Ve hedefimiz 1 milyon aileye 2022 yılı sonu itibarıyla ulaşabilmek. Hepimiz seferber olacağız. Ailelerimize dokunacağız. Ailelerimizle hemhal olacağız." dedi.    

  • 2 4
  • 13 Ağustos 2022 00:48 956
  • meb.gov.tr
  • serencam27
  • Aktif Haberler
  • Oddo38
    13 Ağustos 2022 15:48
    9 0
    ''Proje'' kelimesinden nefret ettirdiler.

    Her şey proje. Yakında yemek yemeye bile proje diyecekler.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK